Det danske magasin i Spanien
Kom i form med Smart Wear og smarte sports-apps

Kom i form med Smart Wear og smarte sports-apps

shutterstock 236093035
 
Et nyt års begyndelse er for mange ensbetydende med et par ekstra kilo på bagen efter en julemåned, der har stået i spisningens tegn. Et af de mest klassiske nytårsforsæt er at dyrke mere motion og tabe sig, med de gode intentioner løber ogte ud i ingenting, fordi motivationen mangler. Det kan der være mange årsager til, som eksempelvis at det ikke er særlig sjovt at dyrke motion eller at man er alene om det, så der ikke er nogen, som kan motivere en til at fortsætte træningen. Herunder er der en samling af Smart Wear og motions-apps, der kan være med til at gøre din træning mere sjov og effektiv.

Smart Wear – ‘smart tøj’ – er en fællesbetegnelse for teknologi, man kan bære direkte på sin krop. Det kan eksempelvis være et ur, bælte eller armbånd, som bl.a. kan måle puls, antal skridt, søvncyklus og kalorieforbrug. Smart Wear gemmer dine informationer, som derefter trådløst eller gennem en USB-dongle kan forbindes med din smartphone eller computer. Data kan herefter analyseres via forskellige motions- og sports-apps som eksempelvis RunKeeper og Endomondo.
En motions- eller sports-app er et program, som gemmer data fra din dagligdag og bl.a. holder styr på din træning, løberuter, kalorie- og søvnforbrug, som så kan blive analyseret. En sports-app kan efterfølgende give dig gode råd til, hvordan du laver den bedste træning for dig, uanset om du træner til et maraton eller bare gerne vil tabe et par ekstra kilo.
 
up24-onyx-angled-hi
 
Smart Wear
Jawbone er et elektronisk armbånd, der fås i god kvalitet og findes i mange forskellige farver. Jawbone UP24 har mange funktioner. Specielt til motion. Blandt andet har det en aktivitets-tracker, der holder styr på, hvor meget du bevæger dig, og hvor mange kalorier du forbrænder. Jawbone indeholder også en ‘Smart træner’, der analyserer dine bevægelsesmønstre og giver gode råd til, hvordan du bedst kan opnå dine sports-, søvn- og helsemål.
Udover de mange smarte funktioner til helse- og motionsbrug har Jawbone-armbåndet også mange andre indbyggede funktioner med smarte alarmer, der holder styr på din siesta og sørger for, at du bliver vækket på det tidspunkt om morgenen, der er bedst for din søvnrytme og drømmecyklus.
Jawbone er regntæt og batteriet holder i op til to uger ved normalt brug.
Jawbone understøtter nyere smartphones som iPhone og Android.
Pris: €129,99 i Spanien
Hjemmeside: http://jawbone.com/
 
pebble-1
 
Pebble
Pebble er et ‘Smart ur’, der – udover at være et almindeligt ur – også kan blive brugt til fitness-tracking som løb, gåture, cykling, svømning og til at holde styr på dine søvnmønstre. Alt dette kan Pebble-uret samtidig med, at det kan holde øje med vejrudsigten og vise indkommende tekstbeskeder fra SMS og sociale medier.
Pebble er vandtæt ned til 50 meter og batteriet holder op til en uges brug.
Pebble understøtter nyere smartphones som iPhone og Android og fungerer fint med et hav af apps, der kan holde styr på din træning med eksempelvis RunKeeper og Endomondo, som vi kort forklarer om senere.
Pris: €129,99 i Europa.
Hjemmeside: https://getpebble.com/
 
wahoo-pulsrem
 
Wahoo Pulsbælte
Wahoo er et bælte, du sætter rundt om dit bryst, starter din favorit-app og begynder på din træning. Derefter holder Wahoo Pulsbæltet øje med din puls under træningen og giver detaljerede informationer om din puls, hjerterytme og hvordan du bedst styrer træningen. Wahoo kobles sammen med din iPhone eller Android-telefon via Bluetooth og kan derefter bruges sammen med sports-apps som RunKeeper, Endomondo og MapMyFitness.
Wahoo understøttes af de nyeste smartphones fra iPhone og Android samt iPad.
Pris: fra €59,99 og opefter.
Hjemmeside: http://wahoofitness.com/ 
 
garmin3
 
Garmin Vivofit
Garmin Vivofit er et træningsarmbånd, der holder styr på dine skridt, kalorier, distancer og søvnmønstre. Og så kan Vivofit fortælle dig, hvornår det er på tide, at du får rørt dig. Armbåndet kan bæres døgnet rundt, da batteriet holder et helt år, og armbåndet er vandtæt ned til 50 meters dybde. Data fra Vivofit bliver synkroniseret ved hjælp af Bluetooth til din smartphone eller en USB-dongle til computeren. Oplysningerne fra armbåndet bliver derefter sendt til din personlige side på Garmin Connect (i browseren eller via en gratis-app til iOS og Android).
Vivofit understøtter nyere smartphones som iPhone og Android.
Pris: €119,99 i Spanien.
Hjemmeside: https://www.garmin.com/
 
Motion- og sportstrackers
En sports-tracker er en app, der holder styr på din motion (eller mangel på samme) ved at analysere alle data fra din mobiltelefon eller Smart Wear. Derefter udregner appen oversigt, statistikker og diagrammer over dine udførte løberuter, giver forslag til nye ruter og holder øje med din fremgang i træningen.
Med en sports-tracker kan du blandt andet holde øje med dine træningsdistancer, se oversigter over vægttab og kalorieforbrænding. For at komme i gang med at få din personlige digitale træningsassistent behøver du ikke mere end en smartphone for at komme i gang.
 
runkeeper
 
RunKeeper
Bliv en af de mere end 30 millioner personer rundt omkring i verden, der allerede bruger RunKeeper til at holde styr på motion, kalorier og træningsøvelser. Få styr på din daglige træning og få al den motivation, du har brug for at nå dine sportslige målsætninger.
RunKeeper kan blive brugt til alle slags af distancesport, men egner sig bedst til løb. Appen kan registrere den rute, du tilbagelægger, og hastigheden du løber den med, så du kan sammenligne din nuværende træning med tidligere. Med RunKeeper kan du blandt andet beregne dit løbe- eller vandretempo, cykelture, workouts og andre motionsaktiviteter, der bruger GPS’en på din smartphone. Appen kan finde nye og bedre løberuter til dig.
Når du er i gang, kan Runkeeper endda give dig auditive opdateringer og fortælle dig, hvor langt du har løbet, dit tempo, hvor mange kalorier du har forbrændt og mange andre nyttige informationer, der kan opmuntre dig til at fortsætte med din træning.
RunKeeper kan også hjælpe dig med at lave et træningsprogram, hvis du eksempelvis drømmer om at gennemføre et halv- eller helmaraton.
Runkeeper synkroniserer selvfølgelig også med dit musikbibliotek, så du samtidig kan høre musik og få opdateringer på din træning.
Runkeeper lægger stor vægt på den sociale del, og du kan dele informationerne om din løbetur med dine venner på Runkeepers hjemmeside og på Facebook og Twitter.
Tilgængelig til iPhone, Android og Windows Phone.
Pris: Gratis, men kan udvides til et abonnement med flere funktioner til ca. 4€ om måneden.
Hjemmeside: http://runkeeper.com/
 
endomondo
 
Endomondo
Endomondo betyder ‘en verden af endorfiner’, og det er netop det, Endomondo Sports Tracker inviterer os ind i, mens du bliver opmuntret til fysiske aktiviteter. Endomondo gør motion sjovere og hjælper dig med at finde og bevare motivationen – uanset om du løber, cykler, går, ror i kajak, løber på skateboard eller dyrker en helt anden form for motion.
Du kan tracke dine ruter med GPS, holde styr på din træningshistorik og dele dine træningspas med andre – alt sammen med én motiverende app.
Endomondo kan holde styr på stort set alle former for distancebaseret træning og give dig oversigter over tider, hastigheder, distancer og antal af forbrændte kalorier m.m.
Deltag i fællesskab med 25 millioner andre, hvor du bl.a. kan sende audiobeskeder til andre, når du træner. Følg med og kommentér venners træning. Dine resultater kan selvfølgelig også deles på Facebook og Google+.
Endomondo findes til Android, iPhone og Windows Phone.
Appen er gratis at bruge, men kan opgraderes til en premium version for et mindre månedligt beløb, og denne version giver mulighed for at lave personlige træningsplaner, detaljerede statistikker over kalorieforbrænding og hvor mange kilometer man løber om året. Derudover indeholder betalingsversionen også vejrdata, og du slipper for reklamer.
Hjemmeside: www.endomondo.com
 
Motions- og sportsapps kan nemt integreres med andre populære fitness-apps og Smart Wear, som: MyFitnessPal, der holder styr på dit kalorieforbrug, og søvncyklus-apps, der holder styr på dine søvnmønstre og Smart Wear som: Jawbone Up, Gympace, Gym Hero, Pebble Smart Ur, Wahoo Pulsbælte, Garmin Vivopit og mange andre.
 
God fornøjelse med en sjovere og mere detaljeret træning!
Af Michael Andersen. michael@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.