Det danske magasin i Spanien
Restaurant La Puerta – traditionelt spansk køkken med plads til fantasi

Restaurant La Puerta – traditionelt spansk køkken med plads til fantasi

IMG 3314
 
En stor, smuk trædør, der står vidt åben, er passende nok indgangen til La Puerta (døren). Røde murstensvægge, vinreoler og træborde dækket med hvide duge skaber en autentisk stemning, så snart tærsklen overtrædes. Og på restaurantens terrasse kan gæsterne nyde frokosten eller middagen med udsigt til Middelhavets kyst. Beliggenhed og indretning er vigtige elementer, men det er maden, som er i centrum, fortæller restaurantens ejer, Fernando Gordillo.
“Vi ønsker at give folk en autentisk smag af det spanske køkken. Og menukortet består hovedsageligt af traditionelle retter, som tager udgangspunkt i årstiderne – og nå ja, kokkens fantasi.”
Hos La Puerta er foranderlighed og frihed til at udvikle retterne nemlig en del af konceptet.
“Det er vigtigt for os, at vores gæster får en ny oplevelse, hver gang de er hos os. Derfor præsenterer vi hver onsdag en ny tre-retters menu, der tager udgangspunkt i gode spanske råvarer og traditionelle opskrifter. Derudover er den krydret med kokkens egne idéer, så smagen bliver varierende og forfriskende, som eksempelvis den kolde melonsuppe med sprøde ibérico-stykker, han har kreeret. Den har vi fået virkelig god respons på.”
 
IMG 0599

 
Mad med muligheder, smagsnuancer og havudsigt
Den tre-retters menu består altid af fire forretter, fire hovedretter og fire desserter, med det er blot en af de mange kulinariske oplevelser, man kan prøve hos La Puerta. For hver aften vil der udover det faste menukort og den sammensatte tre-retters menu være mellem tre og fem sugerencias (kokkens forslag), som ikke findes på menukortet. Der er med andre ord, mad for enhver smag. Fernando Gordillo ejer desuden den argentinske restaurant, Ponchos, som også er beliggende i Fuengirola. Men med La Puerta ønsker han at vende tilbage til sine spanske rødder og skabe traditionelle retter med en ny tvist.
Også Fernandos kone Ana arbejder i restauranten, og begge står de klar til at tage imod nye kunder og stamgæster – og antallet er intet problem.
“Hos La Puerta er døren åben for alle, hvad end det drejer sig om store familiefødselsdage, bryllupper eller blot en eftermiddagstapa og en kold caña i gode venners lag.”
La Puerta ligger for enden af Paseo Marítimo tæt ved Castillo Sohail, og derfor er der næsten altid parkering lige ved døren, da området her er mindre trafikeret. Og at restauranten ligger et stykke fra centrum, gør kun oplevelsen mere autentisk. Her slipper man nemlig ofte for de mange gadesælgere og musikanter, som går rundt blandt bordene, og middagen kan i stedet nydes til lyden af havet.
 
Se ugemenuen, anmeldelser og flere informationer her:
https://www.facebook.com/pages/Restaurante-La-Puerta/220458714821659?fref=ts
Restauranten har åbent fra kl. 13.00-23.00 hver dag – på nær tirsdag, hvor der er lukket.
Fernando og teamet bag La Puerta planlægger desuden at holde åbent både jul og nytår med specielle menuer arrangeret til begge aftner. Nærmere info vil fremgå på ovenstående facebook-side, når tiden nærmer sig.
Bordbestilling: +34 952 46 09 82
Af Christine Petersen, christine@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.