Det danske magasin i Spanien
Shoptalk august 2014
Shoptalk-CDE-og-Cudeca-A
Fra venstre mod højre: Uffe Madsen, Jette Overgaard, Anders Overgaard Larsen, Sandra Overgaard, Paula Maldonado, Encarna Cruz Rodriguez, Sacha Miller, Tine Nielsen, Rocio Torres, Arla Hälvä, Monica Piñar Fernandez.

 
1000 euro fra Clinica Dental Escandinava til Cudeca
Chefen, Keld Overgaard, sad i møde, men det dygtige personale stod klar med checken på 1000 euro, da kommunikationsdirektør Rocio Torres fra cancerhospicet Cudeca i Benálmadena mødte op. Keld Overgaard supplerede prompte med 1000 euro til La Peña de Dinamarcas gallafest, hvor donationen fra den danske supporterklub af Malaga CF lød på 2000 euro.
Keld Overgaard udtaler: “Clinica Dental Escandinava i Los Boliches er meget glad for at være med til at kunne gøre en forskel for de patienter, som er tilknyttet Cudeca. Vi møder mange her på klinikken, hvor vi ser de første tegn på den væmmelige cancersygdom. Vi håber, der også fremover vil være sponsorer, som vil gøre livet mere meningsfyldt for disse medmennesker.
Mange hilsner fra os alle her på Clinica Dental Escandinava.
Kassereren i La Peña de Dinamarca, Uffe Madsen, var også mødt frem.
 
 
Nykredit-til-LD-August-2014
 
Nykredit i Marbella holder 10 års jubilæum fredag den 12. september
Det er nu 10 år siden, at Nykredit åbnede repræsentationskontor i Marbella. Her har norske, svenske og danske kunder mulighed for at få drømmeboligen på Costa del Sol finansieret med et dansk realkreditlån. Og interessen for hjælp til finansiering af spanske boliger har været støt stigende, lige siden vi åbnede, fortæller repræsentationschef Christel Mark Hansen. “Det har været 10 spændende år, hvor vi har hjulpet rigtig mange skandinaver med lån til finansiering af boligen i Spanien. Her er jo alt hvad man går og drømmer om: sol, varme, lange lyse dage og en hverdag der føles knap så hektisk. Kombineret med de attraktive boligpriser de seneste år betyder det, at vi har oplevet en støt stigende interesse for at købe bolig lige netop her.”
Nykredit har igennem de sidste 10 år været aktive på markedet i både opadgående og nedadgående tider. “Vi følger jo boligprisudviklingen tæt”, understreger Christel. “Og derfor har vi også undervejs justeret vores belåningsgrænse. Lige nu tror vi, at prognosen om små prisstigninger i slutningen af dette år kommer til at holde.”
Et nøgleelement i den stabile tilstedeværelse på det spanske marked er Nykredits tætte samarbejde med et solidt netværk af samarbejdspartnere inden for alle områder af boligkøb i Spanien. Christel fortæller: “Vi giver kunden tryghed i købssituationen ved at være placeret her i Marbella og kende de rette eksperter. Vi kommunikerer på kundens sprog og kan forklare de lidt komplekse processer her i Spanien. Det oplever vi også giver meget tryghed. Det produkt, vi tilbyder, er unikt i forhold til vores konkurrenter og fungerer på samme måde, som hvis man skal finansiere bolig i Danmark”.
På kontoret i Centro Plaza sidder Christel, Siw Mosegaard og Kent Malling klar til at møde kunderne. De kan hjælpe hele vejen igennem købsprocessen. Johnny Kirkeby er tilknyttet formuekonsulent og er ofte på besøg i Marbella for at vejlede kunderne om placering af formue.
I anledning af 10 års jubilæet i Marbella vil Nykredit gerne invitere til reception fredag d. 12. september 2014 kl. 18-21. Arrangementet foregår på kontoret i Centro Plaza 26 i Nueva Andalucia. Tilmelding til arrangementet sker på marbella@nykredit.dk.
 
 
jensMalling
 
Ny dansk sprogskole i Fuengirola
I starten af september vil den nye danskejede sprogskole, ORBIS, invitere de første elever indenfor. Det er 43-årige folkeskolelærer Jens Malling og hans kone Amy Malling på 31 år, der står bag projektet, hvor digitalisering, progressivitet og humor vil kendetegne undervisningsstilen.
“Vores udgangspunkt er undervisningsministeriets vejledning, Fælles Mål, hvori der står, hvilke faglige mål eleven skal opnå. Men derudover vil jeg også lægge vægt på den litterære danske kanon, procesorienteret skrivning og en humoristisk tone,” siger Jens Malling.
På ORBIS får hver elev sin egen computer, hvilket giver muligheder inden for undervisningsformen – specielt når det gælder den procesorienterede skrivning.
“Da jeg gik i skole, fik man sin stil tilbage en uge efter aflevering og glemte efterfølgende alt om den. Det vil jeg gøre anderledes. Når børnene afleverer en stil, så er produktet ikke færdigt. Jeg retter opgaven, og hvis jeg kan se, at en elev har problemer med eksempelvis stavning, så får han/hun stilen tilbage med tilhørende øvelser, der understøtter svaghederne. Så skal de lave øvelserne og fortsætte med at skrive på samme stil til næste gang. Og her er det en stor fordel, at børnene afleverer digitalt.”
Udover at lære børnene dansk, og i fremtiden også spansk og engelsk, er målet også at give dem en forståelse for, at computeren ikke kun kan bruges til underholdning, men også et brugbart arbejdsredskab, pointerer Jens Malling.

Relevante oplysninger:
Sprogskolen er bygget op omkring klasseundervisning med en afsluttende folkeskoleeksamen.
ORBIS modtager elever fra 1. til 9. klasse.
Jens Malling kan kontaktes på tlf.: +34 658 243 123 eller på e-mail: jensmalling@live.dk.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.