Det danske magasin i Spanien
Landsholdmålmand vil spille førsteholdsfodbold i Betis

Landsholdmålmand vil spille førsteholdsfodbold i Betis

Et nyt kapitel i Stephan Andersens karriere er begyndt. Den første juli flyttede den danske landsholdsmålmand Stephan Andersen fra den franske klub Evian til Betis i Sevilla. Målet er at blive førstevalget mellem stængerne.
”Der er ikke nogen, der har sagt noget om, at jeg er førstemålmand, men jeg har drøftet det med trænerstaben, og mine intentioner er helt klart, at jeg skal være førstevalg. Jeg har ingen intentioner om at sidde på bænken. Det gjorde jeg nok i Frankrig, da jeg spillede i Evian. Men fodbold er en konkurrencesport, så der skal arbejdes for det,” siger Stephan Andersen til La Danesa.
Danskeren kommer til at kæmpe om pladsen med en anden ny spiller: Den argentinske målmand Guillermo Sara, der er udlejet fra den argentinske klub Atlético Rafaela i én sæson. Selvom der er sommerferie, har Stephan Andersen fået en god start på sit spanske liv.
”Det har været en stor oplevelse med en masse nye ansigter, nye indtryk, et nyt klima og en ny kultur. Og så er det noget helt andet fodbold. Men jeg har helt sikkert fået en god start,” siger den 31-årige målmand, der har spillet 22 kampe for det danske landshold.
Den spanske liga, Primera División, begynder i weekenden den 17.-18. august, og her møder Betis storklubben Real Madrid på udebane. Det er en kamp, som Stephan Andersen ser frem til.
”Jeg håber, jeg kommer til at spille, og så bliver det jo næsten ikke meget større, når man skal møde Real Madrid på Bernabéu (Real Madrids stadion, red.). Vi kan håbe, at de ikke er kommet helt i gang efter sommeren, og så kan vi måske spille op med dem, men hvis de er i god form, kan vi også rende ind en ordentlig øretæve,” siger Stephan Andersen og fortæller om holdets målsætning for sæsonen.
”Umiddelbart er vores mål at blive i rækken. Holdet havde en flot sæson sidste år, hvor man kvalificerede sig til europæisk fodbold. Det kunne være super, hvis vi kunne gentage den bedrift. Og ellers er målet at vi kvalificerer os til gruppespillet i Europa League.”
Stephan Andersen har skrevet under på en 2-årig kontrakt med klubben, og han er kommet til Spanien med sin kone og deres to børn.

Af Kasper Ellesøe, kasper@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.