Det danske magasin i Spanien
Shoptalk marts 2013

Vinsmagning
Fra d. 26.  til 28. januar inviterede Gof & Vinos til vinsmagning i stor stil, og bodegaejere fra Spanien, Frankrig, Italien, Chile, New Zealand, Argentina og Sydafrika, samt producenter af den bedste skotske whisky var taget til Mijas Costa for at vise deres produkter frem. Lisbet Jønis og Dan Olsson havde omdannet hele 1. salen af deres vinbutik til et stort vinsmagningslokale, og de cirka 500 gæster blev ved ankomsten udstyret med et glas, så de kunne gå i gang med at smage sig gennem de mange dejlige vine. Rødvine med karakter, frugtagtige hvidvine, dessertvine og meget mere. Og på de udleverede sedler kunne gæsterne notere, hvilke vine der var deres personlige favoritter. En liste, der var god, når der efterfølgende skulle købes ind til vinkælderen. Et vellykket arrangement fra Golf & Vinos.

Ny, dansk bar i country stil
Den 16. marts er der reception for den nye, danske bar ”Country Saloon” på Avenida de las Palmeras i Benalmádena. Der vil være levende countrymusik en gang om ugen, og for dem, der har lyst til en swingom, er der planer om et line-dancer show hver søndag eftermiddag. ”Country Saloon” tilbyder, ud over tapas, en månedens ret, det kan være alt lige fra chili con carne til steak med råstegte kartofler og pebersovs. Til de første tre drinks, man bestiller, får man en tapas. Er man mere til en dansk snack, kan man altid nyde en god gammeldags hotdog til lidt stille countrymusik i baggrunden. Eftermiddagssolen kan nydes på den forreste terrasse, søger man derimod skyggen, er det på den bagerste terrasse. Parret Ernst Bülow og Mette Jantzen glæder sig til at åbne den nye bar, og har man lyst til at kigge forbi til receptionen den 16. marts kl. 14-16, er man mere end velkommen til øl, tapas og countrymusik.

Maleren Erik Frøkjær byder velkommen i sit atelier
Foråret er på vej, og maleren Erik Frøkjær byder traditionen tro velkommen i sit atelier i La Cala de Mijas. Ferniseringen finder sted lørdag den 23. marts og søndag den 24. marts i tidsrummet fra kl. 12.00 til 19.00 i atelieret i Casa Blanca, Los Claveles lll, Calle Salamanca 76, Mijas Costa.
Erik Frøkjær, også kendt for den danske kæde af tøjforretninger ”Frøkjær”, har malet, siden han var i starten af 20’erne, men dedikerer nu al sin tid til sin hobby.
Eriks store læremester og mentor var Jacob Meyer, der tog Erik til sig, som var Erik hans søn, og af denne kendte danske kunstner lærte Erik at male og at opbygge et maleri. Gennem flere ophold ved Gardasøen udviklede Erik en forkærlighed for det naturalistiske/impressionistiske med fokus på blomster, bondegårde og Gardasøen, hvor varme og følsomt behandlede farver dominerer.
Eriks malerier inkluderer mange spanske motiver, hvortil han inspireres af sine omgivelser i La Cala og af udsigten fra villaen. Her har alle nu har mulighed for at se malerierne og atelieret samt få en snak om kunst. Der er naturligvis også mulighed for at erhverve et af hans malerier.
For yderligere information om arrangementet er man velkommen til at ringe til Erik Frøkjær på +45 20 91 22 43.

Clínica Dental Escandinava – Fuengirola implantatcenter
Som noget nyt har Clínica Dental Escandinava netop fået en 3D-Scanner. Den benyttes især til patienter, der har mistet tænder, har løse tænder eller en protese, der ikke sidder som den skal, og som måske overvejer de såkaldte tandimplantater.

“Den nye 3D-skanner er den bedste vej til planlægning af sikker og forudsigelig kirurgi. På kort tid gives et præcist billede af dit tandsæt og din knogletilstand, så vi med det samme kan stille en nøjagtig diagnose og foreslå en holdbar behandlingsplan med evt. implantater og broer samt give dig et tilbud på en totalløsning”, siger tandlæge Keld Overgaard.

Scanningen giver et tredimensionelt billede, som kirurgen kan studere fra alle vinkler og i alle størrelser. Billederne viser tydeligt, om der er plads nok i kæben, eller om der eventuelt først skal transplanteres knogle eller indlægges kunstknogle. De viser også, hvor nerver ligger i forhold til rødder, og man kan måle afstande helt nøjagtigt, så implantater kan sættes præcist ind. Ved konventionel røntgen kan strukturer skydes/lægges ind over hinanden, men med 3D kan disse strukturer adskilles, da man kan se, hvor de ligger i forhold til hinanden. Denne information er specielt nyttig i forbindelse med kirurgi, herunder implantat-behandlinger.

Endnu en fordel for patienten er, at man slipper for de ubehagelige plader, der sættes i munden ved vanlig røntgen, og scanningsoptagelsen tager kun et minuts tid.

Den nye 3D-røngtenscanner har især givet store fordele ved operationer og implantatarbejde, men kan også bruges til at planlægge specielt vanskelige rodbehandlinger og vurdere strukturer eller anormaliteter (tumorer) i kæbehulerne. Videre kan 3D-scanneren, som er af typen Cone Beam CT scanner (CT = computed tomography), måle knogletætheden, hvilket kan bruges til at vurdere kvaliteten (blød/hård) af knoglen og dermed estimere den nødvendige helingsperiode efter en implantatbehandling.

“3D scanningerne giver patienterne meget større sikkerhed og mere forudsigelighed på behandlingsudfaldet, grundet den større mængde information man får forud for behandlingsstart. Derudover er strålingsdosis reduceret med 75% med digital teknik ved røntgenoptagelserne og du får i dag derfor kun 25% af det du fik tidligere. Da der er så få af disse 3D-scannere her på kysten, vil vi tilbyde og anbefale vores tandlægekolleger her i området at få taget 3D-billeder af deres patienter hos os. Man vil så modtage en CD, som kan vises til den behandlende tandlæge”, siger Keld Overgaard.

Se www.clinicdental.eu og få mere at vide.

 

Nye åbningstider hos Birdie Vinos
Birdie vinos har lavet om på deres åbningstider fra 1. marts. Istedet for at lukke i siestatiden er der nu åbent fra kl.10.00 til 18.00 fra mandag til fredag – og lørdag som altid fra 10.00 til 14.00.

“Mange af vores kunder har kørt forgæves til vores butik i siestaen, så derfor har vi taget beslutningen om at lancere nye åbningstider”, siger Jeanett Lorentzen.

“Vi har altid holdt siesta, fordi det var jo det, man gør her i Spanien, og eftersom det ligesom var den gyldne regel, så har vi følt os tvunget til at følge landets skikke og lukke midt på dagen. Men faktisk har det altid generet mig med siestalukningen, da det skaber et unaturligt afbræk i ens daglige gøremål, og man kan se, at mange efterhånden dropper siestaen. Det gør vi i hvert fald i Birdie Vinos, og håber dermed at kunne forbedre servicen til vores kunder.”

Birdie Vinos, tel. 952462074

Anni’s Vitalshop udvider med endnu en butik
Anni’s Vitalshop har åbnet ny butik i det finske center, Centro Finlandia, som ligger på Avd. Los Boliches 4, i lokalet hvor designbutikken Marimekko tidligere havde til huse. Den nye butik er nummer fem i rækken af den danskejede helsekostkæde Anni’s Vitalshop, grundlagt af Anni Dahms. Der er åbent hverdage 10-16 og lørdag 10-14. Anni’s Vitalshop har siden marts 1994 specialiseret sig i kvalitetskosttilskud, økologiske madvarer og personlig pleje. Der bliver lagt stor vægt på at være up to date med de sidste nye trends kombineret med god, venlig og faglig betjening.

Club Danés byder velkommen til forårsmessedage
For tredje gang åbner Club Danés dørene til forårsmessen, der bliver holdt en gang om året. Det sker lørdag den 23. og søndag den 24. marts 2013. Der er plads til 21 stande, derfor vil det være en god idé at være hurtigt ude. Forårsmessen sker i samarbejde med forskellige erhvervsdrivende i Fuengirola, Mijas og omegn og alle skandinaviske firmaer er velkomne.

Man kan ligesom sidste år vælge, om man vil have en stand ude eller inde. Prisen for en stand er 75 € og den vil måle ca. 2 x 2,50 meter. Hver stand vil blive adskilt med en plade på ca. 1,20 meter i højden. Messen er åben begge dage fra kl. 12.00 til kl. 16.00. Når Club Danés har modtaget tilmeldingen, vil man løbende blive orienteret om arrangementet.

Ønsker man yderlige information, kan man kontakte Bent Flindt på mail: bentflindt3@gmail.com eller på telefon: 693 816 731.

 

Akupunktur mod kræft
Hos Centro Sanum har akupunktør Rachel Cohen, MBAcC, taget yderligere en uddannelse. Hun er i forvejen uddannet på London College of Acupuncture and Traditionel Chinese Medicine og hun er registreret under The British Acupuncture Council. Den nye uddannelse er specielt rettet på cancerpatienter. Akupunktur er en komplementær behandlingsform, som kan bruges alene eller sammen med traditionel medicin i forhold til cancerpatienter. Akupunktur ved cancer består af: Støttende behandling, symptombehandling og forebyggende behandling.

Akupunktur kan få cancerpatienter til at slappe mere og afhjælpe følgende symptomer og følgesygdomme, som ofte ses ved cancer og /eller cancerbehandling: Træthed og udmattelse, anæmi/blodmangel, lavt antal hvide blodlegemer, kvalme/opkast, diarré, vertigo/svimmelhed, kuldefølsomhed, stakåndethed/åndenød, nedsat appetit/manglende appetit, tør mund, blødninger, infektion, toksicitet, neuropati og smerter.

Behandlingen er meget sikker og kan anbefales til alle. Behandlingsbehovet vil afhænge af din helbredstilstand og hvor godt du responderer på behandlingen.
Rachel Cohen giver i forvejen behandlinger indenfor traditionel kinesisk akupunktur, hvor bl.a. fertilitetsbehandling, rygestop og smertebehandling er nogle af de ting, som hun arbejder meget med. En behandling koster 40 €. Kontakt Centro Sanum for yderligere oplysninger eller for at booke en tid.


Janne Valentin og Lise Krogh Eriksen

Find din indre kartoffeldyrker frem
“Tag Danmark med, selvom du bor i Spanien”, siger Lise Krogh Eriksen, repræsentant for Pindstrup, der de sidste 24 år har haft en fabrik i Burgos i Nordspanien, og fortsætter med at tale om nye kartofler, kartoffelmadder med lidt mayonnaise og purløg, aspargeskartofler, kartoffelsalat m.m

Tankerne kredser bare om kartofler, kartofler, kartofler eller kantøfler som det hed i gamle dage, hvor man faktisk troede, at de skulle spises rå, og at der var en sammenhæng mellem intelligens og det at spise kartofler (Red: Man troede, at man blev dum af at spise kartofler).

”Vi skal til at lancere et nyt produkt fra Pindstrup her i Spanien; kartoffel-potten”, forsætter Lise. “Kartoffel-potten er helt unik og kan producere op til otte kilo kartofler på ca. otte uger, alt afhængig af læggekartoflens art. Hvis der er tale om aspargeskartofler, bliver udbyttet dog mindre end de otte kilo.

På kun ca. to måneder kan man altså høste otte kilo kartofler, ikke fra Samsø men derimod fra terrassen eller haven i Sydspanien”. De nye potter kan købes bl.a. hos Flor Valentin i Centro Idea og Víveros Guzmán, hvor man også kan få gode råd om kartoffeldyrkning.

Pindstrup handler ikke kun om kartoffeldyrkning, det er også drivbænke, mini-køkkenhaver, krydderurtebede, blomsterkasser m.m. Man kan læse alt om produkterne på www.pindstrup.com, eller få en snak med Janne hos Flor Valentin, der sammen med Víveros Guzman og andre, sælger Pindstrups produkter.

Så find din indre kartoffeldyrker frem, og bliv en heldig kartoffel.

 

Lonely Planet taler nu dit sprog
Verdens mest succesfulde rejsebogsforlag, Lonely Planet, har indgået et stort samarbejde med Forlaget Turbulenz om lancering af en række rejseguides på dansk. Bøgerne vil være at finde i de danske boghandlere og på www.saxo.dk fra maj 2013.

– Vi vil som start dække 15 nøgledestinationer, herunder Spanien og Barcelona, og så løbende supplere med andre destinationer, fortæller Jonas Ankersen, direktør for Forlaget Turbulenz, og løfter sløret for flere af titlerne.

– Vi udgiver blandt andet de populære oversøiske destinationer som Thailand, New Zealand og USA samt mere specifikke destinationer som Californien, New York og San Francisco. Derudover udgiver vi guides til populære europæiske storbyer somRom, London, Paris og til Barcelona.

Lonely Planet har udgivet rejsebøger i de sidste 40 år og er i dag verdens mest succesfulde rejsebogsforlag. I 2009 lancerede Lonely Planet Discover-serien i Storbritannien. De farverige rejseguides er specielt designet til rejsende, som har fokus på de største seværdigheder og bedste oplevelser på ikoniske rejsemål. Lonely Planets Discover guides udkommer på dansk med titlen ”Oplev”. Alle guides udkommer også som ebøger.

– Vi er glade for at samarbejde med Lonely Planet, som er et yderst velrenommeret rejsebrand, der udgiver troværdige og velresearchede guides. Alle nye og opdaterede udgaver af Lonely Planets rejseguides er researchet on the road af forfattere, som besøger alle steder i guiden, sårejsende altid har troværdige informationer til at sikre, at de får en fantastisk tur, fortæller Jonas Ankersen.

Jonas Ankersen, direktør Forlaget Turbulenz, jonas@turbulenz.dk 22 73 21 76

Om Lonely Planet:
Lonely Planet er verdens førende udgiver af rejseinformation. Forfatterne er uafhængige, dedikerede rejsende. De besøger alle hjørner af hvert rejsemål, og de tager ikke imod gratis ydelser undervejs. Lonely Planet udkom for førstegang i 1973 og er blevet verdens mest succesfulde rejsebogsforlag. Lonely Planet har trykt mere end 100 millioner bøger.

Om Forlaget Turbulenz:
Forlaget Turbulenz er et mellemstort dansk forlag, som siden 2007 har fokuseret på få velvalgte bøger inden for biografier, skønlitteratur og fagbøger. Forlaget udgiver årligt omkring 60 titler i Danmark og resten af Norden.

 

Forår hos Nina B. Fashion Boutique
Hvis ikke allerede du har opdaget Nina B. Fashion Boutique i Nueva Andalucía, så er det på høje tid. Her finder du nemlig den lækreste mode tilpasset skandinavisk smag og fornemmelse for kvalitet. I de håndplukkede kollektioner kan du vælge blandt mærker som det for nyligt prisbelønnede Hunkydory, Hollywood-stjernernes favorit, bohemestil fra Gypsy05, etnisk inspirerede Odd Molly, MiH Jeans med en pasform ‘Made in Heaven’ samt flere skønne mærker som Mes Demoiselles, Twenty8Twelve og danske Custommade.

Nyt i denne sæson er Bali-inspirerede Rabens Saloner, italienske Ella Luna og franske Beija – alle tre med fokus på kjoler.

Allerinderst kan du klæde dig i Hanky Panky’s lækre og sexede undertøj og til fødderne er der ballerinaer fra Yosi Samra og flip floppernes Rolls Royce, den super eksklusive Tkees.

Hos Nina B. finder du også et stort udvalg af assessories, fx skindtasker fra italienske Campomaggi, ure fra Triwa og smykker fra Antonio Ben Chimol og La Mome Bijou. Som moget nyt er der nu også skønne gaveartikler fra Voluspa – velduftende, håndlavede stearinlys i fantastiske indpakninger.

Så kig ind til Nina B. – du bliver ikke skuffet!

 

 

Autorisation til de spanske kiropraktorer?
Spansk Kiropraktorforening tager nu næste skridt for at få branchen autoriseret her i Spanien, som er et af de eneste lande i den vestlige verden, hvor kiropraktik endnu ikke udgør en del af det offentlige sundhedstilbud.

“En af mine kolleger, Robert  Gevers, har sat en digital underskriftsindsamling i gang, og mange har allerede skrevet under. Men der er stadig et godt stykke vej til de 5.000 underskrifter, som skal til, før Kongressen i Madrid tager sagen op”, fortæller kiropraktor Mogens Dahl, der i 25 år har drevet sin kiropraktiske klinik i Fuengirola. “I stedet for at sende flere kasser papir med underskrifter til Madrid, gøres det i dag hurtigt og nemt ved hjælp af digital teknologi, og jeg håber, at rigtig mange vil bruge de to minutter, det tager at skrive under på dette link: http://www.change.org/es/peticiones/congreso-de-diputados-la-legalización-de-la-profesión-quiropráctica“, opfordrer Mogens Dahl.

I Danmark besluttede Folketinget helt tilbage i 1991 at autorisere kiropraktorerne. En beslutning, som blev startskuddet til en udvikling, der ikke bare har været til gavn for danske kiropraktorer, men først og fremmest for det danske samfund.

“Det spanske sundhedsvæsen står overfor betydelige udfordringer med bl.a. et større antal ældre borgere, flere kroniske syge, stigende fedmeproblemer osv. Tilsammen en giftig cocktail af faktorer med indflydelse på antallet af personer, som vil blive ramt af smerter og funktionsbegrænsning i bevægeapparatet. Derfor er der i højere grad end nogensinde brug for kiropraktorer, som er dedikerede og specialuddannede til at behandle netop disse lidelser. Og for at gøre vores behandlinger tilgængelige for et langt større antal mennesker, bør vi anerkendes som behandlergruppe i det etablerede sundhedssystem her i landet”, siger Mogens Dahl, der deler håbet om en snarlig autorisation med sine næsten 400 kiropraktorkolleger her i Spanien.

 

Professionelt team med flair for salg og udlejning
Nórdica Sales and Rentals i Nueva Andalucía kun et stenkast fra Los Naranjos Golf er uden tvivl en sværvægter i ejendomsbranchen på Kysten. Med ikke mindre end 20 år på ejendomsmarkedet, et stort udvalg af boliger til salg og leje og med speciale i Nueva Andalucía har Nórdica Sales & Rentals noget for enhver smag. Anna-Lena og Peter Rosen står bag etableringen af firmaet, der startede i Aloha, og som derefter flyttede til Puerto Banús, og nu ligger i Nueva Andalucía. Indtil 2008 lå hovedvægten på køb og salg af boliger, men i 2008 etablerede Anna-Lena sideløbende en udlejningsafdeling, som sidenhen har været en kæmpe succes.

Det kan være en udfordring at finde den perfekte bolig i Marbella-området. Der er tusindvis af boliger i udbud, og det kan være svært at finde netop den, der dækker de ønsker og behov, man har som køber. Men her kan Nórdica Sales & Rentals også hjælpe. De håndplukker et lille, men godt udvalg af boliger, der har de karakteristika, kunden efterspørger.

En af grundene til, at Nórdica Sales & Rentals har haft stor succes de sidste 20 år, er blandt andet firmaets meget uformelle atmosfære. Den smitter af på kundemøder, kontakten med forhandlere mm. og skaber et dejligt miljø. Samtidig er Nórdica Sales & Rentals eksperter i Nueva Andalucía og ved, hvilke områder der falder i hvilke kunders smag. Sidst men ikke mindst stræbes der altid efter at skabe et uformelt, men professionelt forhold til kunden, der skaber den gensidige tillid, der er nødvendig i en ejendomshandel.

For yderlige information om Nórdica Sales & Rentals se www.nordicarentals.com eller ring på 952 811 552.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.