Det danske magasin i Spanien
Golfnyheder december 2012

Golfnyheder december 2012

Suveræne McIlroy
Ved sæsonens afslutning må man konstatere, at 23-årige Rory McIlroy i år har gjort det samme, som Tiger Woods gjorde år tilbage.
Han vinder pengelisten på begge sider af Atlanten og ligger suverænt på førstepladsen på Verdensranglisten.
Han er også valgt som PGA ”Player of the year of America”. Hans største ønske er at være den første golfspiller i nyere tid, der tager guld til de olympiske lege i Rio 2016. Han var også en del af det vindende Ryder Cup hold i år.
Stig Wiberg

Kaos med OL golfbane i Rio
I 2009 i København på IOC’s kongres, blev det vedtaget at golf efter 112 års pause, skulle optages på det olympiske program. Det var der stor uenighed om, men golfspillerne var naturligvis begejstrede.
Organisationskomiteen bag legene i Rio de Janeiro 2016 vedtog, at banen, der anlægges fem km fra den olympiske by, skulle ud i licitation. Banen kommer til at ligge ud til vandet i Barra di Tijuca, som er et af de rigeste og sikreste kvarterer i Rio.
Stedet er også kendt som hjemsted for en lang række fodboldstjerner og andre berømtheder. De fleste af de nybyggede olympiske arenaer kommer til at ligge i dette område.
Vinderen af konkurrencen om banedesignet i Rio blev 48-årige Gil Hanse, der lagde vægt på et design, der i stor udstrækning bruger det eksisterende landskab på stedet med klitter og vandløb.
Juryen bestod af Peter Dawson, der er præsident for International Golf Federation og R&A samt tre medlemmer af den brasilianske OL- organisationskomité. De udpegede Gil Hanses firma ”Hanse Golf Course design” til at stå for designet af en bane, der, lige meget hvordan den kommer til at fremstå, kommer til at gå over i golfens historiebøger, som banen der lagde græs til golfens comeback i OL-sammenhæng efter 112 års fravær.
Hanses firma har samarbejdet med den femdobbelte Majorvinder Amy Alcott, der skal bistå i arbejdet med at forme banen ud fra et ønske om en minimal ændring af landskabet og en så miljømæssigt bæredygtig løsning som muligt. Der er – ikke så overraskende når man kender brasilianske forhold – problemer med ejeren af området, men man regner med at kunne afholde en slags prøveturnering i løbet af 2015.
Med i opløbet af den eftertragtede opgave var personer som Robert Trent Jones II, Martin Hawtree, Gary Player, Jack Nicklaus/Annika Sörenstam og Greg Norman/Lorena Ochoa, men de måtte altså se sig slået på målstregen af den mindre kendte Gil Hanse, der nok er mest kendt for sit design af Castle Stuart banen i Skotland og som såkaldt ”renovator” af bl.a. Winged Foot og TPC Boston hvor Deutsche Bank Championship spilles som et led i FedRxCup slutspillet.

Protester mod golfbane
Ifølge teetime.dk starter anlægsarbejdet snart, men i bedste brasilianske stil er der store problemer med at blive enige om både det ene og det andet i forbindelse med det område, der er udpeget til at blive den olympiske golfbane i Rio i sommeren 2016.
Først og fremmest er der tvivl om, hvem der ejer stedet. En lokal ejendomsmatador, Pasquale Mauro er den glade giver. Han betaler omkostninger i forbindelse med anlægget af banen med baggrund i en formodning om, at værdien af de lejligheder, som han bygger rundt om en del af anlægget, bliver væsentligt forøget.
Det lyder jo umiddelbart som en ren win-win situation. Der er bare den hale ved det hele, at firmaet Elmway Participacoes påstår, at de ejer stedet! Forvirringen bliver forhåbentlig afklaret i det brasilianske retssystem på et tidspunkt, og det er i hvert fald ikke noget, der afholder den olympiske organisationskomité fra at sætte gang i arbejdet med at gøre Gil Hanses vinderprojekt til virkelighed.
Udover at have udpeget et område, hvor ejerskabet åbenbart ikke var 100% afklaret, døjer organisationskomitéen også med andre problemer. Flere miljøbevægelser og dele af Rios byråd er ikke glade for idéen om at bygge et golfresort på et fredet område. Rios nyvalgte borgmester, Eduardo Paes, har tænkt sig at løse problemet ved at ændre i fredningsbestemmelserne, men det formilder ikke kritikkerne.
– Det er en total selvmodsigelse. Man vil forringe miljøloven, samtidig med at man proklamerer, at man vil afholde bæredygtigt OL, raser Andrea Gouvea fra Rios byråd til avisen Rio Times.
Imens politikere og interesseorganisationer debatterer og retssystemet gør sig klar til kamp, er golfarkitekten Gil Hanse ved at pakke flyttekasserne. Han regner med at flytte hele familien til Rio i løbet af januar 2013, hvorefter bulldozerne kan gå i gang med at flytte rundt på jorden sydvest for det centrale Rio. Efter planen er arbejdet færdigt efter 10-14 måneder og så skal det hele gro til i 6-8 måneder. Banen skulle så være klar til at lægge græs til en demonstrationsturnering i sommeren 2015.


OL golf med 60 deltagere

60 mænd og 60 kvinder i Olympisk golf i Rio de Janeiro. Sådan ser fremtiden muligvis ud, når golf i 2016 bliver en olympisk idræt. Selvom der endnu er fire år til, er man allerede nu i gang med at tilrettelægge den olympiske golfturnering i Rio.
Den Internationale Golf Federation IGF har overfor IOC anbefalet, at den olympiske turnering skal afvikles over 72 huller slagspil og at der maximalt skal være 60 deltagere hos henholdsvis kvinder og mænd.

Topspillere har OL drømme
Hulspil har også været inde i overvejelserne, men Ty Voyaw, der stod i spidsen for den kampagne, som senere betød, at golf kom på det olympiske program, mener ikke, at golfsporten får den rette eksponering med hulspilsturneringer.
– Se bare hvordan der ser ud i næsten alle turneringer med slagspil. Inden sidste runde har du 10-15 spillere, der kan vinde. I hulspil står du med to spillere, der kæmper om guldet og to der kæmper om bronze, altså fire mand der kæmper om tre medaljer, siger Ty Votaw til PGA Tour hjemmeside.
Så er spørgsmålet om kvalifikation. Her er indstillingen til IOC, at top 15 på verdensranglisten kvalificerer sig. Herudover max. to deltagere fra hver nation baseret på rangering på verdensranglisten, indtil man når 60 deltagere. Endnu er intet dog endeligt fastlagt, men meget tyder på, at overstående sagtens kan blive ganske tæt på det endelige kvalifikationssystem og spilformat, selvom man godt kunne forestille sig, at felterne udvikles til eksempelvis 80 spillere.
Man forstiller sig desuden, at mændene spiller den ene uge og kvinderne den anden uge, for på den måde at skille de to golfturneringer ad.
Stig Wiberg


Los Vikingos på Anteguera Golf

Mandag d. 29. Oktober besøgte vikingerne Antequera Golf i strålende solskin efter mange dages regnvejr. Antequera var et af de hårdest ramte områder, og derfor var det utroligt, at banen var til at spille.
Los Vikingos’ chefer Erik Leth og Kai Friberg planlagde den pragtfulde dag, som blev afsluttet med middag og overnatning. Club de Golf Dinamarca’s klubmester Tonny Gjelsted er i topform og han vandt turneringen.
Los Vikingos Golf holdt klubmesterskab på Los Naranjos med Nordea og Jesper Hertz som sponsor. Resultatet bringes i næste nummer, da turneringen blev afholdt efter deadline.


AIM-PRO Clinic på Lauro Golf

Søndag d. 28 oktober lykkedes det Lauro Golf at få den kendte puttemester Mark Sweeney til Costa del Sol. AIM Point Technology er blevet godkendt af PGA Tour. Alle golfspillere ved, hvor vigtigt det er at læse green rigtigt samt finde den rette hastighed. Mark Sweeney havde inviteret pro’er fra Costa del Sols golfbaner bl.a. Juan Quiros fra La Cañada, Paco Natoli fra Baviera og Ricardo Jiménez fra Finca Cortesín. Kontakt din personlige pro på din medlemsbane og du vil hurtigt konstatere, at du vil kunne forbedre dit handicap.

Race to Dubai – European Tour
Pr. 12. november 2012
1. Rory McIlroy 3.696.597 euro
2. Peter Hanson 2.642.524 euro
3. Justin Rose 2.566.323 euro
4. L. Osthuizen 2.546.870 euro
5. Ian Poulter 2.270.851 euro
6. Grace Branden 2.081.961 euro
7. F. Molinari 2.031.047 euro
8. Luke Donald 1.838.492 euro
9. G. Mcdowel 1.822.425 euro
10. Paul Lawrie 1.775.682 euro
23. Thomas Bjørn 992.086 euro
37. Anders Hansen 690.542 euro
40. Søren Kjeldsen 653.436 euro

Verdensranglisten
Pr. 12. november 2012
1. Rory McIlroy 13,01 point
2. Tiger Woods 9,12 point
3. Luke Donald 8,77 point
4. Lee Westwood 6,72 point
5. Adam Scott 6,23 point
6. Louis Osthuizen 6,21 point
7. Justin Rose 6,17 point
8. Jason Dufner 5,91 point
9. B. Snedeker 5,70 point
10. Webb Simpson 5,70 point
44. Thomas Bjørn 2,74 point
54. Th. Olesen 2,31 point

Club de Golf Dinamarca
Matcher i 2013:
18. januar: Rio Real
15. februar La Quinta
15. marts: El Pairaiso
19. april: San Roque – Old Caurse
17. maj: Guadalmina – Sydbanen
18./19. oktober: Santana – klubmesterskab
15. november: Los Naranjos

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.