Det danske magasin i Spanien
Shoptalk september 2012

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Torsdagshygge og konkurrencer hos Birdie Vinos
Efter en velfortjent sommerferie byder Jeanett og Viggo Bjørn endnu engang velkommen til vinsmagning hver anden torsdag i måneden. Det foregår fra kl. 16.30 – 19.00, hvor alle interesserede vil kunne nyde nogle gode timer i vinens selskab. Det bliver et spændende efterår med mange gode vine.
Yderligere tilbyder Birdie Vinos at arrangere vinsmagninger for større eller mindre grupper i de hyggelige lokaler tæt på Mijasvejen.
Og så er der en stor konkurrence, som alle, der handler hos Birdie Vinos fra september til december, vil deltage i. Præmierne er lækre middage på gode restauranter samt vingaver. En middag på Fondue Lounge i Elviria (som man kan læse om andetsteds i magasinet) er en af præmierne. For mere info ring til Birdie Vinos på 952 46 20 74.

Jyske Bank Gibraltar fylder 25 år
D. 9. oktober er det 25 år siden, at Jyske Bank åbnede på Gibraltar, og siden har banken spillet en vigtig rolle i den udvikling, som Gibraltar har undergået som et velanset finansielt center. Siden åbningen i 1987 har banken firedoblet antallet af medarbejdere til næsten 90 personer i dag.
Rødderne kan spores tilbage til 1855, da Galliano-familien grundlagde den bank, som Jyske Bank senere købte. Igennem årene har banken delt historie med Gibraltar, og har taget del i såvel dramatiske begivenheder som i den imponerende udvikling, der har bragt klippeøen ind i det nye årtusinde som et stærkt og unikt samfund. Det er et historisk forhold, som Jyske Bank er meget opsat på at føre videre.
“Det er lykkedes for Jyske Bank at bevare en del af den gamle banks særlige patina og samtidig forbedre og udvikle den, så man knapt kan genkende den”, siger Jimmy Galliano, tidligere partner og direktør i Galliano’s Bank.
“Det er en del af forklaringen på, hvorfor det er gået Jyske Bank så godt her på Gibraltar. De er blevet en del af den lokale kultur.
I dag er Jyske Bank helt indlemmet i det lokale samfund og forpligter sig således til mange flere succesfulde år på The Rock.
“Vi er meget optimistiske omkring Jyske Bank Gibraltars fremtid, både her og på de omkringliggende markeder”, siger CEO Christian Bjørløw.
“Vi er kommet utrolig godt igennem den seneste finansielle turmult. Det symboliserer fint både bankens og Gibraltars historie, at vi ikke blot rider stormene af – om det så er verdenskrige, belejringer eller sammenbrud i den lokale økonomi – men kommer ud på den anden side endnu stærkere end før.”

 

Spanskundervisning – nu på nettet
COMUNICA har igennem fleer år udbudt spanskundervisning i lokalerne i Centro Idea. Men hvis du ikke har mod på at skulle tilbage på den traditionelle skolebænk, så er der hjælp at hente.
”Med COMUNICAs online kursus vil du kunne lære at forstå, læse, skrive og tale spansk – i dit helt eget tempo. Det innovative system indeholder praktiske øvelser, billeder, videoer og meget mere. Derudover kan du øve udtale og tonefald ved at optage din egen stemme”, fortæller Tina Julsgaard, der er indehaver af COMUNICA.
Fordelen ved online kurset er, at man selv kan bestemme hele studieforløbet. Du vælger selv, hvor meget du vil studere hver dag og hvornår. Undervisningen finder sted i et virtuelt klasseværelse, hvor du kan kommunikere med andre netstuderende, uanset geografisk placering. På denne måde kan du diskutere alverdens spørgsmål og temaer og dermed få øvet dit spansk endnu mere.
Tilmeldingen til netkurserne finder sted året rundt, så du kan starte, hvornår du ønsker. Og så er det en perfekt mulighed til dig, som pendler mellem Danmark og Spanien.
Hvis du synes, du mangler ”det ekstra”, så er der mulighed for at kombinere netundervisningen med almindelig tavleundervisning i COMUNICAs lokaler i Centro Idea, hvor du vil blive undervist af dygtige og engagerede skandinaviske undervisere.
Du kan få mere information og tilmelde dig online kurserne på www.comunica.dk.

Tandlæge Catharina Hvid-Hansen.

Clínica Dental Noruega fylder 10 år
Clínica Dental Noruega ligger i centrum af Fuengirola i Edificio Tres Coronas, lige under under den svenske kirke.
“Her har vi tilbudt kvalitetstandpleje til rimelige priser i 10 år, og vi har valgt at fejre vores jubilæum med flere forskellige aktiviteter i løbet af året.
Første aktivitet bliver den 5. oktober, hvor vi inviterer til åbent hus med vin og tapas samt en fotoudstilling om hvordan Fuengirola så ud for 50 år siden og frem til nu. Der er billeder fra 50’erne, 60’erne og 70’erne sammenholdt med lignende fotos taget i år.
Alle er velkomne til at kigge forbi og få et glas vin og lidt tapas, både nuværende patienter og alle I som endnu ikke har beøsgt os. Altså en god lejlighed til lidt hygge, at se klinikken og få et historisk overblik over Fuengirolas udvikling gennem de sidste 50 år”, siger tandlæge Catharina Hvid-Hansen.
Udover Catharina, der er svensk tandlæge og ejer af klinikken, består teamet af klinikassistenterne Carina Karlsson Borrego og Jessica Aguirre. Derudover kommer tandlæge Björn Nilsen regelmæssigt på klinikken for at udføre implantatoperationer, og ligeledes tandlæge Joaquín Rojas som står for tandretning. Klinikken tilbyder derfor stort set alle former for tandpleje.
Velkommen til åbent hus den 5. oktober fra kl 12.00-15.00. Adresse: Edificio Tres Coronas (stueplan), Avda. Clemente Diaz Ruiz 4, Fuengirola.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa