Shoptalk februar 2011

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Connie Løfquist fejrer to årtier i Centro Idea

Den 5. februar kan Connie Løfquist, indehaver af frisørsalonen Hair Salon, fejre 20 års jubilæum. Ikke nok med at det er en milepæl i Connies liv, det er også en historisk begivenhed i Centro Idea. Connies salon er nemlig den virksomhed, der har været længst tid i Centro Idea. "Alle troede, jeg var tosset, da jeg åbnede en frisørsalon i Centro Idea. Den gang lå det ude på landet langt fra Fuengirola, men jeg syntes, at stedet var ideelt til min salon. Hele bagsiden af Centro Idea var en stor appelsinlund, og jeg blev fortryllet af de vidunderlige naturomgivelser", fortæller Connie. I dag er der ikke længere nogen appelsinlund men et stolt appelsintræ udenfor salonen. Det plejes med kærlig hånd, som Connie plejer sine kunder. "Jeg har i dag mange faste kunder, hvoraf størstedelen er skandinaver, men efter så mange år i branchen har jeg efterhånden klippet hår på alle nationaliteter. Jeg har haft kunder fra Kina, Japan, Australien… ja, fra hele verden, og alle har haft spændende ting at fortælle, der har været med til at udvide min horisont," fortsætter Connie.
Før Connie blev selvstændig, var hun ansat som frisør på Gran Canaria og på Costa Brava. Da hun blev gift med en spanier, blev parret enige om at bosætte sig på Costa del Sol, hvor Connie var frisør i Fuengirola, indtil hun startede for sig selv. Det fejres nu, 20 år senere, med en reception den 5. februar fra kl. 12-15, hvor alle kunder og venner inviteres til lidt mad og drikke.

Nordea lancerer skatterapporter på tværs af Europa
Nordea Bank S.A. kan nu tilbyde sine kunder relevante skatterapporter, og er dermed en af de meget få banker i Luxembourg, der kan tilbyde denne service.

"Hvis Luxembourgs status som europæisk centrum for private banking-aktiviteter skal styrkes, skal bankerne i Luxembourg kunne konkurrere med bankerne i de forskellige lokale markeder", siger Jhon Mortensen, chef for Nordea Bank S.A. i Luxembourg. "Det at kunne levere relevante skatterapporter til internationale kunder til brug for deres selvangivelser er klart en af de serviceydelser, man skal være i stand til at tilbyde. Jeg er glad for, at Nordea er en af de første banker, der kan tilbyde denne service til kunder i flere lande.

Det er Jhon Mortensens kommentar til en undersøgelse, som det luxembourgske finanstilsyn (Commission de Surveillance du Secteur Financier, CSSF) foretog sidste år. Undersøgelsen viser, at der kun er to banker i Luxembourg, der p.t. tilbyder skatterapporter til kunder i de lande, som undersøgelsen omfatter.

"Det kan være tidskrævende at udfylde sin selvangivelse. De nødvendige papirer skal findes frem og sorteres, og de relevante tal skal beregnes. I Nordea er vi i stand til at generere skatterapporter, der er opdelt i de kategorier, som skattemyndighederne i de enkelte lande sædvanligvis kræver. Kunden kan vælge mellem seks sprog og seks valutaer, når rapporten bestilles", siger Flemming Sørensen, som er leder af Sales and Wealth Planning. Yderligere information:
Paul Malpas, tel. +352 43 39 50 95, paul.malpas@nordea.lu.

Ralph Laurens Cruise Collection nu hos Nina B


"Vores første Ralph Lauren kollektion kommet ind, og vi glæder os meget til at præsentere den for vores kunder", siger butikkens ejer, Nina Brodin, som har store forventninger til kollektionen.

"Det er super lækkert tøj med en god pasform. Forårskollektionen er safari-inspireret i jordtoner, men der er masser af feminine detaljer med flæser, silke og flettede bælter, som, sat sammen med boyfriend jeans og cargo pants, giver et afslappet og samtidig elegant og luksuriøst look.

Restaurant Nordic i Nueva Atalaya byder atter velkommen

Nordic Cafe y Restaurante, der ligger i Nordic Royal Club, Nueva Atalaya, er atter åben, og tidligere så vel som nye gæster ønskes velkommen til at besøge det populære spisested.
Det er gourmanden, operasangeren og livsnyderen Øystein Wiig Rambøl, som igen åbner Nordic.
"Jeg glæder mig meget til den nye sæson. Nordic er en fantastisk restaurant, med mange muligheder, som vore gæster skal nyde godt af," fortæller Øystein begejstret.
"Vi har fået en ny køkkenchef. Det er Leif Lohals, som er en erfaren og meget kreativ kok, der sammen med sit team tilbereder alle former for retter. Han er dansker og i forvejen et kendt ansigt. Vi har mange spanske retter på menuen, og så er der alle de skandinaviske. De skandinaviske køkkener er egentlig meget forskellige, men han forstår dem alle, så gæsterne kan glæde sig til egne nationalfavoritter, og skam også til at prøve de andre," fortsætter nordmanden.
Der er desuden levende musik hver lørdag aften med belgiske Phillip, som Øysten har samarbejde med gennem fem år i bistroen, han driver i Elviria.
Restauranten er åben fra kl. 14.00 til 22.00 (køkkenet til 21.30), med visse undtagelser. Lørdage serveres frokost fra kl. 14.00 til 17.00 og middag fra 20.00 til 23.00, og søndage er der frokost fra kl. 14.00 til 19.00 (køkkenet lukker kl. 18.30). Mandage lukket.
Læs mere på www.rambol.es eller ring 952 882 065. 

Optiker og designer Heiko Stumbeck

En brille er i dag ikke blot en brille. Foruden at afhjælpe behovet for et korrekt syn, har kunden også mulighed for at vælge et spændende stel. Både materialer og farver er udviklet i en fantastisk spændevidde. I dag designes stellene i mange materialer; lette metaller, ægte bøffelhorn, imiteret træ, bambus og acetat, og designet og farvemulighederne er uendelige. Heiko by Heiko leverer årligt mellem 150-200 nye designs, hvoraf hvert design typisk findes i 4-6 farver. Et design produceres kun én gang. De designes alle i Danmark, og efterfølgende produceres stellene i Japan, Frankrig og Italien. Foruden en høj kvalitet arbejdes der målrettet med at skabe spændende, og i et vist omfang, anderledes stel. Kombineret med de spændende farver giver det et udbud, der kan opfylde stort set alles behov.
Foruden den voksne brille har Heiko-by-Heiko et stort udvalg af børnestel i flotte farver med forskellige detaljer, men hvor der er lagt stor vægt på valg af materiale, så stellet kan stå mål med hverdagens strabadser.

Den daglige drift varetages af Liselotte, der er forretningens brillespecialist, samt optikerne Liane og Pablo. Liselotte kommer fra Danmark, Liane fra Tyskland og Pablo er fra Spanien. Det giver en fantastisk mulighed for at servicere kunderne på deres eget sprog. Alle medarbejderne taler desuden et fremragende engelsk.
Forretningens åbningstider er mandag til fredag kl. 10.00 – 19.00 og lørdag kl. 10.00 – 14.00.
Besøg forretningen på c/ Jacinto Benavente, Edificio Perla 6 på pladsen lige ved indgangen til havnen i Fuengirola. For yderligere information ring 952 19 75 65.

Masser af nyheder på Roca Tranquila

Når Restaurant Roca Tranquila åbner igen d. 4. februar efter en måneds vinterferie, er det med ny besætning.

Først og fremmest har restaurantens ejer, Bent Jørgensen, flyttet sin base til Fuengirola efter salget af virksomheden DTF Travel til Semco, som ejes af Stena Line.
"Det tager lige lidt tid at få virksomheden ud af kroppen, men det kommer lige så stille", siger Bent Jørgensen, der sammen med sin hustru, Marianne, glæder sig til for alvor at tage fat på livet i Spanien.
"Efter at have pendlet frem og tilbage i flere år bliver det rart at være her fast. Nogle mennesker kan at lede en virksomhed på distancen, men sådan har jeg det ikke, og derfor måtte jeg vælge at koncentrere kræfterne om DTF Travel i første omgang, og tilbringe det meste af min tid i Danmark", siger han, og ser nu frem til at flytte sit fokus til Spanien og restauranten på toppen af Torreblanca.

"Mit mål er stadig, at Roca Tranquila skal være et sted, hvor dygtige kokke fra hele verden kan udvikle sig, en træningsskole, hvor der laves international mad på højt niveau – ærlig mad", siger den tidligere kok.

Nye folk på centrale poster
"Vores køkkenchef, Kasper Nielsen, har valgt at søge nye udfordringer på Grønland. Vi har været meget glade for ham, og jeg ved, at gæsterne har været begejstrede for hans kundskaber i køkkenet. Men jeg er nu ret sikker på, at vi har fundet en erstatning, der kan fylde hans sko ud. Emil Bahr er en eminent kok, som jeg glæder mig til at præsentere ham for restaurantens gæster".

27-årige Emil Bahr har brugt den seneste måneds tid på at lære sit personale at kende, tale med leverandører og planlægge menukortet. Sprogligt er han godt rustet, da han i forbindelse med et længere ophold i Spanien tog et intensivt spanskkursus i Madrid, og efterfølgende arbejdede i køkkenet på de to toprestauranter Mugaritz i San Sebastián og El Celler de Can Roca i Girona. Han blev kåret som Årets Kok under den internationale konkurrence for spansk gastronomi afholdt af Det Spanske Institut for Udenrigshandel (ICEX) samt blev optaget som ung-medlem af La Confraria del Cava de Sant Sadurní d’Anoia under Cava-festivalen i oktober sidste år.
Emil er uddannet kok fra CEU – Kolding/ Hotel & Restaurant Skolen i 2005, og har indhentet god erfaring fra flere af Danmarks bedste restauranter, bl.a. Svinkløv Badehotel – og så har han været ansat på Restaurant Copenhague i Paris.
"Det, jeg kan tilføre Roca Tranquila, er et køkken med spanske råvarer, spanske teknikker, traditioner fra Frankrig og innovation fra mit danske hoved. Jeg mener, at alle de erfaringer, jeg har gjort mig, vil afspejle sig i min mad, og gøre den til min. Selvfølgelig i samarbejde med mine kokke og elever. Udvikling er altafgørende for enhver forretning, og alles idéer er velkomne.
Det er i de høje gastronomiske, spanske lag, jeg har tilegnet mig nogle anderledes metoder. Jeg har bl.a. lært at blæse karamel, arbejde med flydende nitrogen og div. temperaturstyringsapparater. Det er vigtig for mig at pointere, at det er opdagelser, jeg har gjort under mit ophold i Spanien.
Det er min personlige stil, som gæsterne vil opleve på Roca Tranquila. Jeg betragter restauranten som min gastronomiske legeplads med fokus på smag og nytænkning, men uden alt for meget gak og gøgl. Smagen er i fokus", lover Emil Bahr.

Ny restaurantchef er 28-årige Randi Godskesen, der kommer med en flot tjeneruddannelse i bagagen – nemlig fra Falsled Kro.
Også Randi har allerede erfaring fra tidligere ophold i Spanien, hvor hun for et par år siden arbejdede på Lauro Golf og sidste år på Las Islas.
"Jeg er sikker på, at Roca Tranquila er det rigtige sted for mig. Det er en smuk restaurant med et fantastisk køkken, og det skal tjenerstaben selvfølgelig kunne leve op til. Fra Falsled Kro er jeg vant til at yde service på et højt niveau – uden at miste den personlige kontakt til gæsterne.
Jeg glæder mig til at indgå i et godt team og til den udfordring, det er at beklæde stillingen som restaurantchef", siger Randi Godskesen.

"Ti nye måder at se verden på"

– introducerer et forfriskende og opløftende nyt verdensbillede i ti nemme punkter.

I dag tror de fleste mennesker på étlivsteorien og er afvisende overfor tanken om et liv efter døden. Rigtigt mange er overbeviste om, at vi lever i et gudløst univers styret af tilfældigheder og kaos, og de tror, at vores skæbne er et resultat af tilfældighedernes blinde spil. De ser ingen plan med tilværelsen, og mange tror, at der ikke findes nogen, der har svar på livets store spørgsmål: hvem er jeg, hvor kommer jeg fra og hvor er jeg på vej hen?

Men den danske visionær og intuitionsbegavelse Martinus (1890-1981) har nogle meget logiske og overbevisende svar på disse store spørgsmål. Han afslører et enestående og overbevisende holistisk verdensbillede i sit store forfatterskab, der bl.a. omfatter hovedværket "Livets Bog" (7 bind) og "Det Evige Verdensbillede" (4 bind). Martinus samlede værk er på ca. 9000 sider.

Men man behøver ikke at læse alle disse sider for at få et indblik i Martinus’ fascinerende verdensbillede, for nu har Else Byskov udgivet en bog, der i ti nemme punkter opsummerer hovedtrækkene i Martinus’ værk.

Bogens bagsidetekst: "Ti nye måder at se verden på" introducerer på en lettilgængelig måde det enestående verdensbillede der er afsløret af den fantastiske danske visionær Martinus. Logik, intelligens og perspektiv gennemsyrer dette verdensbillede, der med sin klare holistiske indsigt meget vel kan blive fremtidens verdenssyn".

De ti måder omfatter bl.a.: Den helt uomgængelige eksistens af en intelligent skaber (den logiske argumentation for Guds eksistens), liv efter døden (det endelige opgør med étlivsteorien), evolution og skabelse, reinkarnation, karmaloven (skæbnedannelse), loven for tiltrækning, den overordnede plan med livet, livsmysteriets løsning, vi er alle ét og meget mere.
Det hele bliver forklaret på en måde, der appellerer til læserens intelligens – her er ikke noget, man skal tro på, men noget man kan tænke over. I takt med at man indsuger den indlysende logik, vil mange lige så stille lade sig overbevise om, at der er mere mellem himmel og jord end det materialistiske verdensbillede kan byde på. Her er virkelig mulighed for at få forfrisket sit verdensyn og se det hele i et nyt og større perspektiv.
"Ti nye måder at se verden på. På forkant af et nyt verdensbillede" er på 228 sider og kan købes hos Vitamina i Centro Idea og hos www.saxo.com.

Else Byskov har skrevet fire bøger på engelsk om Martinus’ verdensbillede, hvoraf to er udkommet på dansk. Bøgerne kan ses på Elses website: www.deathisanillusion.com. Man kan også læse artikler af Else på hendes blog: www.deathisanillusion.blogspot.com samt følge hende på Twitter.

Automekanikerværkstedet BJ Auto er flyttet

Efter adskillige oversvømmelser på værkstedet i industrikvarteret La Vega har indehaverne af BJ Auto, Bjarne Damgaard og Peter Guthkjer, taget beslutningen om at flytte permanent til industrikvarteret Cañadon, der også ligger på Camino de Coín. Udover at BJ Auto nu ikke længere behøver at kæmpe med vandmasser, hver gang det regner, er det nye værksted tre gange større end det gamle, hvilket gør det muligt at servicere endnu flere kunder på én gang.
BJ Auto findes nu i Polígono Industrial Cañadon nr. 23 på Camino de Coín omtrent en km. før Venta La Morena og Hoyo 19, 1,6 km. fra rundkørslen ved N340. For mere information kontakt Bjarne eller Peter på 639 580 372.

Ewald’s – ny skandinavisk fødevarebutik i Los Boliches

I slutningen af december åbnede den nye skandinaviske fødevarebutik Ewald’s. Butikken ligger centralt i Los Boliches på "jernbanegaden" i bygningen Sierra Mijas, hvor man også finder andre skandinaviske virksomheder. Initiativtagerne til den nye butik er parret Annika og Kaj Ewald Wikström. De har fået hjælp af de tidligere ejere af butikken Tre Kronor i Fuengirola, da de har stor erfaring med branchen og ved, hvilke varegrupper skandinaverne er interesserede i.
"Los Boliches er et populært område for skandinaver. Det skyldes de mange skandinaviske restauranter og forretninger. Der har dog manglet en fødevarebutik med et bredt sortiment af skandinaviske produkter," siger Kaj. "I Ewald´s finder man den hyggelige, gammeldags atmosfære, mange savner, hvor der er tid til at give kunderne en ordentlig betjening. Desuden forsøger vi så vidt muligt at bestille de varer hjem, som kunder efterspørger. Det er vores ønske, at både kunderne og vi trives i Ewald´s. Derfor har butikken en varm belysning og et frisk design, der virker indbydende på alle", tilføjer Annika.

Ewald´s importerer selv alle varerne fra Norden, og sortimentet omfatter danske, norske, svenske og finske varer. Desuden finder man specialvarer uden gluten eller laktose. "Som ejere af Hemmingway Books og importør af bøger fra Norden har vi i dag et godt samarbejde med transportfirmaer og har opnået fordelagtige fragtpriser, der gør, at vi kan sælge vores varer til fornuftige priser. Hver dag kan kunderne også købe frisk, hjemmebagt brød som fx rugbrød lavet på den danske måde. Og så har vi også lækre kanelkager", afslutter Annika.
Ewald´s ligger i Centro Comercial Sierra Mijas nr. 10, Avenida Nuestro Padre Jesús Cautivo, 29640 Los Boliches. Tlf. 952 666 239.

Lufthavnens nok billigste parkering

Det skandinaviske biludlejningsfirma Costa Biler indviede i november sidste år en ny 24-timers parkering lige ved Málaga Lufthavn. Parkeringen ligger i den nordlige ende af lufthavnsområdet lige ved landingsbanen. Placeringen af parkeringen er baseret på den direkte afkørsel fra den nye motorvej, der åbner senere i år samt den nye landingsbane, der også snart står færdig.
Navnet på parkeringen er Car Parking Málaga Airport. Den er fuldt asfalteret, indhegnet og er åben 24 timer i døgnet. Den har plads til mere end 700 biler og er allerede en stor succes. Over julen var 80% af parkeringspladsen booket, og med de fordelagtige priser og den personlige service, mener Costa Biler, at det bliver en stor succes. For de, der rejser meget, tilbydes forskellige abonnementer på en, tre eller 12 måneder. Man kan også benytte parkeringen på dagsbasis til en pris af kun 3 euro/dag. Dog skal man beregne et minimumsgebyr. Årsabonnementet koster 525 euros, og bestiller man det inden den 31. marts, tilbydes man en gratis kasse rødvin fra Rioja Alta. Hvis man allerede har et årsabonnement andetsteds, refunderer Car Parking Málaga Airport de udestående måneder. Alle kunder får også en gratis udvendig bilvask, så bilen er ren og fin, når den afhentes.
Placeringen af parkeringspladsen gør transporten til og fra lufthavnen nem. Car Parking Málaga Airport disponerer over minibusser, der transporterer kunderne til og fra parkeringen. Denne service er selvfølgelig med i prisen for parkeringen. Hvis muligt, anbefales det, at man reserverer parkeringen i forvejen enten via hjemmesiden eller pr. telefon, så parkeringsbilletten og minibussen er parat, når man ankommer.
For mere information besøg Carparking Málaga Airport eller gå ind på hjemmesiden www.carparkingmalagaairport.com.

Firmaets data nært og sikkert på nettet

De fleste firmaer har sine mest livsvigtige data så som regnskaberne liggende på en lokal computer, og med jævne eller måske ujævne mellemrum laves så en backup på en CD eller hukommelsesstik. Nu er et system, hvormed regnskaberne føres og opbevares på Internettet kommet til Spanien. Systemet kommer fra Danmark, hvor det for 10 år siden blev udviklet af det danske selskab e-conomic, der nu har afdelinger i ni forskellige lande.
Hans J. Nielsen er ansvarlig for den spanske afdeling, der startede i september 2010, og han fortæller her om det sikre og samtidig enkle system.

Størst mulige sikkerhed
"Det er simpelt at beskytte firmaets regnskaber, bogholderi og årsregnskaber. Man skal bare lægge det alt sammen på internettet," mener Hans, som forklarer de mange fordele.
"Ved at firmaets data ligger på internettet, er det altid tilgængeligt. Uanset hvor, man befinder sig; på kontoret, derhjemme, ved en bærbar computer, på en netcafé eller hos en kunde har man adgang til sit bogholderi. Det betyder, at man f.eks. hos en kunde straks vil kunne give et tilbud eller udskrive en faktura," siger han.
"Mange tror, at ens data ikke er sikkert på nettet, men det er en misforståelse; det kan ikke være mere sikkert. Ingen udenforstående har mulighed for at skaffe sig adgang, ligesom man er sikret mod computerfejl, vandskade eller brand, og man har jo også en sikkerhedskopi, hvis man ved en fejl skulle komme til at slette sine data," fortsætter Hans, der videre forklarer, at al informationen bliver lagt på virksomhedens Siemens-Fujitsu servercentre, et i Ballerup og et andet i Hellerup.
Her bliver samtlige posteringer desuden registreret med det samme. Tidligere posteringer bliver ligeledes gemt, altså også når man selv har slettet dem. Så man kan til enhver tid kontrollere samtlige bevægelser i bogholderiet.
"Programmet ændrer også ved selve arbejdsgangen for bogholdere, da disse ikke længere bebyrdes med at skulle ud til kunden og derved kan koncentrere sig om decideret rådgivning ud fra regnskabet. Kunden vil i hvert fald når først han indser fordelene ved dette system, foretrække blot at sende bilagene hen over Internettet i stedet for de traditionelle periodiske møder på kontoret," tillægger han.
Ikke grådige
"Vi er ikke grådige. Afgiften hos os er kun 20 euro om måneden for 3000 posteringer, 25 euro for flere, mens andre netværksbaserede systemer kræver op til 1500 euro om året," forklarer 46-årige Hans, der er uddannet civiløkonom ved Handelshøjskolen i København og i snart 15 år har drevet sin egen IT-virksomhed på Kysten. Han er derfor ideel til dette job, da han kan hjælpe kunder med både den computermæssige og regnskabstekniske side af sagen.
"Vi har udviklet et system, hvormed kunder, der ønsker at skifte fra andre systemer indledningsvis frit og kvit kan få importeret sine data til e-conomic. Vores support er også internetbaseret. Der er over 500 youtube.com filer på nettet, på ni forskellige sprog, som viser, hvordan man går frem. Ligeledes har vi en wikipedia, leksikon eller stikordsregister liggende, en blog, og selvfølgelig personlig betjening på de traditionelle former via telefon og e-mail," informerer han.
Det er kun fem måneder siden, e-conomic startede i Spanien, men allerede har mange firmaer tilmeldt sig systemet. Globalt set har selskabet over 30.000 kunder.
"Det går meget stærkt," slutter Hans J. Nielsen, som sammen med tre medarbejdere altid står til rådighed til at svare på spørgsmål og give gode råd.
Læs mere på www.e-conomic.es eller www.e-conomic.dk.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa