Det danske magasin i Spanien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Aquapool holder flyttesalg
Spa-forhandleren Aquapool Spas holder flyttesalg i forretningen i Centro Idea, Mijas, da den 30. september vil være sidste åbningsdag i centret. De to indehavere, Anja og Claus Kielskov, vil i stedet koncentrere kræfterne på forretningen i San Pedro.
”Vi åbnede forretningen i Centro Idea for tre år siden. Spa-fabrikanten i USA sagde da til os, at der ifølge deres erfaringer ikke var marked for to store butikker i området, og at undersøgelser viser, at kunder gerne kører op til 60 kilometer for at købe en spa. Men tiderne var rigtigt gode, så vi satsede,” fortæller Anja Kielskov, der ikke fortryder noget, da det trods alt har været tre gode år.
”Men vi har set nøje på tallene, og vi er stærkest i San Pedro, hvor vi desuden efter fem år nyder godt af en række samarbejdspartnere, som arkitekter, bygherrer og ejendomsmæglere, der nu under krisen viser stor samarbejdsvilje og dermed henviser mange kunder til os,” fortsætter Anja.

Ikke kun et modefænomen
En anden årsag til, at man vil satse på forretningen i San Pedro, er, at denne er den største af de to. ”Forretningen i San Pedro er på 500 kvadratmeter, og det betyder, at vi kan udstille flere forskellige modeller af spas, ligesom vi dér har et prøverum, hvor kunden altså kan prøve, hvor dejligt der er at bruge en spa,” forklarer Anja, der ikke er nervøs for, at spa kun er et modefænomen.
”Vore kunder er faktisk forbavsede over, hvor meget de benytter deres spa. Nogle bruger den ligefrem to gange om dagen, da varmen og massagen er godt for mange ting. Spaen er gennemtænkt, så sæderne masserer forskellige dele af kroppen, og efter en tur i spaen slapper hele kroppen af. Det gavner ligeledes blodomløbet, da blodårerne udvider sig i det varme vand, hvilket også giver en bedre iltforsyning til hele kroppen. Mange vælger en tur i spaen om morgenen, da det giver energi, mens andre foretrækker at benytte den, før de går i seng om aftenen, da velværen giver en god nattesøvn,” forklarer hun.

Aquapool Spas fortsætter med de samme produkter, hvoraf spaene fra Hot Spring er de mest populære.
”Hot Spring har været på markedet i 32 år, og vi har et godt salg af dem til både skandinaver, englændere og tyskere. Og spaniere viser en større og større interesse for spas, hvilket er dejligt.”

Dækker fortsat hele Kysten
I september måned har man chancen for at erhverve sig en spa til en rigtig god pris, ved at benytte sig af de gode tilbud i forretningen i Centro Idea. Der er mellem 25-30 procent rabat på udvalgte spa, ligesom der er 50 procent på Vipp-spande, og 50-60 procent på havemøbler.
Den 30. september er sidste åbningsdag i centret, men herefter vil man altså stadig kunne finde Aquapool Spas i San Pedro, og det endda med spas fordelt på 500 kvadratmetre.
”Samarbejdet fortsætter desuden med konsulent Jens Olsen øst for Málaga, hvor vi også to måneder om året har en udstilling i indkøbscentret El Ingenio. For at imødekomme eksisterende samt nye kunder, tilbyder vi fremover gratis (ved køb for min. 100 euro) levering af spa-produkter/kemikalier til spaen en gang om måneden,” fortæller Anja.Hanne Rosenkilde fra AudioMas
AudioMas og Sanyres indgår samarbejde
Sanyres har afdelinger flere steder i Spanien, og samarbejdet mellem Sanyres og AudioMas tager udgangspunkt i Sanyres afdelinger i Puerto Banús og Benalmádena. Sanyres er et slags plejehjem, hvor man kan være få døgn eller længere tid. Prisen inkl. optræning, al forplejning mv. er under 100 euro i døgnet.
Og nu vil det fremover være muligt at få undersøgt ørerne og hørelsen under opholdet – eller få justeret ens høreapparater – ganske gratis. I alt har AudioMas nu fem klinikker på kysten, Fuengirola, Marbella, Puerto Banús, Benalmádena og Sotogrande, og alle steder kan man udover at få undersøgt ørerne og hørelsen, prøve (ganske vederlagsfrit) høreapparater, så man har det rigtige grundlag, til at træffe beslutning om, hvorvidt man vil have høreapparat og hvilken type.
AudioMas er en del af Dansk HøreCenter, og der ydes service på helt samme måde på alle de 23 klinikker i Danmark. Er man resident i Danmark, ydes der tilskud på helt samme måde som i Danmark, og er man resident i Spanien og modtager folkepension fra Danmark, kan man søge om tilskud hos Sikringsstyrelsen.Jyske Bank TV på engelsk

En bank med sin egen tv-kanal er noget ret unikt, men for Jyske Bank er det en indlysende udvikling. Behovet for fleksibilitet og anvendelighed i nyhedsstrømmen er stor, men det er mulighederne, der udbydes af Internettet også.

Medierne ændrer sig. Og mulighederne for at indhente viden og information vokser hele tiden, og det gør brugernes krav for fleksibilitet, mobilitet og individuel tilpasning også. En.jyskebank.tv er Jyske Banks svar på disse krav. Tilsyneladende en TV-kanal, og for Jyske Bank en kanal til at kommunikere med deres kunder og andre interesserede parter.

Hvornår man vil se en.jyskebank.tv er helt op til den enkelte bruger, fordi en.jyskebank.tv er synonym for fleksibilitet. Som bruger kan du se udsendelser live på Internettet, når det passer dig. Og du kan downloade udsendelserne som podcast til din mobiltelefon, ipod eller iphone.

En.jyskebank.tv tilbyder ugentlige analyser af alle former for investering, månedlige opdateringer og reportager om hvad der sker på verdensmarkedet. Alt i alt, ufiltreret finansstof med relevans for dig der har virksomhed, dig der investerer, og dig der bare gerne vil vide, hvad det hele går ud på, bragt til dig af bankens specialister der har et dybdegående kendskab og professionelle journalister.

en.jyskebank.tv tilbyder:
– Finansiel fredag – den forløbne uge og investeringsanbefalinger.
– Månedelig opdatering – Med dybdegående analyser om investeringer og tendenser.
– Globale tendenser – om investeringer, kultur og en bred vifte af andre områder.
– Jyske Bank – Tæt på og personlig – om hvad der sker i vores verden.

Se mere på www.en.jyskebank.tv – eller på den danske version www.jyskebank.tvGroth og Olsen hos Viggo
Med september starter en ny sæson i modeverdenen, og i Boutique Viggo i Centro Idea, Mijas, fyldes hylderne i disse uger op med spændende fristelser fra dygtige designere. Her på vores breddegrader er det danske mærke By Groth helt nyt.

“By Groth er kendt og elsket af rigtig mange, fordi de formår at designe og udvikle gode pasformer men samtidig følge de aktuelle modestrømninger. Mette Groth laver det smukkeste tøj til kvinder i alle aldre. Hun er super god til at sætte farver sammen og lave en kollektion, der kan mikses på kryds og tværs. Dette efterårs modetøj fra By Groth er helt fantastisk. Vi får mange styles i By Groth´s lækre silkekvalitet, som er super blød og elastisk og ikke mindst rigtig skøn at have på”, siger Boutique Viggos indehaver Annette Tinning, der glæder sig til at præsentere alle efterårsnyhederne for kunderne. Det er imidlertid ikke kun på hylderne, at Viggo kan præsentere nyheder. Anni Olsen er nemlig ny medarbejder i butikken, og for hende er det ikke blot et nyt job, men et nyt liv, der her er påbegyndt.

“Jeg er kommet her på ferie i en årrække, og da min datter, som var yngste hjemmeboende barn, startede på efterskole i sommer, ja så tog jeg springet. Heldigvis kender jeg mange dejlige mennesker på kysten, og flere her i Centro Idea, så det var et godt sted at begynde, da jeg søgte job”, fortæller Anni, der oprindelig er fynbo og uddannet frisør.
“Efter nogle år i Århus flyttede jeg til Viborg for 20 år siden, hvor jeg startede en butik med boligindretningsartikler, brugskunst og en smule tøj. Jeg har altid været vild med interiørdesign, og jeg nød at hjælpe mine kunder med indretningen af deres hjem, sidde ved symaskinen og realisere ideerne. Hen ad vejen måtte jeg dog erkende, at jeg så for lidt til min familie, så jeg afhændede forretningen og fik et job i en modebutik. Senest har jeg arbejdet i Vanilia, der er et kæmpe modemekka indrettet i Viborgs gamle biograf. Jeg sugede en masse nyttig viden til mig, og fik mulighed for at uddanne mig til personal shopper”, fortsætter Anni, hvis erfaring man nu kan få glæde af i Boutique Viggo.
“For de fleste kvinder er det skønt at shoppe, men for mange er rækkerne af bøjler med modetøj og prøverum med afslørende spejle et mareridt, de aner ikke, hvor de skal begynde. At man ikke kan lide at shoppe betyder ikke, at man ikke gerne vil være smart og moderigtigt klædt, så derfor vil jeg også fungere som personal shopper her hos Viggo. Jeg ved, hvordan man klæder forskellige kvindetyper på, fremhæver de gode sider og skjuler de mindre heldige, og vigtigst af alt: kunden kan bare slappe af og nyde det, mens jeg finder garderobeforslag med tilhørende sko, tasker, bælter og smykker frem.”

Anni Olsen er vant til at færdes på den store modemesse i København, men idet der blev købt ind til efterårssæsonen i Viggo allerede i februar, er de nye kollektioner lige så spændende for Anni, som de er for kunderne.
“Det er skønt at åbne kasserne med alt det nye tøj og tilbehør. Og jeg glæder mig til at skulle forholde mig til de spanske årstider, klimaet og farverne, når det gælder mode”, slutter Anni, der på fotoet er iklædt smarte jeans og en feminin jakke af mærket Piro, som naturligvis også forhandles i Viggo.Café Copenhagen – Ny dansk bager i Los Boliches
For en måneds tid siden åbnede der en ny dansk bager i Los Boliches. Stedet bærer navnet Café Copenhagen og er indrettet moderne i frække og lyse farver. Tina og Mads, der er indehavere af Café Copenhagen, har tidligere haft cafe/bagerbutik her på Kysten, men er nu startet op for sig selv igen efter at have opholdt sig en periode i Danmark. Mads står for bageriet og Tina tager sig af den daglige drift af caféen, mens sønnen Andre, der er medejer, og datteren Camilla hjælper til med betjening af kunderne.
Hos Café Copenhagen finder man alt, hvad hjertet begærer lige fra lækre friskbagte brød til wienerbrød og indbydende kager, der kan nydes indenfor i de dejlige omgivelser eller udenfor ved cafébordene. Café Copenhagen åbner allerede kl. 7.30 om morgenen ugens syv dage, og er derfor et dejligt sted at nyde sin morgenmad med en god kop kaffe eller et glas friskpresset juice.
Udover morgenmenuen tilbyder Café Copenhagen også mange forskellige frokostretter som sandwich, dansk smørrebrød, varme retter som lasagne, spaghetti, burger og snitzler.
Inden for den nærmeste fremtid flytter Café Copenhagen lige rundt om hjørnet til et større lokale, hvor Tina og Mads udover at drive Café Copenhagen også åbner en tilstødende delikatesseforretning, hvor man vil kunne købe lune frikadeller, leverpostej og andet dansk pålæg. Der bliver også et lille minisupermarked med danske specialvarer til en fornuftig pris. Flytningen vil blive annonceret senere hen på efteråret.


Villa Varsovia – ny restaurant på Mijas-vejen
Villa Varsovia er navnet på den nyåbnede restaurant på landevejen mellem Fuengirola og Mijas.
Det er tre polakker, som står bag Varsovia. De ønsker, at enhver nationalitet her skal kunne finde noget, der minder om hjemlandets kødgryder, men så sandelig også noget, der er nyt og uprøvet, så de dermed kan bringe en smule af Polen hertil.
Mange ingredienser og drikkevarer er da også fløjet hertil fra den polske hovedstad Warszawa, som har lagt navn til restauranten, f.eks. har man lige importeret et helt ton varer, heriblandt pølser og oste, øl og vodka.
I køkkenet regerer Pawel Dziedzicki, der tidligere arbejdede på én af Warszawas bedste restauranter, og udover at kreere Polens og andre landes specialiteter, fusionerer han frit.
Blandt retterne er en pragtfuld påskesuppe, en traditionel rødbedesuppe, små tærter med paté af røget ål, sprød salat med roastbeef, polske kartoffelpandekager (Latkes), indisk inspirerede kyllingespyd, en spansk inspireret og velstegt torskeret med kartoffelgratin og urtesauce, en himmelsk polsk ostekage og mange andre lækkerier.
Kombinationerne lyder måske umiddelbart usædvanlige, men resultatet er virkelig godt.
Man kan vælge at sidde inde, ude under skygge eller i direkte sol, da restauranten er delt op i flere områder, så den giver ikke indtryk af at være så stor, som den er.
Adressen er Ctra. de Mijas km 4,2. Der er åbent tirsdag-søndag fra kl. 13.00 – 16.00 og 19.00 – sent. Her er ingen parkeringsproblemer.Robert Torkelund (t.v.) og Johannes E. Schumacher
Arkanar Financial – investeringer med afkast
Arkanar er et investeringsselskab, som er blevet bygget op helt fra bunden af danske Robert Torkelund, der i dag leder firmaet sammen med tre tyske partnere. Robert har arbejdet 19 år i finansverdenen, hvor han efter sin bankuddannelse fra Forstædernes Bank har arbejdet i München og Frankfurt. Derefter tog han til London og Gibraltar, hvor han boede fra 2002-2004, og hvorfor han er godt kendt på Costa del Sol. I dag er han bosat i Luxembourg, men man kan nu møde ham på Kysten, hvor han og Arkanar i september holder et seminar om investeringer.
”Mange investeringsselskaber stiller sig tilfredse med status quo, men ikke os,” siger Robert Torkelund og fortsætter: ”På trods af den økonomiske krise, hvor mange tabte penge, havde vi i 2008 et afkast på 8 procent, hvilket jo er fantastisk sammenlignet med mange andre investeringsselskaber.”
De sidste 19 år har Robert arbejdet for forskellige internationale banker og investeringsselskaber, og har derfor et indgående kendskab til branchen. ”De fire foregående år har vore investeringer gennemsnitligt givet et afkast på 25 procent. Vi er nu tilbage til normen, og i år har vi allerede tjent 11 procent og forventer at nå de samme 25 procent igen,” siger han og fastslår ”Kort sagt tilbyder vi et udbytte, der er over gennemsnittet og med et minimum af risiko for vore kunder.” Arkanar investerer både kort og langsigtet, hvorfor de er helt uafhængige af uforudsete begivenheder og situationer. Arkanar samarbejder med Saxo Bank.

Mød Robert Torkelund og Johannes E. Schumacher
Traditionelle investeringer tilbyder ikke et bæredygtigt udbytte i dag, og derfor kan alternative investeringer give gevinster på alle markedssituationer. Arkanar Financials kunder hørte om finanskrisen fra andre, for de tabte ikke selv penge på deres investeringer.
Hvis man er nysgerrig og gerne vil vide mere om, hvordan Arkanar Financial vil producere gevinster over gennemsnittet på ens værdipapirer, så holder investeringsselskabet et arrangement for alle interesserede. ”Sandheden om banker” er et foredrag på dansk af Robert Torkelund, mens det også vil blive holdt på engelsk af Johannes Ernst Schumacher. Her vil man kunne få forklaret Arkanars syn på markedet og se, hvordan de tackler det. Samtidig kan man få information om forventninger til fremtiden, hvor farerne lurer og hvor der forventes muligheder.
Arrangementerne finder sted torsdag den 8. oktober kl. 19.30 på Hotel Puente Romano, Boulevar Príncipe Alfonso von Hohenlohe, Marbella.
Interesserede kan tilmelde sig på Arkanar Financia LLC, info@arkanarfinancial.com.

Dansk mester i svømning
Robet Torkelund er tidligere elitesvømmer. Han har bl.a. været dansk mester fem gange og har desuden vundet flere sølv- og bronzemedaljer. Ved mesterskaberne i 1979 var han den 34. hurtigste svømmer i verden på 200 m. bryst. Tiden lød på 2.25.4 min.Tilbud til mødre og vordende mødre

Lone Røssel er uddannet sundheds- og sygeplejerske og arbejder under den danske Sundhedsstyrrelses anbefalinger. Hun tilbyder graviditets- og spædbarnsbesøg og desuden er der mulighed for mødregrupper.
”Jeg har specialkendskab vedrørende børns sundhed, sygdom, udvikling og opvækst samt familieliv gennem mit arbejde på børneafdelinger og min uddannelse til sundhedsplejerske,” fortæller Lone, og det er bl.a. disse kompetencer, som hun nu tilbyder danske mødre og deres familier ved hjemmebesøg.
”Jeg vil ud fra en sundhedsfaglig vurdering, vejlede forældrene i børns trivsel og udvikling fra nyfødt, og til barnet er et år gammelt. Mit fokus ligger inden for det sundhedsfremmende og jeg arbejder altid ud fra en forebyggende målsætning,” forklarer hun.
Til hvert møde vil Lone Røssel medbringe relevante pjecer og samtidig udarbejde en kort rapport om hvert besøg. På den måde kan forældrene få et overblik over de ting, som man har snakket om i forbindelse med besøgene. ”Jeg vil under besøgene selvfølgelig støtte og vejlede ud fra forældrenes individuelle forudsætninger, ønsker og behov og samtidig støtte dem i det at være forældre og bruge deres egen intuition”, fortæller Lone videre og understreger, at hun selvfølgelig arbejder under tavshedspligt.

”I forbindelse med graviditetsbesøg tilbyder jeg at styrke forældrene i deres forberedelse til barnet og forældreskabet, hvor de naturlige samtaleemner fx vil være amning, spædbarnets reaktionsmønster og basale behov. Men samtidig også de forventninger man har til det at bliver en familie,” siger Lone.
Også når det kommer til spædbarnsbesøg, er der en lang række ting, som Lone Røssel tilbyder: ”Når først barnet er kommet til verden, vil der være en lang række emner, som forældre ofte er i tvivl om, og det er netop her, jeg kan hjælpe,” siger hun og fortsætter ”De typiske emner er amning, søvn, stimulering af barnets motorik, spiseproblemer, kolik, allergi og barnets udvikling,” fastslår Lone. Endelig pointerer hun, at, hvis der er interesse for det, kan man mødes i mødregrupper. Her vil man så kunne udveksle ideer og erfaringer samt få gode råd om søvn, søskende-jalousi og ikke mindst ens rolle som forælder.


Biludlejningsfirmaet First Car Group har fået nye ejere
Det danske biludlejningsfirma First Car Group er blevet købt af danske Alex Nielsen og Martin Falk Nielsen.
Siden slutningen af august har First Car Group delt kontor med Dansk Biludlejning i Málaga Lufthavn. De to firmaer fortsætter som to selvstændige enheder, og de ansatte vil stadig tage sig af hver deres skandinaviske kundegruppe. Årsagen, til at First Car Group nu deler kontor med Dansk Biludlejning, er, at begge udlejningsfirmaer nu kan tilbyde en større bilflåde, da de kan supplere hinanden med udlejningsbiler alt efter kundernes efterspørgsel. Desuden betyder det også, at First Car Groups tidligere Courier-busservice bliver erstattet med direkte levering af udlejningsbilen i lufthavnen, og dermed øges serviceniveauet overfor kunderne.
Kontaktoplysningerne til First Car Group vil være de samme som altid, den eneste forskel er, at serviceniveauet hos begge udlejningsfirmaer nu bliver endnu bedre.
For yderligere information se www.firstcargroup.com og www.danskbiludlejning.dk.


Erfaring og ærlighed kendetegner Simzar Estates
Sammenlagt har de to indehavere af ejendomsmæglerfirmaet Simzar Estates, Dorthe Olesen og Tom Sørensen, boet på Costa del Sol i 37 år. Deres kendskab til området er derfor uovertruffent, de kender så godt som hvert eneste byggeri her, ligesom de har et enormt netværk.
Dorthe og Tom mener selv, at årsagen, til at netop de er kommet helskindede gennem krisen, er, at de ikke kun hjælper kunden med at finde den rigtige bolig og assisterer med papirarbejdet, men også hjælper efter købet med alt fra tilladelser til ombygning til installation af telefon m.v.
Derudover tror de på, at man kommer længst med ærlighed, og har derfor ingen problemer med at fortælle en kunde, der ønsker at sælge, at der skal sættes en realistisk pris, og heller ikke at fortælle en kunde, at denne er på gal vej, hvis vedkommende overvejer at købe en bolig, som de med deres erfaring føler, er en dårlig investering.
Det er sikkert også derfor, at udover investorer, og danskere, der ønsker at købe en sommerbolig her, er mange af deres kunder herboende danskere, der vende tilbage igen og igen. 

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa