Det danske magasin i Spanien
Nerja har fået endnu et stykke sti lagt til La Senda Litoral de Málaga

Nerja har fået endnu et stykke sti lagt til La Senda Litoral de Málaga

La Senda Litoral de Málaga er et mægtigt projekt, som er udtænkt af La Diputación de Málaga og det omfatter en 165 km. lang, helt flad sti langs med hele Málagaprovinsens kyst fra Nerja til Manilva. De 14 kystkommuner i Málaga provinsen er hver især ansvarlige for at få bygget sti. I skrivende stund er 80% af kyststien færdig. Man kan se stiens website her: https://www.sendalitoral.es/es/ og følge projektets fremadskriden her:

https://www.sendalitoral.es/es/6011/estado-actual

Her starter stien rundt om Balcón de Europa
Stien går ned til den lille strand Calahonda
Calahonda er en dejlig sandstrand

Nerja er den østligste by i Málagaprovinsen, og det er derfor, at stien starter her. Den starter ved den ikoniske Balcón de Europa, som blev benævnt sådan, da den daværende konge Alfons XII besøgte stedet i 1885, efter at det voldsomme jordskælv i 1884 havde forvoldt stor skade på byen. Det var ved denne lejlighed, at kongen udbrød, mens han stod og kiggede ud over havet:

”Este es realmente el Balcón de Europa.” (”Dette er i sandhed Europas Balkon”). I 2003 blev der opstillet en bronze statue af kongen ude på balkonens spids, og den står der den dag i dag.

På Calahonda ligger dette lille fiskerhus
Bjerget Cielo (Himmelbjerget) vogter over Nerja
Her går stien rundt om Balcón de Europa

Og det er her ved balkonen, at La Senda Litoral starter, for den skal jo starte med manér ved at gå rundt om balkonen nede i havniveau. Man går bare ned gennem den bue, kaldet Boquete de Calahonda, der ligger på balkonens østlige side (ved siden af turistkontoret), og derefter fører en fin sti ned til den lille, fine strand Calahonda.   Herefter fortsætter stien rundt om balkonen og hen langs med Hotel Balcón de Europas strand, noget som hotellets ledelse og gæster nok ikke er alt for begejstrede for. Sagen er nemlig den, at før stien blev anlagt blev stranden, kaldet La Caletilla, opfattet som privat og var ganske ugenert, men nu må gæsterne finde sig i, at den offentlige sti går langs med hotellets strand. Det er La Ley de Costas, som har muliggjort dette, idet loven byder at al strand i hele Spanien er offentlig. Det nye stykke sti er beskedne 175 m. langt og har kostet 163.000 €. Det er La Diputación og Nerja kommune i fællesskab der har betalt gildet.

Stien fortsætter hen imod Playa Caletilla
Nu fører trapper ned til Playa Caletilla, hvor Hotel de Balcón de Europa før havde en mere uforstyrret strand
Balkonen set fra vest med den runde restaurant under sig

Efter hotellet stiger stien op ad trapper hen til Salon stranden og op til en fin mirador kaldet Mirador del Chanquete, inden den går tilbage til byen. På miradoren står en ældre fisker i bronze og kigger ud over sit hav.

Der mangler altså stadig et stykke sti på omkring en halv kilometer mellem Salon stranden og den sti, der allerede er anlagt øst for stranden Playa Torrecilla.

Trapper fører op mod byen igen
Den runde restaurant under balkonen
Den gamle fisker har fået en ny ven fra Danmark

Når det sidste stykke er færdigt kan Nerja kommune pudse sin sti-glorie og fremvise et prægtigt stykke sti helt hen til Torrox kommune, idet der er bygget fine broer over både Chillar floden og Río Seco længere mod vest, hvor Nerjas Playazo ender.

Balcón de Europa

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.