Det danske magasin i Spanien

Del

Det er blevet maj og sommeren venter lige om hjørnet. Turistsektoren har rustet sig til den forestående sæson og der er ingen tvivl om, at Spanien har noget særligt at tilbyde besøgende med sin smukke og varierede natur, rige kultur, fantastiske mad og venlige mennesker. Netop derfor er Spanien et af de mest populære lande i verden for udenlandske pensionister. Og med landets middelhavsklima, afslappede livsstil, rimelige priser og venlige befolkning, hvem kan bebrejde dem? Men er livet i solen kun glæde og sjov? Vi har i denne udgave af magasinet set på fordelene og ulemperne ved at gå på pension i Spanien?

I månedens udgave af “vi møder veteranerne” kan du møde et særdeles kendt ansigt for mange spaniensdanskere. Der stod tusindvis af aspiranter i køen foran Líneas Aéreas Canarias’ hovedkontor på Gran Canaria. Flyselskabet søgte 20 stewardesser. Lonni Snitker blev én af dem. Hun elskede jobbet og stemningen blandt rejseglade gæster – og gør det stadig. Efter 30 års fravær er den livsglade danske pige atter i luften. Du kan møde hende på SAS’ flyvninger mellem København og Málaga. For mange spaniensdanskere bliver det et festligt gensyn, for igennem tre årtier var Lonni nemlig kendt som den danske bankpige på Solkysten. Mød hende og få historien inde i magasinet.

Du kan også møde et initiativrigt dansk par som har fået succes på Solkysten – mod alle odds. De sad otte elever på 12 kvadratmeter. Én lærer underviste i alle fag. Sådan så billedet ud af den danske skole på Costa del Sol for blot ni år siden, da Carsten Frøslev og Anna Bjarnfoss besøgte skolen for første gang. De havde aldrig drømt om, at de skulle overtage resterne af Bifrostskolen. Og ingen havde drømt om, at Solkysten i dag skulle stå med en velfungerende dansk skole med 65 elever, syv lærere og nogle faciliteter, der fint kan måles med en lille privatskole i Danmark.

Følger du middelhavskysten fra Málaga-provinsen og lige over grænsen til Cádiz, kommer du til Sotogrande. Det luksuriøse havneområde kan ved første øjekast ligne en malerisk og fornem kystlandsby, men det er faktisk det største privatudviklede boligområde i Andalusien. Det idylliske feriested er blevet et populært sted, ikke kun for luksusyachtejere og kongelige der søger privatlivets fred, men for velhavende familier, internationale golfspillere og polospillere og lejlighedsvis turister. Sotogrande har også lidt af hvert at tilbyde os almindelige mennesker, så kender du ikke stedet, er det helt klart et besøg værd. Tag med La Danesas udsendte til Sotogrande.

Du kan også komme med Else Byskov til Algarrobo, en lille, oprindelig landsby, der kun ligger 4 km. fra kysten nordøst for havnen La Caleta. Vi befinder os øst for Málaga, nærmere betegnet 5 km. øst for Torre del Mar. Landsbyen ligger altså midt i al herligheden og har da også sin egen fine strandpromenade kaldet Algarrobo Costa, hvor der er masser af lejligheder, restauranter, barer og en fin strand. Vi har fundet en alternativ vej op til Algarrobo, som i bedste, friske stil byder på en dejlig flad vandretur langs med Algarrobo floden og op til landsbyen. Det kom der en vandretur på ca. 11 km ud af og vi kunne ikke få armene ned.

Disse og andre spændende emner kan du finde i månedens udgave af La Danesa. Har du lyst til meget mere, kan du tilmelde dig onlinetjenesten DanesaPlus+ der byder på daglige nyheder, masser af spændende artikler og en række attraktive medlemsfordele.

Tilmeld dig på

www.ladanesa.com

God fornøjelse!

MN

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.