José María Córdoba udstiller i Nerja

José María Córdoba udstiller i Nerja

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Andalusiens multikunstner, José María Córdoba, er født i Córdoba og bosiddende i Mijas. Han er yderst produktiv som både billedkunstner, skulptør, tegner og grafiker. Indtil den 15. maj 2022 udstiller han på Museo de Nerja.

Af Jette Theil

Kunstneren, José María Córdoba, er født i Córdoba i 1950 og bor i dag i Mijas, (Málaga) med sin danske hustru, Anette Skou.

Córdoba er uddannet fra Fakultetet for Kunst i Sevilla i både billedkunst, gravering og skulptur. Han blev professor i tegning i 1979 samme sted.

I forbindelse med H.C. Andersens 200-års fødselsdag i 2005 blev en legemsstor skulptur af digteren afsløret i Málaga. Skulptøren var José María Córdoba. 

Córdoba arbejder dagligt med alle sine ekspertiser. Han underviser således i gravering i Fuengirola, ligesom han er mesteren for flere skulpturer i byen Mijas Pueblo. Han er yderst produktiv og hans billedstil er helt unik – ofte en blanding af naturalisme og fantasi/abstraktion i samme billede.

José María Córdoba har udstillet i Paris, Amsterdam, Berlin, Málaga, Fuengirola og i de nordiske lande m.m. – og således nu også i Nerja.

Udstillingen kan besøges på Museo de Nerja fra den 17. marts til den 15. maj 2022.

Det er muligt at få en rundvisning af kunstneren selv frem til den 15. maj. Besøg hans hjemmeside: www.jmcordoba.com 

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa