Det danske magasin i Spanien
Janssen vaccinen rulles ud i Spanien

Janssen vaccinen rulles ud i Spanien

I løbet af torsdag og fredag modtager de første spanske borgere den nye vaccine fra laboratoriet Janssen. Det spanske sundhedsvæsen har ikke tøvet med at distribuere den nye vaccine efter Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) tirsdag eftermiddag endeligt godkendte vaccinen efter at seks borgere i USA, blandt 6,8 millioner modtagere, havde fået en blodprop i ugerne efter vaccinationen. 

Spanien har modtaget 146.000 enheder af Janssen-vaccinen og forventer at modtage i alt 300.000 i løbet af april. Inden udgangen af juni håber myndighederne at modtage samlet 5,5 millioner enheder og yderligere 12 millioner vacciner i årets tredje kvartal. Det er selvsagt meget store mængder, og da vaccinen er baseret på én dossering, i modsætning til de øvrige Covid-19 vacciner, spiller Janssen vaccinen en meget vigtig rolle i den spanske vaccinationsplan. 

I disse dage vaccineres dagligt cirka 450.000 borgere, og Spanien følger fint samme rytme som i de øvrige lande. Over weekenden vil ti procent af befolkningen være fuldt vaccineret og 20 procent vil have modtaget den første dossering. 

(Kilde: Diario SUR)

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.