Det danske magasin i Spanien

Den 31. oktober kommer de igen: hekse, djævle, troldmænd, flagermus, spøgelser og fugleskræmsler.

Med deres “Trick or treat”-trusler er vi næsten tvunget til at give dem “slik”, hvis de banker på døren. Hvis ikke, kan straffen blive uhyggelig…!

Halloween, i Spanien også kendt som la Noche de las Brujas (Heksenes nat) eller la Noche de los Difuntos (de dødes nat), har sin oprindelse i et dokument fra paven fra 749, der ledsagede engelske immigranter til USA i 1600-tallet. Ordet Halloween kommer fra det engelske All Hallows eller All Saints, med andre ord Alle Helgeners Aften, som er natten før All Saints Day – dagen før den katolske mindedag for helgener og martyrer, der ikke har en egen dag i kalenderen.

I USA har dagen været markeret siden begyndelsen af ​​det 20. århundrede, og på denne dag går udklædte børn fra dør til dør og tigger om slik. For nylig er fejringen af ​​Halloween også blevet mere og mere almindelig i Europa. Det er noget, handlen ser salgspotentiale i i perioden, ”tomrummet”, inden julehandlen begynder, og derfor markedsfører dagen og dens Halloween-fejring så godt de kan.

I mange byer i Spanien, processionernes hjemland, arrangeres der parader for børn på denne dag. Disse er naturligvis meget populære. Ellers bliver det mere og mere almindeligt, at børn, med sminkede ansigter og skræmmende kostumer, samles for at banke på døre, når mørket falder på!

Så er det vigtigt at have chokolade eller karameller klar, når de stiller spørgsmålet – “¿Truco o trato?”

Vi glæder os til årets Halloween-fest!

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.