Det danske magasin i Spanien
Kommunalvalg blev en gyser · Flere og flere ferieboliger · Nye 100- og 200-eurosedler i omløb

Kommunalvalg blev en gyser · Flere og flere ferieboliger · Nye 100- og 200-eurosedler i omløb

Kommunalvalg blev en gyser

I flere kommuner måtte stemmerne fintælles, før valgresultatet fra søndagens kommunalvalg kunne offentliggøres. Overordnet set for Málaga-provinsen går både Partido Popular og socialistpariet PSOE frem, hvilket er stærkt atypisk. Deres fremgang sker naturligvis på bekostning af de nye partier, som på landsbasis ellers sluger stemmer som aldrig før.
For både Podemos, Ciudadanos og VOX blev kommunalvalget således en stor skuffelse.
I Estepona, Marbella og Fuengirola sikrede PP sig et absolut flertal, mens det forventes, at man i Nerja og Málaga let kan samle flertal. I Benalmádena sejrede PSOE, mens der i de øvrige kommuner som Torremolinos, Mijas, Rincón de la Victoria, Vélez-Málaga (Torre del Mar) og Almuñécar er lagt op til lange og seje forhandlinger, hvor alt kan ske.
I La Danesa, som kommer på gaden den 1. juni, bringes en mere uddybende artikel om kommunalvalget.

 
 

{loadposition google_native}

 
 

Flere og flere ferieboliger

Mængden af ferieboliger på Costa del Sol fortsætter sin massive vækst. Alene i maj måned blev der registreret over tusind nye boliger til udlejning i Málaga-provinsen. De mange nye registreringer betyder, at der i dag, fordelt over hele provinsen, er registreret lidt over 33.000 ferieboliger med en samlet kapacitet på 163.000 sengepladser. Til sammenligning råder provinsens mange hoteller over 101.000 sengepladser. Den store vækst i antallet af ferieboliger er centreret omkring kystbyerne men ellers jævnt fordelt over hele Costa del Sol. Junta de Andalucías ansvarlige for turisme, Nuria Rodríguez, ser positivt på udviklingen og påpeger, at loven fra 2016, som påbyder ferieboligudlejere at registrere sig og dermed deklarere sin lejeindtægt, fungerer rigtig godt. På den anden side står flere beboerforeninger, som mener, den massive turisme er ved at ødelægge deres lokale boligkvarter.
 
 
 

{loadposition google}

 

 

Nye 100- og 200-eurosedler i omløb 

Sedler
 
I denne uge kommer de nye 100- og 200-eurosedler i omløb. De nye sedler vil langsomt substituere de nuværende sedler, præcis som man tidligere har substitueret de oprindelige 5-, 10-, 20- og 50-eurosedler. De nye sedler får et revideret design, som inkluderer flere små sikkerhedselementer for at undgå forfalskning. Blandt andet ses en ny sølvstreg i de nye sedler, som også bliver en anelse højere, så de får præcis samme format som 50-eurosedlen. Med de nye sedler i omløb har den europæiske centralbank udskiftet samtlige sedler, siden euroen blev introduceret i 2002. 500-eurosedlen bliver ikke udskiftet, da den langsomt skal ud af sortimentet. Således trykkes der ikke længere flere 500-eurosedler.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.