Det danske magasin i Spanien
Stor spænding før kommunalvalg · Trafikkaos løst · Massiv aktion mod narkotikabander

Stor spænding før kommunalvalg · Trafikkaos løst · Massiv aktion mod narkotikabander

Stor spænding før kommunalvalg

Den politiske situation i de fleste Costa del Sol-kommuner er mere tilspidset end nogensinde, hvor det forventes, at et enkelt mandat eller to vil afgøre, hvem der kommer til at sidde i borgmestersædet de kommende fire år. Der forventes en større valgdeltagelse end tidligere, og politikernes valgprogrammer og løfter lider ikke af mangel på kreativitet. Senest har Málagas borgmester, Francisco de la Torre, bebudet, at han vil gøre Málaga til Spaniens sikreste by via mere politi og ved at opsætte tusind hjertestartere på gader og stræder. Hans modkandidat fra PSOE lover omvendt, han vil gøre Málaga til landets mest dyrevenlige by ved at give skattelettelser til alle, som adopterer et efterladt husdyr.
 
Kampen mellem de to spidskandidater bliver tæt, præcis som i resten af provinsens mange kommuner. Generelt formodes en mindre tilbagegang til Partido Popular, mens PSOE og Ciudadanos vil gå frem. Sidstnævnte stiller i år op i samtlige kommuner. Det samme gælder det nye parti i spansk politik, VOX, som dog knapt har haft tid til at mobilisere sig og ikke har gjort meget væsen af sig under valgkampen. Det samme kan siges om Podemos’ satellitpartier, som lider af splittelse og intern uro. Mandag morgen ligger valgresultaterne klar, og alt tyder på, lokalpolitikerne derefter skal ud i nogle hårde forhandlinger for at samle flertal.
Vælger skal på søndag sætte to krydser, da valget til Europa-Parlamentet er slået sammen med kommunalvalget.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 

Trafikkaos løst

I over ti år har der været dagligt trafikkaos omkring afkørsel 222 mellem Torremolinos og Benalmádena. De dårlige afkørselsforhold fra motorvejen har forårsaget lange og ikke helt ufarlige trafikpropper på op til 15-20 minutter i myldretiden. Men fra denne uge er store dele af trafikproblemet endelig blevet løst, idet to nye afkørsler er blevet indviet. De to nye afkørsler letter tilkørselsmulighederne til både Torremolinos og Arroyo de la Miel/Benalmádena, og dermed er de lange trafikkøer næsten forsvundet. Udvidelsen og forbedringen af vejnettet omkring afkørsel 222 fortsætter dog helt frem til udgangen af 2020. Det samlede budget på 11 millioner euro finansieres af staten.
 
 
{loadposition google}
 
 

Massiv aktion mod narkotikabander

En massiv politiaktion førte først på ugen til 20 anholdelser samt konfiskering af våben, kontanter og en stor mængde narkotika. Det er anden gang på blot en uge, spansk politi slår til mod Málagas og Andalusiens narkobander. Aktionen i denne uge var koordineret mellem politiet i Málaga, Sevilla, Granada, Huelva og Cádiz. I alt gennemførte politiet 24 aktioner i private hjem og i industrihaller. Tre af aktionerne skete i de to små landsbyer nord for Málaga, Villanueva del Trabuco og Villanueva de Tapia, hvor narkotikabanderne formodentligt troede, de kunne operere i fred.
 
{loadposition google_native}
 
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.