Det danske magasin i Spanien
Stort bankrøveri i Marbella · Gibraltar får særstatus trods Brexit · Hoffman hænger i en tynd tråd

Stort bankrøveri i Marbella · Gibraltar får særstatus trods Brexit · Hoffman hænger i en tynd tråd

Stort bankrøveri i Marbella


Mandag morgen blev Bankinters filial på Ricardo Soriano i Marbella berøvet 200.000 euro af tre bevæbnede mænd forklædt som arbejdsfolk. De tre bankrøvere kom igennem et hul i muren, som de sandsynligvis havde forberedt over weekend, direkte ind på direktionsgangen og derfra videre ind i selve banken, hvor personalet lige var mødt ind. Bankrøverne forsvandt derefter sporløst ud af samme hul, som de var kommet ind, med hele bankens beholdning på 200.000 euro. Politiets eneste spor er gerningsmændenes højde og drøjde samt deres tydelige andalusiske accent. Grundet øget overvågning samt det faktum, at bankerne sjældent ligger inde med mange kontanter, er bankrøverier i dag yderst sjældne.
 
 
 
{loadposition google_nativeLD}
 

 

Gibraltar får særstatus trods Brexit


Mens politikerne i Bruxelles fortsat arbejder på og forhandler om briternes exit af EU, bekymrer man sig på og omkring Gibraltar om fremtiden for de 5 – 10.000 personer, der dagligt krydser grænser for at gå på arbejde, samt for det omfattende samarbejde, der er mellem myndigheder og virksomheder ved Gibraltarstrædet. Men EU’s øverst ansvarlige for Brexit-forhandlingerne, Michel Barnier, forsikrede i mandags den spanske regering, at EU vil sikre Spanien en særaftale med Gibraltar, så Brexit ikke kommer til at påvirke forholdet til klippehalvøen. Michel Barnier mødtes først på ugen med den spanske statsminister, Pedro Sánchez, og udenrigsminister, Josep Borrell, i Madrid.

 
 
 
 
{loadposition google_native}
 

 

Hoffman hænger i en tynd tråd


Landsbyen Ojén, 10 km. nord for Marbella, er havnet i et limbo. En af byens centrale pladser er nemlig opkaldt efter tyskeren Juan Hoffman, som i 70’erne var tysk konsul i Málaga og tog initiativ til opførelsen af den tyske skole i Ojén. Derfor hedder pladsen ved skolen i dag ”Plaza Juan Hoffman”. Men nu er det via dagsbladet SUR kommet frem, at Juan Hoffman i sin fortid var yderst aktiv i det tyske nazistparti. Ojéns borgmester, José Antonio Gómez, ønsker ikke at tage en forhastet beslutning om pladsens fremtid. ”Den information, vi på det seneste har fået fra pressen, er ikke opmuntrende. Omvendt ved vi også, at han i Tyskland fik en statelig begravelse.
 
 
 
{loadposition google}
 
 

 

PAD afholder hundeshow i Centro Nórdico

Kom og mød nogle af de hunde, der kan adopteres, deltag i sjove konkurrencer og lodtrækninger. Det vil selvfølgelig også være muligt at købe mad og drikke.

Vel mødt søndag d. 30. september i Centro Nordico!
 
hund pad
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.