Det danske magasin i Spanien
Omfattende vejarbejde i flere kystbyer · To ministerafgange på 100 dage · Lufthavnen mister passagerer

Omfattende vejarbejde i flere kystbyer · To ministerafgange på 100 dage · Lufthavnen mister passagerer

Omfattende vejarbejde i flere kystbyer

I både Fuengirola, Mijas og Torremolinos vil flere centrale veje være afspærret og helt eller delvist lukket for trafik i flere måneder. Efter flere måneders forstudier går de tre kommuner nu i gang med en omfattende forbedring af infrastrukturen. I Torremolinos investeres 740.000 euro i tredje og sidste fase af ombygningen af den centrale boulevard Carlota Alessandri, som tidligere var en af byens mest attraktive og befærdede gader. Kommunen har reduceret antallet af vejbaner for at give mere plads til fodgængere og nye parkeringspladser for at fremme næringslivet. P-pladser skal der også være flere af i Mijas, som bl.a. opfører to nye store parkeringspladser i Las Lagunas og i La Cala. Kommunen går også i gang med at renovere den stærkt trafikerede vej Camino de Coín. I nabokommunen Fuengirola investeres 1,5 million euro i at få ombygget anden del af tilkørselsvejen til centrum, Avenida Alcalde Clemente Díaz. Første del blev indviet sidste år og har fået stor ros for sit design. Fuengirola går også i gang med omfattende vejarbejde omkring gaderne Arroyo María Barranco og Valladolid. De første byggerier vil stå klar inden jul, mens andre først vil stå klar lige inden kommunalvalget til maj næste år.
 
 
 
 
{loadposition google_nativeLD} 
 

 

To ministerafgange på 100 dage

Pedro Sánchez’ mindretalsregering har fået en turbulens start. I regeringens 100 første dage har to ministre allerede trukket sig. Efter blot en uge på posten måtte kulturministeren, Máxim Huerta, gå den tunge gang, da det kom frem, han havde en gammel skattesag hængende over hovedet. Og først på ugen meldte sundhedsministeren, Carmen Montón, sin afgang, da der pludselig blev sået tvivl om gyldigheden af hendes eksamensbeviser. Det er anden gang i år, en fremtrædende politiker må trække sig grundet uregelmæssigheder om eksamensbeviser. Oppositionen kræver nu, at Pedro Sánchez offentliggør sin doktorgrad, som han afsluttede i 2012.
 
 
 
{loadposition google} 
 
 
 

Lufthavnen mister passagerer

For første gang siden 2009 går passagertallene i Málaga lufthavn den forkerte vej. Årets første seks måneder viste ellers fremgang, men over juli og august har lufthavnen mistet lidt over to procent af sine passagerer og tilsvarende mængde flytrafik. Tallene fra Spansk Statistik (INE) og hotellernes brancheorganisationer, som blev offentliggjort i sidste uge, gik i samme retning. Málaga lufthavn peger på den øgede interesse for destinationer som Tyrkiet og Tunesien som årsagen blev de negative tal. Set over hele året bliver 2018 dog lige så godt som ’17, så derfor fortsætter den planlagte udvidelse af lufthavnens kapacitet.
 
 
 
{loadposition google}
 
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.