Det danske magasin i Spanien
Kan du lide at bo på Costa del Sol?

Det spørgsmål fik jeg stillet mange gange under sommerens ferie i Danmark.

Svaret er indlysende: ”Selvfølgelig, det er jo godt vejr næsten hele tiden!”. Men det er ikke det, jeg fremhæver ved at bo i Andalusien, når jeg får det spørgsmål.
Det, jeg er mest taknemmelig for ved at have bosat mig her, er den enestående location. På blot en time kan du komme til steder, der er så anderledes, at man skulle tro, at man var taget til et andet kontinent. Og nå ja, du kan rent faktisk komme til et andet kontinent på en eftermiddag, men det er en anden historie. Der er så mange fantastiske revner og lommer i den andalusiske natur, der ikke kræver entre, turpas og fasttrack for at kunne nyde dem.
 
Af samme årsag kunne jeg aldrig drømme om at tage på ”all inclusive” ferie, selvom jeg godt forstår, at det er populært, når man rejser med børn. Personligt vil jeg hellere spise en lunken madpakke med fødderne i vandkanten og rumpen plantet på en ru sten til lyden af vandfald. Når alt kommer til alt, så er der ingen, der husker hotellets buffet – men solnedgangen, duften og lydende fra smukke og rå steder, dem tror jeg, du tager med dig.
 
 
 
kaere laeser louise sept20182
 
 
 
Selvom jeg har været på mange ture i Andalusien, har jeg ikke besøgt en brøkdel af de steder, jeg kunne tænke mig. Men for nylig fik jeg en enestående oplevelse på en gold og øde mark under stjernerne på himlen. Læs om min tur under den andalusiske nattehimmel på s. 44 inde i magasinet og bliv inspireret til selv at tage på stjernetur med et plaid og en pude under armen.
 
Jeg er mange gange, når jeg har befundet mig et særligt smukt og afsides sted blevet overvældet af taknemmelighed for at kunne opleve så vild en natur kun en times kørsel fra mit hjem. Den følelse håber og tror jeg aldrig, forlader mig, om jeg så bliver boende på Costa del Sol resten af mine dage.
 
Indtil for ganske nyligt boede jeg blot 20 minutters kørsel fra en af kystens nemmest tilgængelige naturperler. Det drejer sig om Barranco Blanco, som jeg har besøgt et utal af gange. Denne måned har vores egen vandre-skribent, Else Byskov, været på besøg i Barranco Blanco – en oase i naturen der ligger en spytklat fra kysten. Læs om Elses tur på side 58.
 
Selv har jeg dog ikke været i Barranco Blanco endnu – jeg venter lige, til ungerne starter i skole her i september, så jeg kan nyde min lunkne klemme til den uforstyrrede lyd af vandfaldets kaskader.
 
God læsning og god tur,
LMF
Af Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.