Det danske magasin i Spanien
Overflod af hjemløse hunde
 · 89-årig slår kvinde ihjel på plejehjem · Ingen vej tilbage for Don Carlos’ svigersøn

Overflod af hjemløse hunde
 · 89-årig slår kvinde ihjel på plejehjem · Ingen vej tilbage for Don Carlos’ svigersøn

Overflod af hjemløse hunde


Trods store kampagner og en aktiv indsats lider Málaga-provinsens hundeherberg, også kaldet shelters, igen af pladsmangel. Antallet af hjemløse hunde er i årets løb steget med 20-30 procent, og det giver kystens hundeherberg problemer – både økonomiske og helt praktisk med fysisk pladsmangel. Derfor råber alle herberg i samlet kor nu om økonomisk hjælp og håber at alle, som går med tanken om at adoptere en hund, gør tanken til virkelighed. Hvert år afleveres cirka tusind hunde på Costa del Sols herberg, fordi ejerne ikke føler sig i stand til at værne om deres husdyr. Dertil kommer rundt 300 hjemløse hunde, som findes efterladt. Men i år er antallet steget markant. Findes der ikke nye ejere til de mange hunde, kan aflivning blive sidste udvej.
 
 
 
{loadposition google_nativeLD}
 
 
 

89-årig slår kvinde ihjel på plejehjem


Et tragisk og yderst særpræget mord fandt sted på et plejehjem i Guaro, lidt nord for Marbella for et par dage siden. En 89-årig dement mand slog en 84-årig medbeboer på et plejehjem til døde med knytnæveslag, samtidig med han sårede sin værelseskammerat, som forsøgte at komme offeret til undsætning. På plejehjemmets overvågningskamera ser man kvinden gå desorienteret rundt på en af plejehjemmets gange. Hun kan tilsyneladende ikke finde sit værelse og går ind på gerningsmandens værelse, som efterfølgende slår hende til døde på værelsesgangen, mens værelseskammeraten forsøger at stoppe ham. For plejehjemmets personale og politiet er det en gåde, hvordan den 89-årige mand er kommet fri af sin armlænke og tilmed havde kræfter til så grusom en handling efter at have fået sin vanlige dosering sovemedicin.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Ingen vej tilbage for Don Carlos’ svigersøn

Han har gjort alt for at undgå at komme i fængsel, men der er ingen vej tilbage for Rey Don Carlos’s svigersøn, Iñaki Urdangarin, som har fået en dom på fem år og ti måneders fængsel for omfattende skattesvindel, svindel med offentlige midler og embedsmandsmisbrug. Dommen er næsten to år gammel, men først i forrige måned kom han i fængsel og begyndte at afsone sin dom. Retssystemet har nu fastslået, at Urdangarin skal forblive og afsone sin straf i fængslet Brieva nær Àvila i Nordspanien. Han er fange i den såkaldte 2. kategori, hvilket betyder, at han kan opspare dage til udgang, efter han har afsonet en fjerdedel af sin straf. Julen 2019 kan derfor fejres i familiens skød.
 
 
{loadposition google}
 
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.