Det danske magasin i Spanien
Flygtet Marbella-politiker udleveres til Spanien – Præsidenten for Marbella F.C. anholdt – 4.000 kampklædte politifolk sendes til Catalonien

Flygtet Marbella-politiker udleveres til Spanien - Præsidenten for Marbella F.C. anholdt - 4.000 kampklædte politifolk sendes til Catalonien

Flygtet Marbella-politiker udleveres til Spanien

Det står nu fast, at den forhenværende lokalpolitiker fra Marbella, Carlos Fernández, skal udleveres til de spanske myndigheder. Den flygtede politiker har de sidste elleve år opholdt sig i Argentina, hvor han under dæknavn har arbejdet og skabt familie. Men den 15. september blev han anholdt af argentinsk politi. Carlos Fernández var byrådsmedlem i GIL-tiden og anklaget i utallige korruptionssager. Men da alle sagerne er mere end ti år gamle, har de overskredet forældelsesfristen, hvorfor den anholdte politiker ikke kan sagsøges. Men en enkelt sag, ”Caso Saqueo 2”, er tilsyneladende ikke forældet. Derfor har det spanske justitsministerium krævet ham udleveret, hvilket de argentinske myndigheder ikke har nogle indvendinger imod.

Præsidenten for Marbella F.C. anholdt

I en storstilet aktion mellem Guardia Civil i Marbella og Mijas er ejeren og præsidenten for Marbella Fútbol Club blevet anholdt. Fodboldklubbens præsident er russer, og sammen med fem landsmænd blev han midt på ugen anholdt i en større indsats mod den russiske mafia på Costa del Sol. Aktionen har i alt ført til elleve anholdelser og spansk politi antager, at man har optrævlet de to største russiske mafiaer i Sydspanien.
Marbella F.C.’s førstemand er ellers en populær skikkelse i byen. For en håndfuld år siden overtog han fodboldklubben, som var så gældsbelastet, at fremtiden var yderst usikker. I dag er klubben økonomisk kommet på rette kurs og ligger lunt i 2. division B.

4.000 kampklædte politifolk sendes til Catalonien

Atmosfæren er flere steder i Catalonien nu så ond, at centralregeringen i Madrid har sendt 4.000 ekstra politifolk til Catalonien. Og det er ikke det ”bløde” lokalpoliti, der har sat kursen mod nord, men derimod nationalpolitiet.
500 af de udvalgte betjente kommer fra Málaga-provinsen.
Nu på søndag har regionalregeringen udskrevet catalansk uafhængighedsvalg men til trods for, at både retsvæsenet og centralregeringen flere gange har erklæret valget ulovligt og grundlovsstridigt, har catalanerne ikke afmeldt valget. Spansk politi har de sidste uger konfiskeret stemmesedler og valgmateriale men sender nu ekstra mandskab til Catalonien for at sikre, at valgstederne ikke åbner på søndag og for at være beredt ved eventuelle gadekampe. Den catalanske præsident Carles Puigemont truer med at erklære Catalonien for ny uafhængig republik på mandag, hvis ikke valget kan gennemføres. Centralregeringens modspil hertil står uvist. Alle holder vejret til på mandag.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.