Det danske magasin i Spanien
Stort terrorangreb i Barcelona – Festlig succes – Skovbrande i Benahavís og Mijas – 52.000 borgere har ikke til føden

Stort terrorangreb i Barcelona - Festlig succes - Skovbrande i Benahavís og Mijas - 52.000 borgere har ikke til føden

Stort terrorangreb i Barcelona

15 blev dræbt og næsten hundrede sårede, da to varevogne torsdag den 17. august kørte mod folkemængden på Barcelonas centrale strøg, La Rambla, og strandpromenaden i den lille ferieby Cambrils lidt syd for Barcelona. Alt tydede på, at det var enkeltpersoner, som stod bag de to terrorangreb, men blot få dage efter, kunne politiet konstatere, at det var en gruppe på 12 medlemmer af Daesh (IS), der stod bag de to aktioner. Ni af de 12 terrorister blev under, eller lige efter, angrebene enten dræbt eller anholdt af spansk politi. Den hovedmistænkte bag terrorangreb blev lokaliseret og dræbt under en razzia i dagene derpå. De sidste to er fortsat på flugt.
Terroraktionerne kunne have fået et endnu værre udfald, hvis de 12 Daesh-medlemmer havde haft held til at udføre deres oprindelige plan, som gik på store eksplosioner i det centrale Barcelona. Samme morgen som de to varevogne kørte mod folkemængden på Ramblaen i Barcelona og strandpromenaden i Cambrils eksploderede en privatbolig nemlig lige uden for Tarragona (ca. 100 km syd for Barcelona). Eksplosionen blev betegnet som en gaseksplosion og fik ikke den store opmærksomhed, til trods for hele huset blev sprængt i luften, da boligen tilsyneladende var ubeboet. Men huset var Daesh-medlemmernes tilholdssted og politiet fandt efterfølgende over 100 store gastønder og remedierne til at gøre dem til bomber. Et uheld gjorde, at nogle af tønderne sprang og dermed tilintetgjorde terroristernes tilholdssted og planer. Politiets eksperter anslår, at havde Daesh-gruppen haft held til at udføre sine planer, kunne Barcelona have været offer for et af Spaniens største terrorangreb nogensinde.
De to angreb mod folkemængden i varevogne blev udført spontant og i afmagt over at den oprindelige, og noget større, terrorplan var gået op i røg. Terroraktionen har selvsagt rystet hele Spanien og, ikke mindst, spansk politi, som ikke fornemmede, noget var under opsejling og tilsvarende ingen data havde på de 12 Daesh medlemmer før angrebene.

Festlig succes

Den årlige Feria i Málaga blev en stor succes. Til trods for taxachaufførernes store strejke på byfestens første fire dage melder kommunen, de handelsdrivende og hotelejerforeningen om en fremgang i besøg og omsætning på cirka ti procent i forhold til sidste år. Hotelejerforeningen Aehcos melder om en samlet belægningsprocent på 92 på kystens hoteller under Feria-ugen, hvilket er lig med 100.000 hotelovernatninger og en fremgang på ti procent. De første tal fra kommunen tyder på en samlet omsætning på 60 millioner euro mod 55 millioner sidste år. Positivt er den stigende tilslutning til Feriaen på de sociale medier og naturligvis de mange positive kommentarer. Eneste ridse i lakken er de 59 anholdelser, som politiet måtte foretage under byfesten.

Skovbrande i Benahavís og Mijas

En stor skovbrand i Benahavís kunne have udviklet sig til en større miljøkatastrofe i naturparken Sierra de las Nieves, hvis ikke det var for brandvæsenets hurtige og effektive slukningsarbejde, som tog det meste af søndagen i sidste uge. Brandvæsenet i Marbella fik støtte fra kollegaerne i Estepona og med hjælp fra otte særlige brandslukningsfly fra luften, kom branden under kontrol. Det bakkede landskab, vinden og det tætbefolkede område besværliggjorde aktionen, men ingen kom til skade. Det samme var tilfældet i området Higuerón i Mijas, hvor en bil brød i brand og forårsagede en endnu en skovbrand. Med hjælp fra brandfolk i Benalmádena, Fuengirola og Torremolinos kom branden under kontrol og personskader blev undgået.

52.000 borgere har ikke til føden

Selvom det går fremad i Spanien med både økonomien og beskæftigelsen, er der fortsat 52.000 Málaga-borgere, der ikke kan forsørge sig selv og må søge til byens sociale spiseboder for at få et gratis måltid mad. Tallet var tidligere oppe på 55.000 men er i år atter steget med seks procent fra 49.000 sidste år til 52.000 i år. Organisationen Bancosol, som organiserer den gratis udlevering af mad, tager en lang række initiativer for at indsamle mad til de nødlidende og samarbejder også med en lang række supermarkeder, som donerer varer tæt på udløbsdatoen til organisationen. Bancosols store årlige madindsamling sker over hele Costa del Sol den 1. og 2. december. På disse dage stiller over 5.000 frivillige sig til rådighed i kystens supermarkeder for at tage imod madvarer fra de handlende, som ønsker at samarbejde. Indsatsen plejer at resultere i en indsamling på over 500.000 kilo mad.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.