Det danske magasin i Spanien
Nordisk kunst og design hitter

Nordisk kunst og design hitter

Foråret står for døren, og Bruun Rasmussen Kunstauktioner har netop afsluttet årets første internationale auktion i København. Der er fortsat vind i sejlene for nordisk kunst og design.
Det gik ikke stille for sig på den netop afsluttede auktion hos Bruun Rasmussen med et hammerslag på 4,3 mio. kr. for et virtuost studie af P.S. Krøyer fra 1903, der skildrer ”Sankt Hansblus på Skagen strand”. Der er i det hele taget stor international opmærksomhed omkring de danske kunstnere i øjeblikket – ud over skagensmalerne er de tidlige modernister som Vilhelm Lundstrøm, Harald Giersing og Olaf Rude samt CoBrA-kunstnere som Asger Jorn, Egill Jacobsen og Carl-Henning Pedersen populære. Bevæger vi os op i samtiden får kunstnere som Olafur Eliasson, Per Kirkeby, Michael Kvium og Martin Bigum også stor opmærksomhed.

Nordiske designklassikere

Udbuddet af designermøbler var stort på årets første internationale auktion, og der blev helt ekstraordinært slået 26 hammerslag over 100.000 kr., hvilket vidner om et ekstremt stærkt marked for de kendte klassikere. Der er særlig rift om formgivere som Finn Juhl, Hans J. Wegner, Kaare Klint, Arne Jacobsen og Poul Kjærholm. Inden for moderne belysning hitter Poul Henningsen og Vilhelm Lauritzens tidløse lysdesign.
Retter man blikket mod moderne kunsthåndværk, er sølvarbejder af formgivere som Hans Hansen, A. Michelsen og Georg Jensen samt stentøj af Axel Salto, Alev Siesbye og Arne Bang ekstremt eftertragtede.

For yderligere information om køb og salg på auktion, kontakt venligst Bruun Rasmussens repræsentant på Solkysten, Vagn Krogsøe, på tlf. +45 2445 1224 eller vek@bruun-rasmussen.dk

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.