Det danske magasin i Spanien
ETA afleverer våbnene – Brexit træder i kraft – Anholdelser hos skattevæsenet

ETA afleverer våbnene - Brexit træder i kraft - Anholdelser hos skattevæsenet

ETA afleverer våbnene

De lagde våbnene i oktober 2011. Men de fortalte aldrig, hvor de lagde våbnene hen. Det gør de så nu, for de sidste rester af den tidligere så frygtede terrorgruppe ETA har annonceret, at de den 8. april vil fortælle myndigheder, hvor deres sidste våbenlagre ligger skjult. Dermed sættes også det sidste punktum for næsten fem årtiers væbnet kamp med over 800 drab. Siden man lagde våbnene i 2011, har ETA forsøgt at forhandle en strafnedsættelse til deres fængslede medlemmer i hus og/eller en overførsel af deres fanger til baskiske fængsler. Modydelsen skulle være at aflevere de våben og sprængstoffer, man havde lagt fra sig, men fortsat lå inde med. Men det er ikke lykkedes mod en benhård centralregering, som ikke forhandler med terrorister og i stedet har fortsat politiarbejdet mod gruppen. Netop derfor fandt man, i samarbejde med fransk politi, i oktober sidste år i et stort våbenarsenal med bl.a. 145 skydevåben i en skov i Nordfrankrig. Meget tyder nu på, at der den 8. april sættes et endeligt punktum i konflikten.

Brexit træder i kraft

Det har ulmet længe, men nu er der endeligt sat dato for briternes udmelding af EU. Den 29. marts vil premierminister Theresa May officielt underskrive de fornødne dokumenter og samtidig indlede den to års periode, Storbritanien og EU-landene har sat for at få nye samhandelsaftaler på plads. Det britiske Brexit får stor bevågenhed på Costa del Sol, hvor flere brancher er afhængige af det britiske marked. Ingen kan sige, hvilke konsekvenser briternes udmelding vil få, eller om den overhovedet får nogle. I artiklen ”Det bløde Brexit” får du Jyske Bank Gibraltars udlægning af situationen
 

Anholdelser hos skattevæsenet

En mistanke mod en enkelt funktionær har udviklet sig til otte anholdelser hos skattevæsenet i Málaga. De otte anholdte funktionærer står anklaget for bevidst at have manipuleret flere selvangivelser. Bag selvangivelserne står både private og virksomheder, som var blevet udbedt uddybende dokumentation. De mistænkte hos skattevæsenet har angiveligt tilbudt at manipulere disse skattedeklarationer mod betaling.
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.