Det danske magasin i Spanien
Artur Mas frataget sit embede i to år – Mere sæbeopera i Mijas – Forbedret kræftbehandlingsudstyr til Málaga – Ruiz-Mateos’ lig skal graves op

Artur Mas frataget sit embede i to år - Mere sæbeopera i Mijas - Forbedret kræftbehandlingsudstyr til Málaga - Ruiz-Mateos’ lig skal graves op

Artur Mas frataget sit embede i to år

Dommen over den forhenværende præsident for det catalanske Generalitat faldt først på ugen. Artur Mas udskrev i 2015 og gennemførte delvist den 9. november samme år et catalansk uafhængighedsvalg. Ikke uventet har det spanske retsvæsen erklæret valget ulovligt, da det klart strider mod grundloven. Tvivlen gik derimod på, hvilken type straf Artur Más og hans to nærmeste kollegaer ville få. Det blev til 24 måneders fratagelse af hans embede. Artus Mas’ kollegaer fik samme type straf men på 21 og 18 måneder. Artur Mas har det sidste års tid haft en passiv rolle i politik, da han måtte forlade formandsposten i sit parti for at sikre den nuværende koalition i Catalonien.
 

Mere sæbeopera i Mijas

De politiske problemer i Mijas kommune vil tilsyneladende ingen ende tage. Pga. en yderst omdiskuteret pagt med Partido Popular blev Maldonado udnævnt til borgmester efter kommunalvalget i 2015. Men pagten varede kun et års tid, før Ciudadanos brød med PP og i stedet søgte politisk støtte hos PSOE. I torsdags offentliggjorde Podemos’ enlige repræsentant i byrådet, Francisco Martínez, så en lydfil, hvori PP’s byrådsmedlem Santiago Martin tilsyneladende tilbyder ham arbejde mod at støtte PP i et forsøg på at få Maldonado væltet som borgmester. Francisco Martínez valgte torsdag at trække sig fra sin plads i byrådet, for ikke at skade sit parti. Han benægter dog sin skyld. “Indholdet af lydfilen kan tolkes på flere måder, men selvklart har jeg ikke tilbudt job mod at vælte Maldonado, for med vores 11 mandater + 1 mandat, ville vi fortsat være et mandat fra at samle flertal,” siger han.
 

Forbedret kræftbehandlingsudstyr til Málaga

Takket være en mindre budgetforøgelse og en donation på 40 millioner euro får hospitalerne i Málaga fem nye, topmoderne behandlingsenheder til kræftpatienter. Donationen kommer fra Amancio Ortega fonden, som er den stenrige stifter af tekstilimperiet Inditex. De fem nye enheder bliver købt og installeret i løbet af 2019 og 2020. I Andalusien blev der sidste år registreret 32.000 nye kræftpatienter, og over de sidste ti år er antallet af kræftramte steget med ca. to procent om året.
 

Ruiz-Mateos’ lig skal graves op

Den opstridte erhvervsmand José Maria Ruiz-Mateos har ikke fået lov til at hvile længe. Hans lig skal nemlig opgraves for at opklare et muligt faderskab til en kvinde, som har overbevist retten om, at den afdøde forretningsmand er hendes far. Sagen har relevans for afviklingen af dødsboet. Ruiz-Mateos var op igennem 70’ og 80’erne Spaniens rigeste mand. På privatfronten havde han også succes. Hele 13 børn fik han med sin kone. Dertil skal sandsynligvis lægges et barn med en mexicansk kvinde, og måske endnu en ukendt datter. Historien om Ruiz-Mateos er ikke forbi, selvom han døde for små to år siden.
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.