Det danske magasin i Spanien
Ny træner i Málaga C.F. – Betalte 27 procent i bankrente – 7000€ til Cudeca – Forbud mod at kupere hundehaler

Ny træner i Málaga C.F. - Betalte 27 procent i bankrente - 7000€ til Cudeca - Forbud mod at kupere hundehaler

Ny træner i Málaga C.F.

Det går ikke for godt for byens fodboldhold. Det ses ikke kun på resultaterne. Det ses også på trænerbænken, hvor Málaga C.F. to gange i denne sæson har fået ny træner. Juande Ramos indledte sæsonen men sagde op lige inden nytår. Marcelo Romero tog derefter over, men efter ti kampe med syv nederlag, to uafgjorte og kun én sejr, blev han først på ugen fyret. Ny mand i det varme sæde er den tidligere Real Madrid spiller Michel. Málaga ligger nr. 15 i den spanske 1. division kun syv point fra en nedrykningsplads. Málaga spiller lørdag med Alavés hjemme på La Rosaleda.
 
Danelca banner DK
 

Betalte 27 procent i bankrente

Byretten i Torremolinos har annulleret en kontrakt mellem en privatperson og Wizink Bank, som er Banco Populars selskab med speciale i forbrugslån. Forbrugeren og dennes advokat vedstår, at banken ikke har opkrævet flere renter end kontrakten angiver. Til gengæld mener de, at kontrakten er udformet på en måde, så den er vanskelig at gennemskue for forbrugeren. Byretten har givet forbrugeren medhold og samtidig bedt banken betale de mange renter retur, som i alt løb op til 27 procent på ét år.

Forbud mod at kupere hundehaler

Det spanske parlament har vedtaget en ny lov, som gør det ulovligt for hundeejere at kupere deres hundes haler. Der er bred enighed om, at det er smertefuldt for hundene at få klippet deres haler og at det tilmed kan medføre helbredsproblemer og besværliggøre kommunikationen med andre hunde. Dyreværnsforeninger landet over er lykkelige for den nye lov men beklager samtidig, at det har taget Spanien 30 år at indføre en lov som Strasbourg i 1987 anbefalede alle lande indføre og som 23 andre europæiske lande vedtog i perioden 1990 til 2000.
 

7000€ til Cudeca

Der uddeltes ikke mindre end 7000 euro til cancerhospice Cudeca, da 120 feststemte mennesker fyldte ristorante Da Bruno til den årlige Forårsfest i La Peña de Dinamarca, den danske supporterklub af Málaga CF.
3000 fra La Peña og 4000 fra en af klubbens faste sponsorer, Danelca.
Til at modtage de store beløb var doktor Rafael Gomez fra Cudeca mødt frem til den glade aften, som også besøgtes af Roy Perez, byrådsmedlem fra Mijas kommune med bl.a. ansvar for Udlændinge-afdelingen. Han fulgtes af dennes chef, danske Anette Skou.
Checkene til Cudeca blev overrakt af formanden for La Peña de Dinamarca, redaktør Morten Møller, og administrerende direktør i Danelca, Christian Andersen.
Den festlige aftens underholdning stod den tidligere danske Melodi Grand vinder, Lonnie Kjer, og hendes far Egon Kjer, for. Sidstnævnte fra det tidligere så berømte danske band Keld og The Donkeys har i 15 år underholdt på Costa del Sol.
Begivenheden blev dækket af Mijas TV, Mijas Semanal, og Danmarks største ugeblad, Billed-Bladet.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.