Det danske magasin i Spanien
Korte ugentlige nyheder – uge 2. 2017

Korte ugentlige nyheder - uge 2. 2017

Kommunerne er dårlige betalere

Tidligere kæmpede de private erhvervsdrivende en intens kamp for at få den lokale kommune som kunde. I dag er interessen flere steder knap så stor. På trods af økonomisk fremgang og en lov fra 2013, som sikrer kommunernes leverandører betaling inden 30 dage, er flere kommuner fortsat langt efter med betalingerne. Helt gal er den i Torremolinos, Benalmádena og Rincon de la Victoria, som er mellem 110 og 160 dage om at betale deres udeståender. Bedre går det i Estepona, som med en betalingstid på 35 dage næsten lever op til de lovmæssige 30 dage. Perfekt fungerer betalingerne dog kun i Ronda, hvor betalingerne falder efter kun 19 dage.

Tredobling af trafikbøder

I Málaga-provinsen gives der i dag tre gange flere trafikbøder end for ti år siden. Det skyldes hverken, at bilisterne er blevet dårligere til at overholde loven, eller at politiet er kommet på overarbejde. Det skyldes derimod de mange radarer, myndighederne har sat op. I 2016 blev der dagligt givet 532 bøder. Det svarer til 22 bøder i timen til bilister, der enten kørte for stærkt, uden sikkerhedssele, talte i mobiltelefon eller motorcyklister, der kørte uden hjelm. De mange bøder, der i dag udstedes, ligger gennemsnitligt på ca. 200 euro.

Små fire års fængsel for dyremishandling

Den forhenværende leder af hunde- og kattekennelen ”Parque Animal” i Torremolinos, Carmen Marín, blev i mandags idømt 3 år og ni måneders ubetinget fængsel samt en bøde på 19.800 euro for systematisk dyremishandling mod skønsmæssigt 2.800 hunde og katte igennem tre år. Politi og repræsentanter fra veterinærskolen greb sidste år ind efter at have modtaget utallige anmeldelser. På kennelen fandt de hundredvis af døde hunde og katte og klare tegn på mishandling. Blandt andet fandt myndigheder flere nedfrosne hunde, der fortsat var i live. Den dømte Carmen Marín er fortsat løsladt mod kaution, da hun har mulighed for at anke dommen.

Godt år for ledigheden

87.000 ledige kom på arbejdsmarkedet i december måned. Med de tal faldt arbejdsløsheden med i alt 390.000 personer i det forgangne år. Endnu bedre er tallet for tilmelding til Seguridad Social, hvor 540.000 flere er tilmeldt i forhold til sidste år. De to tal er ikke identiske, idet arbejdsstyrken i disse år er stigende. Med de nye tal er ledigheden i dag på 3,7 millioner personer, mens 17,8 millioner er i job, tilmeldt Seguridad Social og dermed bidrager til systemet. Resten af befolkningen er pensionister, børn og unge under uddannelse.

Cataloniens præsident trækker følehornene til sig

Carles Puigdemont genopstiller ikke, når catalanerne næste år skal stemme til det catalanske Generalitat. Han kom til magten forrige år, efter at Artur Mas måtte smide tøjlerne efter pres fra koalitionspartiet CUP. Puigdemonts primære opgave var, og er fortsat, at fortsætte med den uafhængighedsproces som den catalanske regionalregering står midt i. Præsidenten står fast på, at udkastet til en ny catalansk grundlov er på vej, og at han inden årets udgang udskriver et definitivt uafhængighedsvalg, hvorefter han vil trække sig tilbage og lade nye kræfter komme til. I et interview først på ugen til ”Radio Barcelona” lukkede Carles Puigdemont imidlertid ikke døren for en ny dialog med centralregeringen om Cataloniens fremtid. Hans udmelding om ikke at genopstille til næste valg kan også tolkes som et udtryk for, at han godt ved, at en adskillelse fra Spanien i praksis ikke er mulig.

La Liga-opgør i Málaga udsat til mandag

Fredag skulle Malaga CFs nye træner for La Liga-holdet, den 40-årige Marcelo Romero, for første gang på Estadio La Rosaleda have stået i spidsen for sit hold. Men opgøret mod Real Sociedad fra San Sebastian er blevet udsat til mandag med kampstart kl. 20.45. Romero, der i sin aktive tid spillede i flere sæsoner for Málaga CF, trådte til som cheftræner ved årsskiftet i stedet for Juanda Ramos, der ikke længere følte sig tilpas i klubben. Modstander-holdet mandag, Real Sociedad, tæller den tidligere Málaga-forward Juanmi, født og opvokset i Coin. Før matchen ligger Málaga nummer 13. Begge mandskaber tørster efter sejr efter forsmædelige nederlag sidste weekend. Real Sociedad tabte hjemme 4-0 til Sevilla, mens Málaga blev besejret 3-1 af Celta i Vigo. Billetter til Real Socidad-opgøret fås ved henvendelse til: kontakt@malaga-support.dk

Kristian Lilholt band

Fredag den 20. januar 2017 kl. 18.00 i Margrethekirken
 
Kristian Lilholt Band er efterhånden blevet Margrethekirkens “husorkester”, og det er vi rigtig glade for! For det er både et skønt musikalsk og meget underholdende og hyggeligt band at have på besøg.
Denne gang står der helt nye sange og dejlig instrumentalmusik på programmet.
Glæd jer til et genhør med bl.a. Tine Lilholt på harpe og fløjte.
Entre: 30 € inkl. sandwich og vin.
 
Billetter kan købes i kirken og i Vitamina, Centro Idea. Eller ring til “Vennernes” kasserer Jørgen Kobstrup, tlf. 661 714 508, the.kobstrups@get2net.dk
 
 

Mand amok i Mercadona

De handlende i supermarkedet Mercado i den galisiske by Ourense fik onsdag et kæmpe chok,
da en middelaldrene mand pludselig råbte ”gud er stor”, trak sit våben og begyndte at skyde
ukontrolleret op i luften. Han løb dog hurtigt tør for ammunition, og var derfor let at overmande
for det tilkaldte politi. Manden skulle vise sig at være nabo til supermarkedet og er erklæret
psykisk syg. Gerningsmanden har ingen relationer til religiøse grupper.
 
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.