Det danske magasin i Spanien
Shoptalk juni 2014

 
web LD juni144
 
Stor nyhed fra Másmóvil til feriegæster på Costa del Sol
Igen er der nyt fra Másmóvil, det eneste mobilselskab i Spanien med skandinavisk kundeservice.
Hidtil har Másmóvils produkter rettet sig mod skandinaver, der bor fast eller delvist i Spanien, men nu retter mobiloperatøren sig også mod de mange turister, der hvert år besøger Spanien om sommeren.
“Vi er mange, der efter en vidunderlig sommerferie i Spanien sammen familien og vores mobiltelefoner, Pc’er eller Ipads får et chok, når vi kommer hjem og modtager vores telefonregning, for der er ikke mange, der er klar over, hvor dyrt det faktisk kan være at anvende “roaming”, når man er i udlandet. Samtidig er et dagligt kig på Facebook, ungernes underholdning på YouTube, nyhedslæsning i de danske medier i dag hverdagskost, også når man er på sommerferie”, fortæller norske Christian Nyborg, medstifter og bestyrelsesmedlem i Másmóvil.
Med det nye “Rent an internet access” kan du på din sommerferie leje en “pocket wifi” på 1 eller 2 GB til lokal takst med mulighed for ekstra påfyldning efter behov. Faktisk er “pocket wifi” 95 procent billigere, end hvis du anvender “roaming”, så der er tale om en stor besparelse. Du betaler et depositum for at låne den lille wifi router og fylder på efter behov. På hoteller vil det kunne gøres i receptionen, og hvis man lejer en feriebolig, kan det klares hos en af Másmóvils mange forhandlere på Kysten. Du finder blandt andet også “Pocket wifi” på hoteller, campingpladser, turistkontorer og hos biludlejningsfirmaer på Costa del Sol. “Pocket wifi” kan anvendes på stranden, på restauranter, på udflugter, i badeland, jo stort set alle steder. Og når du tager hjem igen, afleverer du routeren og får dit depositum tilbage.
For mere information kontakt en af de mange Másmóvil-forhandlere på Kysten (se annoncen) eller send en mail til Rodrigo (engelsk) +34 693 770 752 eller info@rentaninternetaccess.com.
Másmóvil søger hele tiden nye forhandlere på Costa del Sol. Så hvis det har din interesse, så kontakt Másmóvil for yderligere information.
 
 
web LD juni47
Sanne på Borgen
Publikum fik store hits som “Jeg er i live”, “Uden dig”, “Øde ø” og “Det er ikke det, du siger” og mange andre af Sanne Salomonsens store hits på Castillo Sohail den 17. maj. De godt 500 publikummer så en veloplagt, men også afdæmpet Sanne Salomonsen, som med koncerten satte et flot punktum på turnéen HJEM, som hun har været Danmark rundt med siden slutningen af februar. Inden Sanne og band indtog scenen havde det lokale talent Sandie Jensen underholdt, og aftenen sluttede med fest og musik fra DJ Jacob Strib Sørensen.

 
web LD juni117
 
Rottehullet med den gode udsigt
En ny dansk bar har set dagens lys i Benalmádena Pueblo. Folkene bag er imidlertid gamle kendinge i det danske restaurantionsliv på Costa del Sol. Fast mand er nemlig Marinus, som tidligere blev kendt for sin gode mad på Meat and Rock i Fuengirolas havn. Nu er han tilbage som fast mand i Rottehullet.
“Vi serverer de små frokostretter, som blev så populære på Meat and Rock. Først og fremmest stjerneskud og pariserbøf,” fortæller den danske kok. Hans nye bar er lille – deraf navnet Rottehullet – men hyggelig. “Det er småt, men godt. Og dertil skal lægges vores terrasse med pueblo’ens bedste udsigt. Vi har 12-14 gode pladser på terrassen, hvor man frit kan nyde udsigten over Benalmádena Costa og Middelhavet,” slutter Marinus, som ser frem til at tage imod nye og gamle kunder i Rottehullet.
Besøg Rottehullet i Benalmádena Pueblo på Avda. Juan Luis Peralta nr. 42 (300 meter fra Montebello).

web LD juni70

 
Private Banking lige til døren
Jyske Bank gør en større og større indsats for at komme ud til danskerne på Costa del Sol. Og tilsvarende for at give dem den bedst tænkelige service og rådgivning.
“Det er vigtigt for os at signalere, at vi ikke ligger langt væk og at vi gerne kommer til dig,” fortæller Carsten Hjort Hansen, som er en vigtig del af Jyske Banks danske team, og som har igangsat en række initiativer.
“Vi vil være en synlig del af det danske liv på Costa del Sol og sponserer derfor bl.a. La Peña de Dinamarca, Club de Golf Dinamarca, Casa Danesa og en lang række lokalarrangementer. Vi er her og vi bliver her,” lover den danske bankmand.
Jyske Bank har specialiseret sig i formuerådgivning for udedanskere, og er med 360 grader. “Vi er med hele vejen rundt. Både når man rejser ud, er her og når man måske en dag vælger at flytte retur til Danmark, da det kan være kompliceret med arveregler, skatteregler osv.,” slutter Carsten Hjort Hansen, som sammen med John Jensen er de synlige Jyske Bank rådgivere på Costa del Sol.
 
 
Efterspørgslen på Costa del Sols boligmarked stiger
Costa del Sols popularitet er støt stigende. Nye tal viser, at Solkysten er det område uden for Sverige, hvor andelen af svenske købere er størst, og de blev i 2013 kun overgået af briter. Det bekræfter Fastighetsbyrån, der har eksisteret på Costa del Sol siden 2010, og som i dag har tre kontorer langs kysten; i Marbella, Fuengirola og Nerja.
Emelie Österlöf, direktør for kontoret i Nerja, fortæller, at en ny rapport offentliggjort af den spanske registreringsmyndighed “Registradores” viser, at udenlandske køb udgjorde hele 11,2 procent af i alt 329.146 transaktioner i Spanien sidste år. Og man forventer, at andelen af udenlandske købere øges i fremtiden – særligt langs Spaniens kystlinje. Udlændinge tegnede sig nemlig for hele 31,8 procent af det samlede salg på Costa del Sol i 2013.
“Grunden til, at antallet af udenlandske købere i Spanien er så højt, er, at den nordeuropæiske efterspørgsel stimuleres af lave priser og god infrastruktur samtidig med, at den indenlandske efterspørgsel daler. På markedet langs kysten forventer vi, at prisniveauet påvirkes positivt af den store udenlandske efterspørgsel,” siger Kent Schanke, franchisetager hos Fastighetsbyrån i Marbella.
Hos Fastighetsbyrån vurderer man, at det spanske ejendomsmarked nærmer sig bunden rent prismæssigt, og i flere spanske regioner er priserne endda på vej op.
“Den svenske og norske krone er i øjeblikket meget stærk, og antallet af skandinaver er stigende. Siden 2009 er eksempelvis den svenske efterspørgsel steget med hele 300 procent, og intet tyder på, at den tendens vender,” forklarer Emelie Österlöf.
Årsagen til Costa del Sols popularitet skal blandt andet findes i det store udvalg inden for aktiviteter og attraktioner, og de fleste områders gode tog- og busforbindelser, ligesom flyafgangene til Norden er hyppige og forholdsvis billige. Og så er udbuddet stort – der er boliger til salg i alle prisklasser og områder tæt på både by, bjerge og strande.
 
 
Vi følger tendensen
Som en konsekvens af den markante stigning i antallet af svenskere, der interesserer sig for boligmarkedet på Costa del Sol, udkommer La Danesas søstermagasin En Sueco til oktober med en særskilt boligguide til det spanske ejendomsmarked – ‘Bo i Spanien’.
Her vil læserne bl.a. kunne finde svar på spørgsmål om, hvad man bør overveje, inden man køber fast ejendom i Spanien, skat, pension, testamente, arv og skifte, forskellige slags realkreditlån, hvad notarens rolle er, offentlig og privat sygesikring, byggetilladelser, sikkerhed og alarmsystemer, leje og udlejning af boliger, foreninger og klubber, den svenske kirke, spansk kultur og kulinariske oplevelser, formueforvaltning, private banking og almindelige bankforbindelser. Desuden kan du finde informationer om kommunikation og infrastruktur i Spanien, kørekort, etablering af virksomheder, det moderne spanske velfærdssamfund, fakta om landet, svenske tv-kanaler på kysten, golf og meget meget mere … Alt hvad nye og kommende spanienssvenskere har brug for at vide.
Første udgivelsesdato bliver den 15. oktober, hvorefter guiden det kommende år distribueres på Costa del Sol og i Sverige i samarbejde med Spanska Turistbyrån.
Vil du sikre dig selv et eksemplar af guiden ‘Bo i Spanien’ eller sende den til ven, som overvejer at købe bolig her? Så kan du allerede nu bestille et eksemplar på norrbom@norrbom.com. Angiv venligst, om du ønsker guiden i papirversion, og skriv derpå din postadresse, eller om du ønsker den digitale version og til hvilken mail, den i så fald skal sendes.
 
Virksomheder, se her!
Ønsker du som virksomhed at nå ud med dit budskab til alle købelystne svenskere? Kontakt da redaktionen for mere information omkring annoncering i den svenske udgave af guiden ‘Bo i Spanien’: norrbom@norrbom.com eller tlf. +34 952 58 15 53.

web LD juni120

10 års jubilæum hos Ole Optica
Ole Højer fejrer henover sommeren 10 år som optiker i Nerja.
Det startede under andet navn i sommeren ’04, inden han i 2010 skiftede forretningens navn til Ole Optica.
“Da jeg i ’98 begyndte hos en dansk optiker i Fuengirola, havde jeg aldrig drømt om at skulle ende i Nerja. Jeg bed dog hurtigt mærke i, at mange kunder tog turen fra den anden side af Málaga, for at komme til en dansk optiker i Fuengirola. Det var jo en imponerende men også uholdbar situation. Det var tydeligt, at der fandtes et behov i området,” beretter Ole Højer, som tog springet, da en seriøs dansk optiker ville åbne i Nerja og have ham til at stå for butikken.
“Jeg troede selvfølgelig på at området kunne bære en dansk optiker. Og heldigvis tog vi ikke fejl. Da jeg efter nogle år fik mulighed for at overtage butikken helt, betænkte jeg mig ikke længe,” fortæller den danske optiker, som ikke er i tvivl om, hvad han klarer sig på: “Folk vil have service, gode produkter og gode priser. Decideret discount holder vi os så vidt muligt fra. Men vi tilbyder altid fornuftige priser på gode produkter og naturligvis en service, som også gælder efter man har fået sin nye brille,” lover Ole, som også på det personlige plan trives i byen. “Nerja er en meget charmerende by og området har Costa del Sols ubetinget bedste strande og den smukkeste natur. Så både jeg og Ole Optica vil også være her om 10 år”, lover jubilaren smilende.

Besøg Ole Optica i Nerja på Calle Antonio Ferrándis 23.
Ring venligst for at sikre en aftalt tid på telefon 952-528-395.

 
 
 
Køkkendesign og musik i skønt samspil
Holder du af at høre musik, når du laver mad og hygger i køkkenet, så har HTH en god nyhed: Sound ID modulet.
HTHs Sound ID er en slank og elegant lydenhed, der er udviklet specielt til at give god lyd i køkkenet. Sound ID modulet er desuden designet, så det passer perfekt til HTHs køkkener.
HTH´s repræsentant på Costa del Sol, Thomas Harder Johansen, er allerede klar til at installere de første enheder: “Der er en klar tendens til, at man bruger mere og mere tid i sit køkken. Det er blevet et knudepunkt for familiens samtaler, hygge, og spisning. Derfor er det en god nyhed, at man nu kan få musik med sig i det rum, hvor man tilbringer mange timer,” fortæller Thomas. Med en Tablet eller Smartphone kan du nemlig altid have musik i køkkenet i en super lydkvalitet. Sound ID’en kan naturligvis både integreres i dit eksisterende eller nye HTH køkken.
Thomas Harder Johansen sælger og monterer køkkener fra HTH, Uno Form og Invita. Derudover han har specialiseret sig i renovering af boliger og indretning af køkken, badeværelse og garderobe. “Der er vigtigt med troværdighed, kvalitet og en god dialog. Mangler én af disse ting, forsvinder kunderne,” siger Thomas som har været aktiv på Costa del Sol de sidste 11 år.
Læs mere på www.harderjohansen.dk

web LD juni147

Sommeren på Longhorn del Sol
Endelig er sommeren her – endda også på steak- og burgerrestauranten Longhorn del Sol. På grund af de stadigt højere temperaturer og af hensyn til dem, der elsker lange, dovne dage eller bare foretrækker at spise middag sent, er restaurantens åbningstider blevet ændret, så den åbner lidt senere i hverdagene, men til gengæld også lukker længere ud på aftenen. Den meget populære søndags-BBQ kører som normalt, dog nu helt frem til lukketid uden afbrydelser. Desuden er der udover restaurantens sædvanlige menu nu også mulighed for at nyde BBQ mandag aftener.
For dem, der ikke har besøgt Longhorn del Sol, bør nævnes, at restaurantens menu er sammensat omhyggeligt. Til forret kan gæsterne vælge mellem salater, supper, laks, rejer, lette kødretter og naturligvis tatar samt cole slaw. Blandt hovedretterne findes blandt andet entrecote, galicisk filet, rib-eye, oksefilet samt vegetariske retter og småretter med kød eller fisk – ideelt for dem, som ikke kan vælge. Ej at forglemme er hamburgerne med bøffer fra 160 til hele 400 gram og passende tilbehør.
I løbet af sommeren tilbyder kokken sammen med restaurantens ejer, Claus, forskellige nye retter. Den første er allerede på menuen og hedder ‘Blueburger’. Kødet krydres inden, det bliver stegt og er meget saftigt, og bøffen serveres i en burgerbolle med en mild creme af blåskimmelost, grillet bacon samt tyndskåret pærer. Noget, alle hamburgerentusiaster bør prøve!
Åbningstider: Mandag-lørdag kl. 18.30–24.00, søndage kl. 13.00-22.00.
For bordbestilling ring: 952 569 995
Adresse: Calle San Miguel 1, Benalmádena Pueblo
Kører du? Fortsæt forbi restauranten på Calle San Miguel. Kort efter er en stor parkeringsplads med kun et minuts gang til restauranten.
Se også: www.longhorn-del-sol.com
 
 
web LD juni27
Pilar og Bjarne stopper på Bonanova
Med udgangen af juni måned trækker ejerne af sprogskolen Bonanova sig tilbage. Både Pilar Alcain og Bjarne Poulsen er fra 1. juli pensionister, og ser frem til at nyde friheden, så børn og børnebørn kan besøges noget oftere end før i Singapore, Berlin og Danmark
“Vi har haft 23 dejlige år med Bonanova, og rigtig mange elever har gennem årene deltaget i spansk-, dansk- og engelskundervisningen. Alene spanskundervisningen har haft elever fra 65 forskellige lande, hvilket vi godt nok er lidt stolte over. Meget tilfredsstillende er det også, at der hvert år har været mellem 40 og 60 danske børn, som har deltaget i danskundervisningen, og rigtig mange af dem har taget folkeskolens afgangseksamener på Bonanova. Vi har haft et meget fint samarbejde med Undervisningsministeriet i Danmark, hvilket har betydet, at prøveretten har kunnet bevares i alle årene. Et stort antal spanske børn, unge og voksne har hvert år deltaget i engelskundervisningen, og mange af dem har taget forskellige Cambridgeeksamener. Så alt i alt kan vi trække os tilbage og være rigtig godt tilfredse med de 23 år, vi har haft med Bonanova. Det eneste, der mangler nu, er at finde en eller flere personer, der ønsker at køre Bonanova videre, så det, der gennem årene er opbygget, kan fortsætte”, siger Bjarne Poulsen. “For at markere en periode af vores liv, som har betydet virkelig meget for os, holder vi d. 21. juni kl. 19 – 21 afskedsreception på Bonanova for alle vore tidligere og nuværende elever, forældre, venner etc., hvor vi håber at kunne sige tak for, at så mange har ønsket at være en del af Bonanova siden starten i 1991”.

Byg din Jensen seng på nettet
Jensen Beds tilbyder nu en ny og anderledes service for sine kunder.
På den svenske sengeproducents hjemmeside jensenstore.com kan man nu let og hurtigt bygge sin egen seng. Man kan frit vælge mellem Jensens store udvalg af senge, sengeben, madrasser og sengegavle, så man får præcis den type seng, man ønsker. Den nye service hedder “Byg din seng 2.0”
“Denne service giver vores kunder en ny mulighed for at bygge drømmesengen, for på nettet får man et godt og hurtigt overblik over alt, hvad Jensen tilbyder,” forklarer Stefan Lovén fra Jensen Beds i Marbella, og fortsætter: “Meningen er ikke, at man skal købe sin seng på nettet. Den nye hjemmeside giver overblik og inspiration, som man kan printe ud og tage men til butikken. Man kan også vælge natborde og lamper, så man får et flot design i hele soveværelset.”

Jensens produkter er skabt for at give kroppen optimal støtte og liggekomfort. I stedet for at holde fast i gamle traditioner og materialer har Jensen altid bestræbt sig på at finde den bedste løsning, hvilken betyder, at man bruger de mest komfortable og moderne materialer.
Besøg Jensen Store i Nueva Andalucía.
Tel. 952 90 88 55 / www.jensenstore.com
IOOF Søsterloge Andalucía nr. 1 – Påskebasar 2014
En flot og meget udbytterig påskebasar blev afholdt på restaurant La Chispa, som fuldstændigt uden beregning lod søstrene fra Andalucía nr. 1 bruge restaurationens lokaler. Søstrene havde lavet mange fine påsketing og bagt kager og brød, som var en stor succes og hurtigt blev omsat. Mange frivillige donationer og bidrag var kommet ind fra lokale virksomheder og handlende, så der var rigtigt mange flotte gevinster.
Basaren indbragte 2.136 euro, som er brugt på følgende:
– 15 nødlidende familier i Fuengirola har hver modtaget madvarer til en samlet værdi af 1.500 euro. Alle madvarer er indkøbt og leveret personligt af søstrene til hver enkelt familie.
– Endvidere er der doneret 1.200 euro til en udflugt med specialbusser for ældre beboere på det lokale plejehjem i Fuengirola. Mange af beboerne ser frem til denne udflugt, som er den eneste tur nogle af beboerne kommer på i løbet af et år.
– En “pizzadag” for unge fra Fuensocial på Restaurant Lucia, som velvilligt lægger personale og lokaler til denne event. Donationen er på 120 euro.
Søsterloge Andalucáa nr. 1 ønsker at takke alle, som har bidraget med gevinster eller donationer samt været med til at hjælpe og arrangere ture etc.
Tak til alle, som har sponsoreret og bidraget med donationer, gavekort og andet. Uden hjælp fra lokale virksomheder og butikker kunne søstrene ikke have opnået dette flotte resultat.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa