Det danske magasin i Spanien
Investeringsseminar med fokus på fremtiden
Investering

“Har du en plan for dine fremtidige investeringer?”
Sådan lød det gennemgående spørgsmål fra de fire investeringsselskaber Nykredit, Jyske Bank, Finanshuset Demetra Fondsmæglerselskab A/S og Kris Kon, der sammen med iværksætteren Claus Sørensen fra Spain-Holiday.com alle var inviteret til at tale under dette års seminar, der blev holdt over to dage på Hotel Tamisa Golf og i Den Danske Klub i Torre del Mar.
 
Mørket sænker sig over mødelokalet, hvor rækker af stofbetrukne, hvide stole står nydeligt placeret, parat til at byde gæsterne velkommen. Kaffen er på kanden, lyset dæmpes, og den første taler indtager sin plads på gulvet foran de fremmødte. La Danesa var med og fik en snak med Nykredit og Jyske Bank om deres plan for kunderne og fremtiden i Spanien.
“Vi tænker langsigtet”, lyder det fra Erik Kryger fra Jyske Bank, og henviser til både Jyske Banks engagement på Gibraltar og planen for deres kunder.
“Vores plan med Spanien er at være en støtte i forhold til dem, der har behov for planlægning. Går man eksempelvis med planer om at flytte til Spanien eller tilbage til Danmark, så er der jo forskel på beskatningen, afhængig af om der er tale om din primære eller sekundære bolig, og der kan vi hjælpe.”
At Jyske Bank har fokus på til-og fraflytning hænger også sammen med, at flere danskere igen er begyndt at rykke mod de varme himmelstrøg. Efter Danmarks opsigelse af dobbeltbeskatningsaftale med Spanien var der mange danskere, som droppede planen om at flytte sydpå – men det har ændret sig nu, fortæller Kryger.
“Jeg kan mærke, at der igen kommer flere til. Det er folk, der har det fint med at betale deres danske skat, fordi grundene til, at de reelt ville til Spanien, var solen, varmen og bedre og billigere mad. Forskellen er, at mange vælger ikke at flytte permanent hertil, men derimod at investere i feriebolig.”
At flere igen lægger penge i en bolig i Spanien kan også være en effekt af, at fremtiden ser noget mere lys ud i dag end for blot tre år siden. Krisen er nemlig ikke så omfattende mere – hvis man vender blikket nordpå vel at mærke. En udvikling, der kan aflæses på aktiemarkedet, fortæller Johnny Kirkeby, der er ansvarlig for Nykredit Privat Porteføljes aktiviteter i Spanien.
“Vi ser, at aktiemarkedet ofte er forud for den faktiske udvikling, og der ser vi, at der har været rigtig gode afkast og en fremgang på den front. Men vi har ikke oplevet, at krisen er slut. For markedet er ofte et år forud for realiteterne,” forklarer han.
Også hos Nykredit er der fokus på fremtiden. Med et nyt produkt tilbydes kunderne en fremsigtet aktiekonto. Den gælder i tre et halvt år, og pengene investeres i amerikanske aktier. At Nykredit vælger at fokusere på amerikanske aktier kan ellers virke risikabelt taget USA’s økonomiske problemer i betragtning.
“Alle investeringer i aktier er risikable, men vi tror på, at USA er længst fremme i forhold til at komme ud af krisen, og der hvor man vil få det største afkast. En af styrkerne ved det her produkt er, at man ikke kan miste sine penge, men derimod kan få et afkast på op til 23 procent efter de tre et halvt år,” lyder det fra Kirkeby.
Tilbage i mødelokalet er der gået tre timer. Og de mange fremmødte er blevet præsenteret for konjunktursvingningernes historik, aktiemarkedets tilstand, olieprojekter i USA, investeringsmuligheder, og hvordan et job i Jysk-koncernen endte med grundlæggelsen af Spain-Holiday.com. Indtil næste års seminar er det eneste, der venter nu, fremtiden, der passende kan planlægges over et glas cava og en tapa i det tilstødende lokale.
Af Christine Petersen, christine@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.