Det danske magasin i Spanien
Shoptalk november 2013
Heiko by Heiko Shoptalk LD november 2013
 
Unikke briller
“Folk starter gerne bilen og kører til Torre del Mar for at kigge på briller hos os. Nogle kommer endda helt fra Córdoba, Sevilla og Madrid.”
Ordene kommer fra Peter Hejnfelt, der er optiker og indehaver af Heiko by Heiko.
“Det er, fordi vi skiller os ud ved at have et unikt design, som ikke fås i andre butikker,” forklarer den danske optiker.
“Vi sælger kun designbriller fra vores egne designere og i begrænset antal. Vores filosofi er, at hver person er unik. Derfor skal vores briller også være det. Vi har designbriller i alle prislejer. Nogle modeller laver vi i et større oplag, og det får prisen ned.”
Uanset hvilken brille, man vælger, er det et Heiko-design, som ikke findes andre steder, og som er produceret på de bedste fabrikker i enten Italien, Tyskland eller Frankrig.
“Det kan lade sig gøre at sælge kvalitet og design til gode priser,” siger Peter Hejnfelt.
Ifølge indehaveren er der fortsat kunder, der undrer sig over, hvorfor Heiko by Heiko holder til i Torre del Mar fremfor det mere modæne Marbella.
“Da vi åbnede i 2004 var der ingen skandinaviske optikere på denne side af Málaga, selvom området var i udvikling. I dag kommer næsten halvdelen af vores kunder fra Fuengirola/Marbella-området, så afstanden er ingen hindring, hvis man ønsker en lækker brille. Tilmed leverer vi overalt, så man ikke behøver komme her to gange,” siger Peter Hejnfelt.
Heiko by Heiko får ny kollektion seks gange om året. Produkt- og servicegarantien gælder også hos Heiko-optikerne i Danmark, således at man kan blive serviceret, uanset om man er i Danmark eller Spanien.
Heiko by Heiko ligger på Avda. Andalucía 199 i Torre del Mar. Tlf.: 952 967 923
 
 
 
Her er årets bedste investering
Dørene er åbne for alle, når EventHuset igen i år indbyder til investeringsseminar. Vanen tro bliver seminaret indholdsrigt og dynamisk gennem fire meget forskellige indlæg, der alle har hver sin indgang til begrebet investering.
“Igen i år er der en ny deltager med, og det er kun med til at gøre det hele mere spændende. Niveauet har altid været højt, men det skader aldrig med lidt fornyelse,” siger Henrik Andersen fra EventHuset, der lægger stor vægt på, at det aldrig må være kedeligt at deltage i et seminar.
Den nye deltager er Nykredit, som indtil nu har været bedst kendt for at tilbyde boliglån. I fremtiden vil Nykredit udvide servicen og tilbyde at fokusere på kundernes fulde økonomi.
Derudover får vi et glædeligt gensyn med Jyske Bank, som vil præsentere deres model for formuepleje og ikke mindst fokusere på de psykologiske perspektiver, der spiller ind, når man investerer og plejer sin formue.
Kris Kon er også med igen.
“Kris Kon har specialiseret sig i investering i olie, og de projekter, som blev præsenteret sidste år, har vist sig yderst rentable. Kris Kon har lovet at præsentere nye attraktive investeringsmuligheder på det kommende seminar,” siger Henrik Andersen.
Sidste deltager bliver Finanshuset Demetra. Svend Jørgen Jensen fra Demetra har udviklet nogle modeller, der forudså recessionerne i 2001 og 2007.
“På seminaret vil Demetra analysere, om der er risiko for en ny recession, om renten vil forblive lav og fortælle os, i hvilken retning aktiemarkederne er på vej hen,” siger Henrik Andersen.
Som noget nyt afvikles investeringsseminaret i år to forskellige steder. Første gang i Torre del Mar tirsdag den 19. november i Den Danske Klub og anden gang i Fuengirola/Mijas onsdag den 20. november på Hotel Tamisa Golf. Begge dage kl. 16 – 19 med vin og tapas efter indlæggene. Seminaret er gratis, men tilmelding er nødvendig på mail henrik@eventhuset.es eller på telefon 670 63 57 86.
 
 
 
From Ice to Fire135x135
 
Oplev “Metamorphosis” i Marbella
Besøger du Houses of Art Gallery på Marbella Club Hotel mellem d. 30. november og d.11. december i år, vil du blive taget imod af et væld af farver, der springer fra væggene. I denne periode udstiller den finske kunstner Maiju Tirri, der med sine moderne, abstrakte værker kombinerer indtryk fra hendes tidligere hjem, Finland, og det nuværende, Sydspanien. Udstillingen hedder meget passende “Metamorphosis”, og naturen har været en stor inspirationskilde for Maiju Tirri.
“I modsætning til menneskers handlinger er naturen aldrig god eller ond. I mine værker har jeg valgt side og forsvarer godheden ved at fokusere på positive følelser og holdninger til livet,” forklarer Maiju Tirri. “Jeg vil gerne have publikum til at få associationer til glæde, lykke og kærlighed, og måske endda meditative følelser af ro.” Det er indtryk fra gåture og rejser, der er det bærende element i udstillingen, der tæller værker som “From Ice To Fire” og “Glowing Oasis”.
Maiju Tirri har tidligere haft soloudstillinger på blandt andet Cadogan Contemporary Gallery i London og Gallery Cathrine Bazar i St. Paul De Vence i Frankrig. Derudover har hun deltaget i kollektive udstillinger i Italien, Monaco, London, Storbritannien, Spanien og Finland, og hendes værker kan findes i private og offentlige samlinger i Europa, USA og Mellemøsten. Når udstillingen “Metamorphosis” pakkes ned, skal den til Gibraltar, hvor den hænges op i Kulturministeriet.
Udstillingen varer fra d.30. november til d.11. december i år.
Se Maiju Tirris udstilling i Houses of Art Gallery, Marbella Club Hotel, Blv. Pr. Alfonso von Hohenlohe i Marbella. Galleriet er åbent fra kl. 11.00-14.00 og fra kl.16.00-20.00 fra tirsdag til lørdag. Søndag og mandag kan åbning aftales.
Læs mere om Maiju Tirri på www.maijutirri.com.
 
 
 
Meatandrock
 
Meat & Rock udvider forretningen
Meat & Rock har udvidet terrassen nede i marinaen i Fuengirola med en ny Harley Davidson-lounge, hvor der er plads til otte borde mere og et nyt poolbord.
I den forbindelse har Meat & Rock tilføjet en ny steak blandt de velkendte bøffer på menuen. Nu vil der blive serveret en Harley-steak på hele 500 gram, for som chefen David siger:
“Alt under 500 gram er pålæg!”
Bøffen kan ligesom det øvrige kød tygges med øjenbrynene og skal gerne nydes med et glas god vin, mens man sidder på forreste række i marinaen næsten med fødderne i vandet.
Meat & Rock inviterer alle La Danesas læsere til at komme og spille dart eller pool på de to flotte dartbaner eller det nye poolbord. Restauranten har eget poolhold i den lokale engelske poolliga, som kan følges på hjemmebanen i marinaen hver anden torsdag det næste halve år.
Samtidig viser Meat & Rock alle danske Superliga-kampe, og det er muligt at lave en forespørgsel på, om der kan vises andre skandinaviske sportsbegivenheder.
Følg arrangementerne på Facebook-siden MeatandRock!
Meat & Rock tilbyder også julefrokoster ud af huset, og restauranten modtager selskaber på op til 70 personer.
Besøg Meat & Rock i marinaen i Fuengirola, eller ring på 952 665 388 eller 603 707 698 for at høre mere eller bestille bord.
 
 
 
ewalds kuvat 046
 
I Ewalds Dagligvarebutik føler du dig altid hjemme
Flere og flere skandinaver besøger Ewalds Dagligvarebutik i Los Boliches i Fuengirola, som nu til jul kan fejre fire års fødselsdag. Bare i Los Boliches-området bor der flere tusinde skandinaver, der nu handler i butikken.
Ewalds ejer, Annika Wikström, fortæller, at det er butikkens mål at hjælpe kunderne, så de hurtigt kan finde gode og sunde skandinaviske madvarer til hverdag samt specielle varer og søde sager til fest og andre specielle lejligheder.
Hos Ewalds Dagligvarebutik har Annika fra første dag prioriteret hjemmebagværk i stedet for frostvarer. Ikke kun fordi det føles mere økologisk korrekt, men også fordi frisk hjemmebagt brød smager bedre. En af de store sællerter har tidligere været Jyskebrødet, som man nu igen kan få i butikken. Og fra Sverige modtager butikken hver uge frisk groft Lingongrova-fuldkornsbrød.
Af danske friskbagte specialvarer er Ewalds Dagligvarebutik også berømte for sine danske wienerbrød og spandauer.
Hos Ewalds Dagligvarebutik findes desuden et stort og lækkert udvalg af sild fra de skandinaviske lande. Men man finder også luksusrejer, krebs og gravad laks på hylderne i butikken.
Udvalget af danske dagligvarer er stort, og man kan få alt fra rullepølse, salami, leverpostej, remoulade, akvavit, kærnemælk og meget mere.
Selvom det stadig er efterår, gør Ewalds Dagligvarebutik nu klar til julen. Og alle skandinaviske juledelikatesser kan bestilles allerede fra den 15. november.
Annika og Ewald byder alle velkommen til en hyggelige indkøbsoplevelse i Ewalds Dagligvarebutik i Los Boliches. Vel mødt!
 
 
 
Julefotos Birdie til Shoptalk 2013
 
Julen starter hos Birdie Vinos
I Danmark er storcentrene begyndt på oppyntningen og alle magasiner handler om julens fester, mad og gaver. Her på Kysten dukker julen ikke frem i form af kravlenisser med ugebladene, skåle med pebernødder, og nissehuer på enhver butiksassistents uniform – og sneen falder ikke blidt over syngende julekor på hovedgaderne og vinterfrakkeklædte julegave-shoppere.
Her bliver julen skudt i gang den 23. november med duften af gløgg og julegodter, smukke juledekorationer og inspiration til julegaverne. Det er det årlige julemarked hos Birdie Vinos, der signalerer starten på hjerternes fest 3000 km fra Danmarks minusgrader – og for danskerne på Kysten betyder julens traditioner ligeså meget som i Danmark. Birdie Vinos er pyntet op til jul, og det at træde ind i denne magiske verden af jul og traditioner er helt klart et besøg værd – og så bydes der på et glas vin.
På julemarkedet, der begynder kl.10 og varer til kl.16, vil der også være forskellige stande, hvor julens lækkerier kan smages og drikkes, og hvor de første julegaver måske kan blive streget af listen. Delikatessen fra Centro Idea byder på gløgg, småkager og dejlige juledelikatesser, Flor Valentín sælger juledekorationer, adventskranse og juleblomster, mens BJ Auto sørger for danske hot dogs til alle – og der er normalt fest og stemning hos BJ auto ude foran på pladsen. Der vil være kunstudstilling af Grupo Artenovum, der består af Mugge Fischer og Ose del Sol, som også præsenterer deres nye projekter, og med mulighed for at købe værker med hjem – måske som julegave til hjemmet? “Sikken trængsel og alarm, det er koldt og man må gå sig varm” lyder en af julens elskede sange. Selvom der ikke er behov for at gå sig varm her på Costa del Sol, skal julen stadig fejres og nydes, og alle er velkomne til årets julemarked hos Birdie Vinos, Urb. El Lagarejo, Ctra. de Mijas. Lørdag den 23. november kl 10 – 16.
 
 
 
uniotica
 
Erfaren medarbejder skal betjene Uniopticas kunder
Byd velkommen til Uniopticas nye medarbejder, Jytte Kirstine Lykke, som nu vil betjene Uniopticas kunder med sin ekspertise og erfaring. Hun har været optiker i Danmark siden 1974 i egen butik, som hun solgte for at komme ud at opleve verden.
“Jeg var egentlig stoppet med at arbejde, og det var et tilfælde, at det blev Costa del Sol, men min mand og jeg ville gerne se, hvorfor folk bliver ved med at komme tilbage til området,” fortæller Jytte, der alligevel ikke kunne lade være med at arbejde.
“Da Claus (Bentkjær, ejer af Unioptica, red.) havde travlt og manglede lidt hjælp, trådte jeg til. Claus’ og det er en fornøjelse at være en del af teamet,” siger Jytte, der kom til Spanien i januar og arbejdede tre måneder hos Unioptica, inden hun tog på sommervisit i Danmark.
Men nu er hun tilbage i butikken i Fuengirola for at hjælpe kunderne med at finde de helt rigtige briller.
“Det vigtigste for mig er at levere en brille, som kunden bliver rigtig glad for. Det betyder også meget, at brillen klæder kunden, og at jeg kan give den bedst mulige vejledning,” siger 61-årige Jytte.
Uniopticas ejer Claus Bentkjær er meget tilfreds med sin nye medarbejder.
“Jyttes store erfaring er en gevinst for Unioptica. Fra første dag har hun været i fuld vigør, og hun har allerede fået sin egen gruppe af kunder, der ringer specifikt til hende for at få en synsprøve. Hun er virkelig dygtig og er trådt i karakter på den bedste måde,” siger Claus Bentkjær.
Du kan møde Jytte Kirstine Lykke hos Unioptica på Av. Jesus Santos Rein 15 i Fuengirola. Kontakt Unioptica på 952 199 254 eller se mere på www.unioptica.com.
 
 
 
Shoptalk Casa Danesa LD november 2013
 
Kom til utraditionel 2. juledag i Casa Danesa
Glem alt om julefrokost med sild og snaps, fiskefilet med rejer og hjemmelavet sylte. Det er normalt menuen, når restaurant Casa Danesa holder julefrokost 2. juledag, men i år bliver det anderledes.
“Vi dropper den traditionelle julefrokost og prøver noget nyt,” fortæller Thomas Schou, der ejer Casa Danesa.
I stedet tilbyder Casa Danesa et alternativ, der består af gløgg til velkomstdrink, flæskesteg med det hele til hovedret og ris a la mande med kirsebærsauce til dessert, og der er selvfølgelig mandelgave til den heldige, der får mandlen. Men det slutter ikke her, for der er også arrangeret underholdning.
“Engelske Johnny G. kommer og synger og spiller julesange fra 50erne, 60erne og 70erne af blandt andet Tom Jones og Elvis. Han er frisk gut, der med garanti kan sætte gang i festen,” siger Thomas Schou.
Selvom det bliver anderledes, frygter Thomas ikke, at julestemningen forsvinder.
“Vi forsøger stadig at bibeholde julestemningen, så som altid er der pyntet op til jul. Så rammerne er der til en hyggelig dag, og vi kommer også til at bære nissehuer,” siger Thomas Schou.
Arrangementer begynder klokken 13.00, hvor der er gløgg og mad, og fra klokken 14.00 går Johnny G. på scenen. Det koster 20 euro per person, og man tilmelder sig i restaurant Casa Danesa enten ved at ringe eller komme forbi. Grundet den store interesse opfordrer Thomas Schou til, at man tilmelder sig hurtigst muligt eller senest fredag den 20. december.
Kontakt Casa Danesa på 952 475 151, eller kom forbi på Haza del Algarrobo, Ctra. de Mijas km. 2,2, 29650 Mijas Costa.
 
 
 
DSC 0484
 
Advokatfirmaet Zafo Law åbner kontor i Marbella
I september slog advokatfirmaet Zafo Law dørene op til et kontor på Centro Plaza i Marbella.
“Vi har kunnet mærke en stigende efterspørgsel på vores ydelser fra Costa del Sol, og vi er sikre på, at der er rigelig plads til Zafo Law på det danske og skandinaviske marked for spanske advokatydelser på Costa del Sol,” siger ejer Lars Hovmand Mikkelsen, der er spansk autoriseret advokat og dansk cand.jur.
Zafo Law kan tilbyde advokatløsninger for private i forbindelse med ejendomsjura, skat og arv, men også til virksomheder.
“Og det drejer sig ikke kun om selskabsstiftelse, men også alle nødvendige selskabsdispositioner, kontrakter, og det, vi kalder ‘Global Corporate Management’, som er en særlig pakkeløsning skræddersyet til skandinaviske virksomheder i Spanien, hvor Zafo Law varetager en række mere administrative funktioner som eksempelvis bogføring, årsregnskab og skat,” siger Lars Hovmand Mikkelsen.
Han ser frem til at hjælpe skandinaverne på Costa del Sol med den rette juridiske rådgivning.
“Jeg synes, det er et stort problem, at vi får flere og flere henvendelser fra personer, der har mistet mange penge på at benytte uautoriseret rådgivning, eller hvor der har været interessekonflikter. Hos Zafo Law kan man være sikker på, at ejerne, jeg selv inkluderet, har spansk advokatbestalling og dermed besidder de nødvendige kvalifikationer til at give uafhængig rådgivning om spansk ret,” siger Lars Hovmand Mikkelsen.
Zafo Law blev grundlagt i 2004 og har også kontorer i Barcelona og Alicante. Det nye kontor i Marbella kan kontaktes på 951 240 600 eller besøges på Centro Plaza, Oficina 11 i Marbella.

 
 
hilma
 
Hilma af Klint – skandinavisk kunstudstilling på Museo Picasso
Frem til den 9. februar 2014 (udstillingen åbnede d. 21. oktober) præsenterer Museo Picasso i Málaga for første gang den svenske kunstner Hilma af Klints værker i en udstilling af omkring 200 forskellige malerier og værker, hvoraf mange aldrig tidligere er blevet udstillet.
Udstillingen giver således en glimrende mulighed for at få et detaljeret billede af Hilma af Klint og hendes arbejde.
Museo Picasso har aldrig tidligere dannet ramme om en hel udstilling af en skandinavisk kunstners værker, og Hilma af Klint er den første skandinaviske kunstner, som får sine kunstværker udstillet på det berømte Picasso-museum.
Hilma af Klint, der levede fra 1862 til 1944, var en af pionererne inden for abstrakt kunst. Hun var specielt interesseret i sin tids spirituelle bevægelser som spiritisme, teosofi og antroposofi. Hun var forud for sin tid som abstrakt pioner og skabte en verden af kunst, der har til formål at skildre en anden virkelighed end den, der ses med det blotte øje.
Hilma af Klints værker kombinerer multimættende billedsprog af geometriske former, farver, symboler og ornamenter, hvori hun forsøger at skabe en forståelse af eksistensen af forskellige dimensioner, hvor dualitet driver verden, hvor mikro-og makrokosmos mødes og spejler hinanden, samt kontakten mellem det åndelige og det materielle, lys og mørke, og det kvindelige og mandlige.
Museo Picasso åbnede i 2003 og har til huse på San Agustín 8 i Palacio de Buenavista, en bygning fra 1500-tallet, i Málaga by. Museets samling på 155 malerier, tegninger, grafik, skulpturer og kunsthåndværk, er alle doneret af Christine og Bernard Ruiz-Picasso, kunstnerens svigerdatter og barnebarn med støtte fra den andalusiske regering.
For yderligere information se http://www.museopicassomalaga.org/index.cfm.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.