Det danske magasin i Spanien
Nyheder juni 2013


Spanske anklagemyndigheder truer eks-Agent 007 med international arrestordre.

Seks måneders frist til Sean Connery
Den skotske skuespiller Sean Connery og hans hustru, Micheline Roquebrune, har fået seks måneder til at svare på spørgsmål angående salget af deres ejendom i Marbella, kendt som Casa Malibu. Ordren kommer fra domstolen i samme by, hvorfra man leder undersøgelsen i korruptionssagen kendt som Operación Goldfinger, der selvfølgelig og måske passende er opkaldt efter Connerys James Bond-film af samme navn.

Parret, der nu bor på Bahamas, blev først nævnt i sagen for tre år siden som en del af skandalen, hvori de er beskyldt for uregelmæssigheder i forbindelse med salget af ejendommen, som de havde haft i omkring 20 år, og som de tilsyneladende solgte for 5,5 millioner euro.

Efter salget blev 72 lejligheder opført på parrets grund, selvom der kun var givet byggetilladelser til fem huse, og hele denne opførelse skulle have givet et overskud på 53 millioner euro, hvoraf en del skulle være sendt til en udenlandsk bankkonto. Domstolen mener, at Connery, nu 82 år, samt Roquebrune skulle have været meddelagtige i dette nummer og have samarbejdet med det selskab, der opførte lejlighederne.

Blandt de i alt 17 tiltalte i sagen er desuden tidligere borgmester i Marbella Julián Muñoz (GIL) og den forhenværende tekniske direktør i kommunen Juan Antonio Roca.

I 2010 var Connery og Roquebrune indkaldt til afhøring, men de udeblev, hvilket de begrundende med alder og dårligt helbred. Domstolen gav dem derfor tilladelse til at svare skriftligt på en række spørgsmål. Men domstolen har endnu ikke hørt fra parret. Man har mistet tålmodigheden, og derfor er parret nu blevet givet en sidste frist på seks måneder. Hvis de svarer, vil man analysere svarene og derefter tage stilling til de næste skridt. Hører domstolen ikke fra dem indenfor nævnte tidsfrist, vil man overveje at udstede en international arrestordre.

 


Sparekniven rammer togselskabet Renfes urentable linjer.

48 togstationer risikerer lukning
Ministerio de Fomento, der blandt andet dækker infrastrukturen, leder hele tiden efter steder at skære med sparekniven. Nu har ministeriet kastet blikket på det statsejede togselskab, Renfe, og man foreslår at lukke 48 togstationer og reducere ankomster og afgange med gennemsnitligt 32 procent på 127 linjer.

Lukningen skulle dreje sig om de økonomisk mindst effektive linjer, der har en gennemsnitlig belægning på bare 8,4 procent, hvor indtægterne fra billetsalg kun dækker 16,2 procent af omkostningerne ved at drive ruterne.

Blandt de berørte linjer bliver Valladolid-Ávila, Madrid-Ávila og Vigo-Ourense, mens også Huelva i Andalusien forventes at få færre tog.

Ministeren i Fomento, Ana Pastor (PP), har dog udtalt, at man alligevel ikke vil lukke toglinjer, men at togene bare ikke længere skal stoppe på de urentable stationer. Men livstiden for stationer uden tog vil måske blive begrænset.

 


Repsol kan fortsætte med at lede efter gas ud for Costa del Sol.

Repsol får to år mere til at søge gas ved Costa del Sol
Olieselskabet Repsol har netop fået forlænget fristen til at led efter gas i havet ud for Costa del Sol. Det er Industriministeriet, der har bevilget forlængelsen af tilladelsen, der nu løber til sensommeren 2015. Repsol har siden 2004 søgt om at foretage undersøgelser i havet ud for kysten, da man formoder, at der findes store mængder gas. Repsol har dog indtil videre ikke kunnet komme i gang med sit arbejde. Tilladelsen blev givet i 2004, men jagten efter gas gik først i gang i 2011. Først skulle der nemlig foretages en undersøgelse af de miljø- og turistmæssige konsekvenser af undersøgelserne i havet. Først i 2011 fik Repsol tilladelsen, men på den betingelse, at deres arbejde kun kunne udføres i perioden fra februar til april hvert år for at undgå, at arbejdet går ud over turismen i området samt hvalernes migration i Middelhavet. Eftersom miljøundersøgelserne blev trukket i langdrag, har Repsol derfor nu fået udvidet sin tilladelse til 2015. De mange forsinkelser har blandt andet betydet, at den boreplatform, som Repsol havde ud for Costa del Sol, måtte rykkes til Marokko.

Undersøgelserne vil ikke vare mere end 29 til 41 dage. Og hvis der skulle vise sig at være gas i havet, skal Repsol endnu en gang søge om tilladelse til at fortsætte arbejdet. Projektet har mødt meget modstand. Specielt fordi boreplatformen vil blive placeret i havet mellem Fuengirola og Mijas, og at det vil få stor indflydelse på turismen i området.

 


Fortuna sejlede sidst i august sidste år i Palma-bugten.

Kongen afstår sin yacht
Spaniens kong Juan Carlos har besluttet at overdrage sin yacht, Fortuna, til staten.

Ifølge kongehuset mener monarken, at det i disse så svære tider ikke giver mening at holde en lystbåd. Den var ellers en gave fra lokalregeringen på Balearerne og en gruppe forretningsfolk, som gav 21 millioner euro til at betale gaven.

Fortuna er 41,5 meter lang og ligger normalt i havnen i Palma på Mallorca, i nærheden af kongefamiliens sommerresidens, Marivent.

Den er dog dyr i drift. Det koster eksempelvis 20.000 euro for at fylde brændstof på. Kongen benyttede sidst båden i august sidste år; en tur på omkring seks timer, og det er derfor, at han har truffet beslutningen om at afstå båden for ”at sætte et godt eksempel”.

Før denne båd havde kongen to andre af samme navn, hvoraf den sidste var en gave fra den nu afdøde saudiarabiske kong Fahd.

Ministerrådet skal nu afgøre, hvorvidt staten skal beholde eller sælge båden.

 


Sexlegetøj sælger bedre end nogensinde før.

Ingen krise i sexbranchen i Spanien
Til trods for en skyhøj arbejdsløshed og færre penge til fritid og fornøjelser, oplever sexbranchen i Spanien i øjeblikket en enorm vækst. Det er både de eksklusive escort-klubber i Marbella med priser fra 700 euro for tre timers underholdning, almindelige prostituerede i industrikvarteret i Guadalhorce eller de mange sexbutikker, der skyder op i bylivet eller på internettet.

Man mener at, en del af væksten i denne i forvejen meget lukrative branche specielt skyldes den populære trilogi om Christian Grey, Fifty Shades Trilogien, der har solgt i millionvis over hele verden. Bøgerne har gjort det spændende at købe sexlegetøj og på den måde puste liv i parforholdet eller ægteskabet. Selvom væksten i branchen er højere end nogensinde før, er der dog en tendens til, at flere vælger ”underholdningen” derhjemme med selvindkøbt legetøj, og i stedet fravælger nattelivets mange tilbud.

 


I Andalusien alene er 4.604 boliger nu reddet fra bulldozerne; det samme er 863 chiringuitos og 109 hoteller.

Ny kystlovgivning redder boligejere
Den nye kystlovgivning, Ley de Costas, som den spanske kongres vedtog fredag, og som endelig erstatter lovgivningen fra 1988, redder taget for mange betrængte og bekymrede boligejere.

Den tidligere lov dikterede, at man ikke måtte bygge tættere end 100 meter fra vandkanten. Det skyldes miljøhensyn og den traditionelle regel om, at alle kyster skal være tilgængelige for alle spaniere.

Som bekendt er der dog blevet bygget meget: både private boliger, hoteller og strandbarer, de såkaldte chiringuitos. De er bygget nærmest helt nede ved vandkanten. Mange mennesker, spaniere såvel som udlændinge, har købt disse boliger, der tilsyneladende havde alle de nødvendige tilladelser; altså har køberne underskrevet skøderne i god tro. Alligevel har myndighedernes arbejde med en ny kystlovgivning og en håndhævelse af førnævnte regel betydet, at boligejere har levet med truslen om, at deres ejendom kunne risikere at blive jævnet med jorden.

Den nye lov giver mange af disse boligejere amnesti, og derfor kan de foreløbig beholde deres ejendomme i 75 år. I visse tilfælde ændres reglen om de 100 meter til bare 20 meter.

De nye regler inkluderer i alt 170 ændringer, som blev godkendt af medlemmer af det regerende parti, PP, samt det catalanske parti CiU.

I Andalusien alene er 4.604 boliger nu reddet fra bulldozerne; det samme er 863 chiringuitos og 109 hoteller. Det gælder dog ikke det meget omtalte og udskældte hotel Agarrobico i Almería, som ligger blot 25 meter fra vandet.

PP mener, at den nye lov netop vil forhindre opførelse af bygninger som det hotel, mens miljøorganisationernes kritik lyder, at regeringen er på vej mod en privatisering af landets kyster.

 


Hervé Falciani udleveres ikke, da han ifølge spansk lovgivning ikke har gjort noget kriminelt.

Sladrehank udleveres ikke til Schweiz
De schweiziske myndigheder havde anmodet Spanien om at udlevere Hervé Falciani, den tidligere ansatte i banken Hong Kong Shanghai Bank Corporation (HSBC), der i årene 2006 til 2008 stjal over 130.000 kunders data i bankens afdeling i Schweiz, og som nu befinder sig i Spanien.

Den spanske højesteret, Audencia Nacional, har dog netop afgjort, at man ikke vil udlevere ham, fordi han ifølge spansk lovgivning ikke har gjort noget kriminelt.

Falciani ankom sidste år i maj med båd til Barcelona, hvor han blev anholdt, hvilket var planlagt, eftersom han var eftersøgt af Interpol, men mente, at han ville få lov at blive og få en retfærdig behandling i Spanien. Han blev senere løsladt, mens hans sag blev behandlet. Han samarbejder med de spanske antikorruptionsanklagere og lever under beskyttelse, eftersom hans liv skulle være i fare på grund af de lækkede informationer, der ikke kun omhandler rige mennesker, der gemmer pengene i Alperne, men også mafiamedlemmer og terrororganisationer.

Mellem de 130.000 navne er 659 spaniere, og skattevæsnet har allerede skrabet 250 – 300 millioner euro ind i skat takket være Falcianis liste.

 


Antallet af tomme boliger i Málaga-provinsen er ikke steget så meget som frygtet.

Mere end 95.000 tomme boliger i Málaga-provinsens 15 største kommuner
I front ligger Rincón de la Victoria med 12,7 procent ubeboede boliger, hvilket svarer til mere en 4.000 boliger. Samtidig er Rincón de la Victoria den by i Spanien, der i perioden fra 2001 til 2011 har oplevet den tredje største stigning i antallet af tomme boliger. Tallet for hele provinsen er i samme periode steget med 413 procent.

Undersøgelsen, der er foretaget af INE, Spaniens Statistiske Institut, konstaterer samtidig, at tallet ikke er så højt som først frygtet. Samtidig viser undersøgelsen, at det er byer med mange borgere, der også har det højeste antal ubeboede boliger. I Málaga by står 28.410 boliger tomme, i Marbella er tallet 11.379, Torremolinos 7.993 og i Mijas 7.003. Rincón de la Victoria overgås kun af Conil de la Frontera i Cádiz-provinsen, hvor antallet af tomme boliger de sidste ti år steget med 474 procent samt Mogán i Las Palmas på Gran Canaria, der har haft en stigning på 469 procent.

 


Det ser nu ud til, at Marbella i en nær fremtid vil kunne nås med tog.

Endnu engang studeres mulighederne for tog til Marbella
Den længe ønskede forlængelse af togbanen til Marbella kan måske blive en realitet i en ikke uoverskuelig fremtid. Det er lokaltoget, der kører fra Málaga, og som nu har endestation i Fuengirola, som der er behov for at føre til Marbella.

Der har i løbet af årene været mange planer og endnu flere rygter om, at nu skulle det ske, og endnu engang tages det første skridt. I hvert fald har Ministerio de Fomento, der blandt andet dækker infrastruktur, ifølge dagbladet Diario Sur nedsat en kommission, der skal undersøge mulighederne.

“Her har man underskrevet protokoller, man har meddelt ting, man har ligefrem talt om hurtigtog, men når det kommer til ministeriet, er det eneste, vi kender til, en hensigtserklæring,” siger ministeren for Fomento, Ana Pastor, til avisen. Ministeriet skal nu lede undersøgelsen af, om det geografisk og økonomisk kan lade sig gøre at forlænge togbanen.

En af forhindringerne er den tæt bebyggede kyststrækning mellem de to byer, hvorfor der har været tale om at føre banen under jorden, hvilket ifølge Junta de Andalucía har et prisskilt på fire milliarder euro.

 


Landsbyen Júzcar i Serranía de Ronda har siden den 16. juni 2011 officielt været verdens eneste smølfeby.

Verdens eneste smølfeby gør sig klar til Smølferne 2
I juli får Smølferne 2 verdenspremiere, og derfor er borgerne i den lille landsby Júzcar i Serranía de Ronda allerede nu i gang med at male byen blå. Også kirken vil endnu en gang blive malet blå. Der er indkøbt over 100 bøtter, hvilket svarer til over 2.500 kilo blå maling. Byens borgmester, David Fernández, der allerede har været i kontakt med Sony Pictures, der står bag produktionen af Smølferne 2, fortæller, at byens borgere tager titlen som den eneste smølfeby i verden meget højtideligt. Borgmesteren har afsluttet forhandlingerne med Sony, og denne gang vil byen, trods sine kun 250 indbyggere, være parate til at tage i mod de mange turister, der efterfølgende ønsker at besøge byen. Der vil blandt andet blive flere parkeringspladser til både biler og busser, souvenirbutikker, og forskellige aktiviteter, der har med smølferne at gøre.

 


Kongefamilien dumper i ny undersøgelse. Billedet er fra en tid, da Iñaki Urdangarin stadigvæk fik lov at være med på familiebillederne.

Det mener spanierne
Barometret for spaniernes holdninger og bekymringer, instituttet Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS), har netop taget pulsen blandt landets indbyggere omkring en række aktuelle emner.

Den højeste karakter er 10.

Kongefamilien scorer kun 3,68, mens den sidste karakter, givet i 2011, var 4,89. Den lave karakter skyldes blandt andet, at prinsesse Cristinas mand, Iñaki Urdangarin, er anklaget for korruption. Prinsessen selv er også under mistanke. Det har heller ikke hjulpet, at kong Juan Carlos tilsyneladende har en affære og måske har gemt penge i Schweiz. Tilbage i 1995 var monarkiet stadig den institution, som spanierne havde mest tillid til, og kongefamilien fik dengang en karakter på 7,4 procent.

Kongefamilien får dog ikke den laveste karakter.

Den spanske PP-ledede regering får 2,42, mens de politiske partier sammenlagt må nøjes med 1,63.

De to nationale politikorps får de højeste karakterer; Policia Nacional 5,65 og Guardia Civil 5,51, mens Forsvaret får 5,21.

Det som bekymrer spanierne mest, er arbejdsløsheden, hvor 81 procent af de adspurgte har sat kryds.

CIS har samtidig spurgt catalonierne og baskerne om, hvorvidt de er for uafhængighed. Til det svarede 37 procent af catalonierne ja, mens 25,7 procent af baskerne er for et uafhængigt Baskerland.

 


Eufemiano Fuentes forlader retsbygningen i Madrid, stadig en fri mand.

Dopingdom i dopingsag appelleres
Efter dommen i dopingskandalen, kendt som Operación Puerto, endelig faldt i slutningen af april har Den Internationale Cykelunion, UCI, Det Internationale Anti Doping Agentur, Wada, Den Italienske Olympiske Komité, CONI og den spanske anklager i sagen ifølge BBC appelleret sagen om, at 200 beslaglagte poser med blod skal destrueres. De ønsker, at det bliver afsløret, hvem blodet tilhører. Den hovedmistænkte i sagen er den spanske læge Eufemiano Fuentes, der blev idømt et års betinget fængsel for at have bragt folkesundheden i fare ved blandt andet bloddoping af cykelryttere.

 


Spaniens gæld er på 85 procent af bruttonationalproduktet (BNP).

Spaniens gæld på lige fod med andre EU-lande
Spaniens økonomi er ifølge Eurostats, Det Europæiske Statistiske Institut, nyligt offentliggjorte tal over Euro-landendes offentlige gæld i 2012 i forhold til BNP, på samme niveau som gennemsnittet.

I gennemsnit er gælden i de 17 lande, der har euro som valuta, på 85 procent, og i Spanien er den på præcis det samme. For fem år siden var gælden på 36 procent.

Til sammenligning er de 27 EU-landes gæld på gennemsnitligt 91 procent; Danmarks på 46 procent.

Værst står det til i Grækenland, som har en gæld på næsten 160 procent. Også Italiens og Portugals gæld er over 100 procent.

Ifølge Maastricht-aftalen fra 1991 må den offentlige gæld ikke overstige 60 procent af BNP, men det er de færreste lande, som overholder den regel.

 


Nu sættes der en stopper for ulovlig taxakørsel i Andalusien.

”Pirattaxachauffører” under luppen
Junta de Andalucía har besluttet at intensivere undersøgelsen af formodede ”pirattaxachauffører”. Siden starten af 2012 er 161 sager om pirattaxakørsel kommet under luppen, og heraf er 43 allerede blevet pålagt bøder for at tilbyde taxikørsel uden de nødvendige tilladelser. Bøderne ligger i størrelsesordenen 1.501 euro til 4.601 euro.

Udover at stoppe den ulovlige taxakørsel i Andalusien ønsker Junta de Andalucía at beskytte de legale taxachauffører, der i disse tider kæmper for at overleve, samt forbrugerne der ved anvendelse at pirattaxaer ikke er beskyttet af forbrugerlovgivningen.

Da det ikke er en nem opgave at lokalisere ”pirattaxachaufførerne”, har Junta de Andalucía indgået et samarbejde med de mange taxachauffører i Andalusien, der selvfølgelig også ønsker at sætte en stopper for den ulovlige taxakørsel.

 


Byrådsmedlem i Nerja, José Miguel Jimena, fremviser bogen, der har været udlånt siden den 25. maj 1961.

Udlånt bog tilbage på bibliotek efter 52 år
Det er første gang i Nerjas historie, at en tidligere borger i byen har afleveret en bog tilbage efter hele 52 år. Manden, en pensionist, der ønsker at være anonym, havde bogen stående i sin bogreol, både mens han boede i Nerja samt de sidste mange år i sin bolig i Málaga. Hver gang hans øjne fangede bogen, fik han dårlig samvittighed, og derfor besluttede han for nylig at aflevere bogen tilbage til biblioteket.

Det er sket før, at bøger afleveres tilbage efter fire til fem år, men ifølge byrådsmedlem José Miguel Jimena (PP) er det første gang i byens historie, at en bog har været udlånt så længe. Bogen “El lenguaje, introducción lingüística a la Historia” af Joseph Vendryès, der blev udlånt den 25. maj 1961, kan nu igen findes på boghylderne på biblioteket Salvador Rueda i Nerja.

 


Alberto Contador, da han vandt Vuelta a España 2012 en måned efter hane vendte tilbage efter karantæne på grund af en dopingdom.

Årets Vuelta-hold på plads
Arrangørerne af Spanien Rundt, Vuelta a España har tildelt wild cards til spanske Caja Rural, franske Cofidis og tyske Team NetApp-Endura. Derudover deltager naturligvis de 19 forhåndskvalificerede hold, der er en del af UCI World Tour.

Det bliver 68. gang, løbet kører, og det begynder den 24. august i Villanova de Arousa i Galicien. Sidste år kom Vueltaen ikke til Sydspanien, eftersom ingen havde kunnet sponsorere besøget, men i år køres tre etaper i Andalusien. Etape otte går fra Jerez de la Frontera, etape ni fra Antequera til Valdepeña de Jaén, og endelig fører den 10. etape fra Torredelcampo til Gûejar Sierra i Granada.

Løbet slutter efter 21 etaper og sammenlagt 3.319,1 km den 21. september i Madrid.

 


Så flot skulle lystbådehavnen La Bajadilla have været.

Sheiken skal alligevel ikke udbygge lystbådehavn i Marbella
Den qatarske sheik Abdullah Al-Thani, den samme mand som ejer fodboldklubben Málaga CF, kommer sandsynligvis ikke til at udbygge lystbådehavnen La Bajadilla i Marbella.

Udvidelsen af havnen har ellers de senere år været et at de mest ambitiøse projekter på Costa del Sol, og den forventedes at give 1.221 bådpladser og en mole til større krydstogtskibe samt skabe 3.000 arbejdspladser.

Men den andalusiske lokalregering har taget det første skridt imod en annullering af tilladelserne til driften og havnebyggeriet. Tilladelsen blev ellers givet, efter aftalen blev underskrevet i december 2011, en aftale hvormed sheiken skulle foretage udvidelsen og drive havnen i samarbejde med et selskab, der er ejet af kommunen i Marbella.

Han overtog i starten af 2012 driften af den nuværende havn, hvor der er plads til 268 både.

men sheiken har ikke betalt den aftalte leje på 750.000 euro om året, skriver avisen El País. Han menes heller ikke at have betalt leverandører, og sært nok heller ikke indkrævet leje for lokaler i havnen eller for de eksisterende bådpladser, for hvilke de andalusiske havnemyndigheder, APPA, tidligere tjente 900.000 euro om året. De manglende betalinger har to gange medført, at sheiken har fået en bøde på 25.000 euro og senest én på 130.000 euro, efter han ikke reagerede på de førstnævnte. I januar gav myndighederne ham en frist på tre måneder, en frist som udløb i maj.

Ifølge dagbladet Diario Sur har flere andre selskaber, heriblandt et engelsk og to saudiarabiske, vist interessere i at overtage rettighederne til driften og udvidelsen af lystbådehavnen.

 

 

Dobbelt statsborgerskab i sigte
Partiet Venstre ændrede i maj opfattelse omkring dobbelt statsborgerskab. Fra før at være imod at give udenlandsdanskere mulighed for det dobbelte statsborgerskab til nu at støtte en lovændring, der vil tillade det.

For mange danskere, der ønsker at integrere sig fuldt ud, og dem som måske har stiftet familie i Spanien, vil det betyde meget, at de kan blive spanske statsborgere, uden at skulle give afkald på det danske statsborgerskab. Det er ikke kun et spørgsmål om at kunne beholde det danske pas, men også om følelser og tilhørsforhold til hjemlandet, som mange ikke ønsker at miste.

Og det handler om mulig stemmeret, hvor udenlandsdanskere, som situationen er nu, hverken har ret til at stemme til Folketingsvalgene i Danmark eller til tilsvarende valg i Spanien, hvilket demokratisk set er uacceptabelt.

Hvad en mulig lovændring skal indeholde, vil først blive debatteret til efteråret. En arbejdsgruppe ser nu på en række juridiske problemstillinger. Danmarks justitsminister, Morten Bødskov (S), har til DR udtalt, at når det handler om statsborgerskab, så er det jo reguleret efter Danmarks grundlov, og at det er forholdene til den og forholdene til Danmarks internationale forpligtelser, som det er nødvendigt at få belyst.

Socialdemokraterne, Radikale og SF er i deres regeringsgrundlag for dobbelt statsborgerskab, og nu får de altså støtte fra Venstre.

Af de 27 EU-lande tillader de 20 dobbelt statsborgerskab, og heriblandt er Spanien. Nogle lande har dog visse restriktioner.

 

Årets Cudeca Walkathon
Dette års Cudeca Walkathon indbragte intet mindre end 22.500 euro, og så til et godt formål. Søndag den 12. maj holdt Cudeca den årlige Walkathon. Arrangementet samlede over 1.000 personer i alle aldre og nationaliteter. Formålet var at skaffe midler til at hjælpe CudecaCancer Care Hospice.

Pengene går forsat til palliativ pleje af uhelbredeligt syge samt til støtte til deres familier. Cudeca tilbyder behandlingerne gratis takket være et professionelt hold af læger, psykologer, socialrådgivere, sygeplejersker samt mange frivillige.

Hele dagen var der liveoptræden med Mel Williams og andre kunstnere som Arran Harding, Tarifa Plana og mange flere. Til børnene var der ansigtsmaling, hoppeborge og spil arrangeret af Exploramás. Og til de voksne var der lodtrækninger og paella.

Til sidst takkede Cudeca deltagerne og de over 80 frivillige, der havde gjort den 11. udgave af Walkathon muligt sammen med uvurderlig hjælp fra en masse sponsorer.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.