Det danske magasin i Spanien
En guide til boligkøb i Spanien september 2012

En guide til boligkøb i Spanien september 2012

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Kyststrækningen fra Almuñécar i øst til Sotogrande i vest har de seneste 40 år tiltrukket rigtig mange danskere, som søger et dejligt sted at nyde et velfortjent otium eller nye karrieremæssige udfordringer.

Er man ikke specielt godt kendt på Costa del Sol, anbefales det, at man tager sig god tid til at se på de forellige områder, inden man beslutter sig for at købe en bolig. Øst for Málaga ligger blandt andet Almuñécar og La Herredura, hvor der er lidt længere mellem byerne med de fordele og ulemper, det nu medfører. Det er samtidig et meget smukt og frodigt område.

Også øst for provinshovedstaden ligger Torre del Mar, Torox og Nerja, som alle er fine byer med en del fastboende udlændinge. Bag kysten her finder man de smukke bjergbyer Frigiliana og Cómpeta, som mange er faldet for.

På den vestlige side af Málaga, få kilometer fra lufthavnen, ligger først den gode gamle kending Torremolinos og herefter Benalmádena, der består både af en kyststrækning (Costa) og en landsby (Pueblo). Herefter følger i geografisk rækkefølge Fuengirola og Mijas, som mange danskere allerede har valgt at kalde ”hjem”.

Lidt længere mod vest kommer flotte Marbella med lystbådehavnen Puerto Banús, derefter San Pedro og Estepona, og endelig, få kilometer fra Gibraltar ligger den meget internationale by Sotogrande.

Ejendomsmæglerne kender alle områderne og deler gerne ud af denne viden, da de ved, hvor vigtigt det er, at man fra starten vælger det område, som passer én bedst.

Søg altid advokatbistand
Når først man har fundet den ejendom, man ønsker at købe, er næste skridt at få nedfældet de aftalte vilkår i en kontrakt. Udarbejdelsen af denne kontrakt foretages ofte af mæglerens advokat.

Inden en købs- eller reservationskontrakt underskrives, bør man nøje gennemgå denne med sin egen advokat. Hermed sikres, at man bliver bekendt med de væsentligste vilkår for handlen og får mulighed for at tage stilling til, om disse kan accepteres eller ej.

De forhold, man bør være opmærksom på, kan variere en smule afhængig af, om det drejer sig om køb i et ejendomsprojekt, dvs. en ny ejendom, eller om der tale om gensalg.

Ejendommens juridiske situation bør undersøges
Nogle af de spørgsmål, som bør afklares:

• At den person, der fremstår som sælger af ejendommen, reelt er ejeren.
• Om ejendommen er behæftet med lån eller om der har været gjort udlæg heri.
• Hvad der eventuelt skyldes i ejendomsskat (IBI). Ejeren af ejendommen pr. 1. januar er forpligtet til at betale IBI for hele året.
• Hvorvidt ejendommen er udlejet til andre personer.
• Om ejeren er resident eller ikke-resident.
• Er ejendommen tilknyttet en ejerforening, skal det undersøges, om der er et udestående her.
• I hvilket omfang ejendommen er omfattet af særregler. De fleste oplysninger findes i den dokumentation, som sælger har, mens resten kan indhentes fra ejendomsregistret, kommunen og ejerforeningen.

Spansk ID-nummer
Selvom man måske ikke ønsker at få opholdstilladelse i Spanien, skal man for at kunne købe en bolig have et ID-nummer, som kaldes Número de Identificación de Extranjeros (forkortes NIE). Man ansøger om nummeret på politistationen (Comisaría de Policía).

Man skal medbringe følgende:

• Ansøgning om NIE (fås hos politiet).
• Gyldigt pas og kopi af dette.

Ventetiden på at få sit NIE er to dage, og det koster 16 euro.

Det er desuden muligt at søge om et NIE-nummer på den spanske ambassade i København.

Permanent opholdstilladelse
Som EU-borger har man naturligvis ret til at opholde sig permanent i Spanien.

Dog skal man have en opholdstilladelse (residencia), og det kræver, at man igen går til det Comisaría de Policía, som ligger tættest på ens bopæl.

Man skal medbringe:

• Original ansøgning om førnævnte NIE.
• Officiel ansøgningsblanket om residencia (fås på samme politikontor).
• Gyldigt pas og en kopi af dette.
• Er man pensionist, skal man yderligere medbringe en model E-121 eller S-1 stemplet af de sociale myndigheder i Danmark samt dokumentation på de pensionsydelser, man modtager. Dokumentationen skal være oversat til spansk af autoriseret oversætter.
• Er man arbejdstager, skal man medbringe arbejdskontrakt (registreret hos de spanske myndigheder) samt registreringsattest fra Seguridad Social (de sociale myndigheder).
• Er man selvstændig erhvervsdrivende, skal man medbringe indskrivningsattest fra det spanske virksomhedsregister samt registreringsattest fra Seguridad Social (de sociale myndigheder).
• Er man hverken erhvervsaktiv eller pensionist, skal man kunne fremvise en sygeforsikring, der dækker den periode, som man ansøger om opholdstilladelse til – samt bevis på, at man har midler til at klare sig selv (min. 5.007,81 euros).

Er man studerende, skal man medbringe indskrivningsbevis fra uddannelsesinstitutionen, sygeforsikring eller europæisk offentligt sygesikringsbevis, der gælder i den periode, man ansøger om opholdstilladelse til samt at man har de fornødne økonomiske midler til at klare sig under opholdet.

Alternativt skal man bevise, at man er deltager i et EU-udvekslingsprogram for studerende.

Selve opholdstilladelsen koster pt. er 10,30 euro, som skal betales i en bank/sparekasse, som samarbejder med politiet (tjek på stationen). Det anbefales også, at man spørger om beløbet, da dette kan ændre sig. Man får sin opholdstilladelse med sig med det samme.

Eftersom det er lovpligtigt at kunne identificere sig, bør man altid have billedidentifikation på sig, hvilket kan være spansk kørekort. Opholdstilladelsen, der er et stykke A4-papir, er dog ikke nødvendig at have på sig, men for nemheds skyld anbefales det altid at have en kopi med sig.

Indskrivning i folkeregistret
Det er ikke lovpligtigt at indskrive sig i folkeregistret (empadronamiento). Det anses snarere som en moralsk forpligtelse, da ens kommunes sygehuskapacitet, antallet af politibetjente, skoler og andre offentlige ydelser afhænger heraf.

Har man skolesøgende børn, er det dog nødvendigt, og flere kommuner lokker med rabatter på ejendomsskatter og andre betalinger til det offentlige, hvis man er indskrevet.

Man skal henvende sig til sit kommunekontor for at blive indskrevet.

Medbring:

• Bevis på ens adresse; skødet på ens bolig eller en lejekontrakt.
• En kvittering for betalt lys, vand, afgifter eller telefon, hvor denne adresse fremgår.
• NIE eller residencia samt pas.

Underskrivelse af skøde hos notaren
Når først man har undersøgt boligen såvel fysisk som juridisk, og man er blevet enig med sælger om betingelserne (pris, dato for overdragelse m.v.) for handlen, skal skødet underskrives. I Spanien skal dette ske enten ved personligt eller en befuldmægtiget fremmøde for en notar.

Moms på anskaffelse af nybyggeri
Momsen på køb af nye boliger blev sidste år reduceret fra otte til blot fire procent. Målet med dette tiltag var naturligvis at stimulere salget, og det kan mange potentielle spaniensdanskere nu få glæde af. Hvor længe denne reducerede momssats vil gælde, er uvist.

Handelsomkostninger
Man skal som grundregel påregne handelsomkostningerne på omkring 11% af prisen. Købers handelsomkostninger udgøres af:

• Nybyggeri: AJD-stempelafgift på 1,5% af prisen samt moms på 4% indtil d. 1.1.2013 (med forbehold). D. 1.1.2013 stiger denne moms til 10%.
• Gensalg: ITP-stempelafgift på 8% af prisen på pris op til 400.000, fra 400.000 betales 9% af prisen og fra 700.000 og op betales 10%. Altså, koster en ejendom 1.000.000 euros, beregnes stempelafgiften, så man betaler 8% af de første 400.000, 9% af de næste 300.000 og 10% af de sidste 300.000 euros.
• Ved optagelse af lån betales der yderligere AJD-stempelafgift på 1% – beregnes af lånebeløb og garanti. Der kommer ekstra notar- og tinglysningsomkostninger til.
• Vær opmærsom på af ovenstående stempelafgifter gælder for Andalusien, og kan variere i andre dele af Spanien.
• Notar og tinglysning afhænger af prisen.
• Advokat ca. 1%.
• Sælgers omkostninger: Plusvalia (merværdiafgift), evt. mægler, evt. egen advokat og skat af evt. fortjeneste.

Køb af bolig efter plantegning
Når en ejendom købes på projektstadiet, skal sælger udstede en bankgaranti til køber for de betalinger, som sælger modtager af køber. Dette sker dog ikke altid af sig selv, og som køber bør man derfor erindre sælger om dette. Man bør også sikre sig, at garantien gælder frem til underskrivelsen af skødet, da det først er i dette øjeblik, at man er ejer af ejendommen.

Málaga: Andalusiens Barcelona
Costa del Sol forbindes ofte med sol, sand og vand, men faktisk er området også hjemsted for et spirende byliv og kultur i overflod. Det kan man først og fremmest takke Málaga by for. Alligevel har storbyen aldrig haft den samme tiltrækningskraft på turisterne som de mindre nabobyer. Mærkeligt, synes Steffen Hansen, der på syvende år er malagueño.

Málaga er med sine mere end en million indbyggere og 561 km2 store areal (begge inkl. forstæder) Costa del Sols suverænt største by. Som de populære søsterbyer Marbella, Fuengirola og Nerja har provinshovedstaden desuden et rigt strand- og caféliv. Ikke desto mindre er den charmerende by aldrig rigtig slået igennem som mål for emigrerende eller ferierende skandinaver, og det er mærkeligt, synes Steffen Hansen.

”Byen har alt, hvad man kan ønske sig. Der er masser af strand, spændende museer og seværdigheder, havn, diskoteker, og så er byen et overflødighedshorn af gastronomi på de utallige små restauranter og tapasbarer. Det er fantastisk,” siger Steffen Hansen, der er ejer af ferieboligportalen Global City Break. Herfra kan han konstatere, at det er folk i alle aldre, der booker ferier i Málaga, og har man først lagt vejen forbi byen, er der rigtig god chance for, at man kommer igen.

”Dem, som i første omgang vælger at komme til Málaga, bliver tit gengangere, der virkelig får smag for byen. Det er især de lidt ældre og pensionisterne, der vender tilbage. For eksempel har vi et pensioneret ægtepar, der for sjette år i træk er hernede i samme lejlighed,” fortæller 37-årige Steffen Hansen.

Kystens mini Barcelona
Málaga by ligger direkte i kontakt med Middelhavet og er delvis omgivet af bjergkæden Montes de Málaga. Byen har et væld af attraktioner som Picasso-museet, Alcazaba-fæstningen og den botaniske have La Concepción, og egentlig er det gamle, historiske bybillede en seværdighed i sig selv, ligesom den ekstremt udbredte og på stort set alle tider af året levende bar- og restaurantkultur er en anderledes og positiv kulturel oplevelse for nordeuropæiske besøgende. Provinshovedstaden er med sin aktive lufthavn, Spaniens fjerdetravleste, og den konstante udvikling af havnen, landets næstvigtigste for krydstogtskibe, en internationalt funderet by. For eksempel kan man, trods den i Spanien herskende mani med at synkronisere tv-programmer og film til nationalsproget, i Málaga se biograffilm på originalsprog og endda med mellemrum læne sig tilbage og nyde en dansk film på det store lærred. Byen bugner dog samtidig af spansk kultur og specialiteter, og derfor kan man på mange områder sætte lighedstegn mellem Østkystens storebror og turistmagnet Barcelona og efternøleren Málaga.

”Man kan mærke, at Málaga er blevet en mere international by med ny havn og en metro på vej. Alligevel kan man i høj grad finde træk fra en klassisk spansk by. Málaga har som sagt alt og er lidt en miniudgave af Barcelona,” mener Steffen Hansen, der personligt klart foretrækker storbyen frem for de mange omkringliggende småbyer i ’turisthelvedet’, som han kalder det.

”Der findes jo de samme muligheder her som i de mindre turistbyer, Málaga har bare så meget mere at byde på. Selvfølgelig, hvis man ikke er et bymenneske, er det andet nok at foretrække, men ellers er Málaga helt sikkert stedet,” siger den danske malagueño, der i hvert fald ikke skal nogen som helst andre steder hen at bo.

”Ikke en gedigen gang traktortræk kunne få mig fra Málaga. Jeg elsker byen, og der ikke den store tvivl om, at jeg bliver her resten af mit liv,” lyder den utvetydige anbefaling fra Steffen Hansen.

Málaga bor i vores hjerter
Tidligere på året sagde Me Brøndum og hendes mand, Nils, et foreløbigt farvel til Spanien efter 34 år.

“Vores børn voksede op her, det var her, vi etablerede vores virksomhed (Brøndum Assurance i Fuengirola-bydelen Los Boliches, red.), ja, her har vi levet en stor del af vores liv”, fortæller Me, der valgte at flytte til Danmark for at være tættere på børnebørnene. “Lige pludselig er de store, og så gider de ikke os mere”, spår Me, og derfor er der også kun tale om et foreløbigt farvel til Spanien.

“Vi kunne rigtig godt tænke os at være i Spanien i to-tre vintermåneder hvert år, og drømmen er at tilbringe tiden i Málaga by. Jeg forestiller mig, at vi finder en hyggelig lejlighed i en af byens gamle gader. Vi har boet i Mijas og Fuengirola altid, og kun besøgt Málaga, når vi skulle til koncert, i teatret, på museer, på shopping eller på tapeo – men nu har jeg lyst at bo inde midt i det hele. Og vores venner fra kystbyerne, ja de må jo så komme til Málaga og besøge os der”, fortæller Me og tænker tilbage:

“Vi tog til Málaga første gang i 1979, med toget, naturligvis. På stationen blev vi mødt af vores spanske ven, som bor i byen og som ville være vores guide. Vi blev fra denne første dag grebet af den stemning, der er i byen, og har fulgt med i dens udvikling lige siden. Rotterne, som huserede i det faldefærdige område på centrumsiden af floden, er væk. Restaurering af hele byen har nærmest stået på lige siden, og frem af tågen kom den vidunderlige by, som den står i dag. Der er en helt speciel atmosfære af livsglæde, kommen-hinanden-ved, hjælpsomhed overfor andre, og glæde og optimisme mærkes overalt. Man føler sig velkommen alle vegne, og kan man ovenikøbet lidt spansk, kender begejstringen ingen grænser.

Sent på eftermiddagen, lige ved lukketid, myldrer folk frem alle steder fra. De hyggeshopper og barene fyldes med snakkende og glade mennesker. Servicen er altid i top, og udvalget af spændende, frisklavede tapas er stort og populært, for slet ikke at tale om de velkendte churros med varm chokolade, som også nydes på dette tidspunkt. Aftenerne er lige så dejlige – spaniere i godt humør, storsnakkende, på vej til middag ved 22 – 23-tiden.

Vi går omkring i byen og suger til os, får Málaga helt ind under huden. Der er så meget at opleve. Málaga bor i vores hjerter”.

Morten og Pia Møller.

Spaniensdanskernes råd: Kom bare, her er skønt!
Costa del Sol trækker stadig masser af danskere som enten fast- eller deltidsboende. Men hvad skal man egentlig gøre sig af overvejelser, før man tager springet fra det kolde nord? Vi har bedt et par garvede spaniensdanskere om hjælp.

At flytte permanent til et andet land er noget af en omvæltning for selv de mest fleksible. Særligt kontrasten mellem den nord- og sydeuropæiske mentalitet kræver for de fleste noget tilvænning, da kulturforandringerne selvsagt er større ved en flytning til Spanien end til Sverige. Nye danskere i Spanien peger ofte på bureaukratiet og det løsere forhold til tid og aftaler som det største minus, mens rækken af plusser er noget længere og toppes af forhold som vejret, maden og prisniveauet. Det handler dog alt sammen om øjnene, der ser, og sådanne to par har La Danesa været i kontakt med.

Fra Nordjylland til Sydspanien
Morten, 67, og Pia, 68, Møller har boet på Kysten i 13 år. De valgte efter henholdsvis 30 år som journalist på Aalborg Stiftstidende og 40 år som sekretær i Aalborg Kommune at opgradere ferielejligheden i La Cariuela til en permanent adresse i Sydspanien. Her nyder Pia pensionstilværelsen på fuld tid, mens Morten driver Sunshine Estates og er engageret formand i Málaga CF’s danske fanklub, La Peña de Dinarmarca.

Hvad var jeres største bekymringer, da I flyttede herned?
Pia: Om vi kunne falde til, så vi gav i første omgang projektet to år.
Morten: Om pengene rakte. Vi solgte vort hus i Nørresundby og hævede i utide vores opsparingspension til 60 procents beskatning. Og så kom vi i en periode med kraftigt stigende ejendomspriser.

Hvordan greb I det an med at forme en omgangskreds?
Pia: Det gik vi ikke så højt op i. Vi trængte til at slappe af efter jobs med mange menneskelige kontakter hver dag.
Morten: Vi faldt hurtigt i hak med de andre beboere i urbanisationen, englændere, danskere og sydamerikanere, så det kom af sig selv.

Hvor vigtigt er det at engagere sig i foreningslivet, synes I?
Pia: Det er ikke det, der betyder mest for mig, men det er jo altid hyggeligt at træffe nye mennesker.
Morten: Det blev efterhånden vigtigt for mig. To år hernede på den lade side var rigeligt. I Danmark havde jeg været aktiv i såvel fagligt arbejde som i sportsverdenen, så noget måtte ske.

Hvad var de(n) bedste/klogeste ting, I gjorde, set i bakspejlet?
Pia og Morten: At tage springet. Hvor tør I, sagde mange i vor omgangskreds.

Hvilke typer personer passer ind i miljøet hernede?
Pia: Alle, hvis man har den rette indstilling til et liv i Sydspanien.
Morten: Jeg tror, det er en klar fordel, at det ikke blot er sol, kolde drinks og billig medicin, der trækker. Oplevelsestrang og det at leve under fremmede himmelstrøg bør være udgangspunktet.

I taler ikke flydende spansk. Er det noget, I fortryder, I ikke lærte som noget af det første?
Pia: Ja. Vi fik privatundervisning i starten og jeg senere på hold, men det gik ikke så godt som forventet.
Morten: Men når man bor i en urbanisation, hvor hovedsproget er engelsk, viser behovet for det spanske sig ikke så stort. Og så skete der det, at personalet i flere og flere spanske butikker begyndte at lære engelsk.

Hvordan hæmmer de manglende spanskkundskaber jeres dagligdag?
Pia og Morten: Stort set ikke.

Hvad er det bedste ved at bo her?
Pia: Vejret.
Morten: Livsstilen og maden – og Málaga CF i La Liga.

Hvad er det værste ved at bo her?
Pia: Afstanden til familien – børn og børnebørn. Men vi tager da et par ture til Danmark om året og er så heldige, at vores børn har købt ferielejligheder på Kysten.
Morten: Her er bare skønt.

Hvad skal man være særligt opmærksom på som nytilflytter?
Pia: Papirjunglen og bureaukratiet. Man skal have stor tålmodighed, og så er kulturen jo en helt anden end i det nordlige Jylland.
Morten: Hvor dyrt det egentlig er at søge dansk assistance.

Hvad er jeres råd til kommende spaniensdanskere?
Pia: Kom med et åbent sind.
Morten: Med den danske opsigelse af dobbeltbeskatningsaftalen med Spanien er lav skat jo ikke længere et incitament til at flytte. Jeg tror, det er godt at være lidt træt af det danske arbejdsmarked, så der ikke er alt for meget i Danmark, man savner – såsom sit job. Er det tilfældet, så smut bare. Også af hensyn til ens helbred.

Således lød rådene fra et par rutinerede spaniensdanskere, der ”intet har fortrudt” i forbindelse med deres flytning fra Danmark til Spanien. Du kan blive endnu klogere på, om Spanien er noget for dig, ved at besøge vores hjemmeside www.ladanesa.com, som er spækket med artikler om både Costa del Sol og Spanien generelt.

Kvalitetsbevidst dansk flyttefirma med over 100 års erfaring
Silkeborg Flytteforretning har siden 1990’erne haft kontor i Los Boliches på Costa del Sol. Det ledes af Mads Brygmann. Med fast afgang hver måned til og fra Spanien kan flyttefirmaet tilbyde en meget fleksibel flytteservice, der også inkluderer pakning og opbevaring, der altid tilpasses kundens planer.
Desuden dækker Silkeborg Flytteforretning hele Danmark med afhentning og levering hver uge. Alle flytninger tilbydes til konkurrencedygtige priser, og det er Silkeborg Flytteforretnings primære mål altid at overholde aftalte betingelser og leveringstider.
En flytning indebærer ofte stor usikkerhed, derfor er det vigtigt, at kunden føler sig tryg og kan regne med en komplet service, der dækker alle dennes behov. De mere end 100 år inden for branchen garanterer desuden, at Silkeborg Flytteforretning er et solidt flyttefirma, der er kommet for at blive.
For yderligere information om flytninger ring til Silkeborg Flytteforretning på +45 86 82 36 11 eller +34 952 46 18 44. Du kan også besøge www.silkeborg-flytteforretning.dk.

Seniorhotel i flotte omgivelser
Residencia Villa Alhamar er som et hotel men med alle de faciliteter, ældre mennesker forespørger. Den centrale beliggenhed i naturskønne omgivelser kun få minutter fra Fuengirola gør Residencia Villa Alhamar til det ideelle sted at tilbringe sin alderdom. Personalet prioriterer god service og stræber altid efter, at beboerne har det behageligt og føler sig glade og trygge.
Residencia Villa Alhamar er som en lille privatklinik, hvor et team af professionelle læger, fysioterapeuter, psykologer og terapeuter altid står til rådighed. Stedet har også en stor, lækker swimmingpool, motionscenter, bibliotek, aktivitetsværksted, tre opholdsstuer, flotte haver og terrasser samt wifi og klimaanlæg.
Besøg Residencia Villa Alhamar og oplev den livgivende filosofi. www.residenciavillaalhamar.com.

Advokatkontoret.es – spansk ekspertise på dansk
Hos advokatkontoret.es arbejder vi for danskerne på dansk. Vores hold af profesionelle spanske advokater med en bred viden indenfor faget, og deres samarbejde med de danske sekretærer sikrer vores klienter, at deres operationer i et fremmed land bliver så lette og forståelige som muligt. Uanset om det drejer sig om en ejendomshandel, testamenter eller andre juridiske anliggender; uanset om det er første gang, man skal handle i Spanien, eller om man allerede har kendskab til landet, gør vi vores bedste for, at vores klienter får en positiv oplevelse. Vi kan hjælpe indenfor alle juridiske discipliner fra ejendomshandler, arvesager, retssager, reklamationer, stiftelse af selskaber, etc. Ring eller skriv til os og hør hvordan vi bedst kan hjælpe.
Se www.advokatkontoret.es.

Bolig Costa del Sol – specialister i prestigeboliger
Bolig Costa del Sol er en af kystens specialiserede ejendomsmæglere, der udover salg af andalusiske huse og lejligheder også er specialister indenfor prestigeboliger. Så er du på jagt efter noget helt specielt, parklignende haver, store rum, mange værelser, opvarmet swimmingpool, spa, luksuriøse omgivelser og eksklusivitet, så kan Bolig Costa del Sol helt sikkert være dig behjælpelig med at finde lige den bolig, du altid har drømt om. Inger Møller sørger for en reel, personlig og eksklusiv betjening og kan helt sikkert guide dig til at finde din bolig i Syden. Kontakt og information får du hos Inger Møller på: +34 615 175 578, inger@property-cds.dkwww.property-cds.dk.

Professionelt advokatfirma med stor dansk ekspertise i Almuñecar
Velasco Lawyers har tilbudt advokathjælp siden 1993, hvor personlig kontakt, kommunikation på dansk samt en hurtig og effektiv sagsbehandling altid er i fokus. Kontoret er beliggende i Almuñecar, og dækker hele Andalusien og Murcia. Velasco Lawyers yder professionel service til konkurrencedygtige priser inden for alle områder af spansk lovgivning, og kan klare retssager på alle niveauer, da firmaet har ansat både sagsbehandlere og advokater. Advokatfirmaet servicerer mange skandinaviske klienter og har skandinavisktalende personale. Velasco Lawyers varetager og har en bred erfaring inden for følgende juridiske områder: Familielovgivning, køb og salg af ejendomme, arbejdslovgivning, private klienter, firma- og selskabslovgivning, regnskab og bogføring samt søgsmål.
For yderligere information se www.velascolawyers.com.

Vi fragter alt fra én flytte kasse til hele læs
Jantzen Transport er et mindre dansk vognmandsfirma med mange års erfaring i transport og distribution af pallegods.
Da vi nu selv er flyttet til Costa del Sol og har etableret butik i Benalmádena, vil vi også tilbyde vores transport- og distributions ydelser her på kysten. Vi samarbejder med et dansk distributionsfirma, så vi kan afhente små partier over hele Danmark, fra dag til dag og har til at starte med en ugentlig afgang mod Costa del Sol. Har du flyttegods, bil eller motorcykel er det også velkommen – og vi kan endvidere hjælpe med evt. syn og omregistrering af dit køretøj.
Kontakt Ernst Bülow for tilbud på gods/flyttetransport. DK- + 45 5224 1300, Spanien +34 616 681 123 eller jantzen.transport@gmail.com

Advokaterne Ana María Navarrete og Peter Thykier.

Komplet advokatbistand gennem dansk-spansk samarbejde
Det dansk/spanske advokatkontor, Ana María Navarrete, har siden 1994 assisteret danskere bosat i Spanien med alle former for juridisk bistand, fra køb og salg af fast ejendom, testamenter, arv og skifte, leje og udlejning af bolig, selskabsret, by- og lokalplanlægning samt civile sager.
I samarbejde med advokaterne Thykier & Rahbek i Greve, Danmark, tilbydes en altomfattende advokatbistand, der dækker sager, som kræver juridisk behandling i både Spanien og Danmark, som fx arvesager og dødsboer med aktiver i begge lande. Samarbejdet betyder, at alle sager løses rationelt og med et højt kompetenceniveau samt hurtigere end normalt, hvilket i sidste ende kommer klienten til gode.
For mere information se www.navarrete.dk og www.advogreve.dk.

Fra boligdrøm til drømmebolig – Boligsiden-Udland.dk gør drømmen til virkelighed!
Boligsiden-Udland.dk er Skandinaviens førende portal for alle, der ønsker at købe eller sælge bolig i Spanien. På Boligsiden-Udland.dk finder du villaer, lejligheder, grunde mv., som udbydes til salg gennem en af vores samarbejdspartnere. Du kan klikke direkte ind på en provins eller by for at se alle boliger og grunde, der er til salg netop nu.
Du kan starte din søgning ved at udvælge lande, provinser og byer i søgefeltet ovenfor, skrive et referencenummer eller klikke frem via vores kviklinks. Derudover kan du holde dig ajour ved at læse relevante nyheder om boligmarkedet i Spanien.
Med et erfarent og dedikeret team af medarbejdere og samarbejdspartnere med egne lokalkontorer fordelt over hele Spanien – Alicante (Torevieja, Altea, Calpe), Málaga (Marbella, Fuengirola, Nerja, Cómpeta), Valencia, Barcelona, Mallorca, Gran Canaria og Tenerife – kan Boligsiden-Udland.dk hjælpe alle boligsøgende skandinaver med at finde drømmeboligen i Spanien.
Brugere har nu som noget helt nyt mulighed for at sælge deres spanske bolig direkte via Boligsiden-Udland.dk!
Mere info på www.boligsiden-udland.dk.

Indretning og innovativt design
Roche Bobois i Marbella har noget helt specielt over sig. Det er stedet, hvor moderne og klassisk design mødes, hvor stil og “Savoir faire” er det essentielle omdrejningspunkt. De forskellige møbelkollektioner hos Roche Bobois er helt specielle og ofte nyskabende. Har du brug for indretning af dit hjem, nye ideer, et friskt pust, lidt anderledes og modigt design? Eller leder du efter lige det møbel, som din eksisterende indretning mangler? Så er Roche Bobois Marbella nok noget for dig. Roche Bobois er ikke bare et møbeldesign, man skal se – det skal røres og føles. I butikken i Marbella findes de nye kollektioner fra Roche Bobois. Cecile Peyrard og hendes team af professionelle indretningsarkitekter står klar til at give råd og vejledning. Ctra. Cádiz-Málaga, Km. 185, 29603 Marbella, Tel: 952 77 78 58. www.roche-bobois.com.

Lækre udlejningsboliger i Sydspanien
Rincón Rents ekspertise er indlogering af solhungrende danskere i kvalitetsboliger på hele kysten og inde i landet. Rincón Rent har stor succes med kun at tilbyde kvalitetsboliger, og antallet af genudlejninger stiger støt. Gæsterne kommer igen år efter år og anbefaler venner, familie og kollegaer at leje bolig hos Rincón Rent.
Rincón Rent udvider nu også sin palette af servicepakker til boligejere. Det skyldes bl.a., at det er blevet billigere at flyve til Spanien, og flere danskere besøger deres sydspanske bolig mere end et par gange om året. Det er nu også almindeligt, at de tilbringer en lang weekend i deres bolig flere gange om året.
Rincón Rent tilbyder kun udlejningsboliger af høj kvalitet, så lejeren altid er garanteret et perfekt ophold.
For yderligere information om leje af bolig gennem Rincón Rent se www.rinconrent.dk eller ring +34 607 377 499.

Scan Transport giver ro i maven
Scan Transport er et af de tre flyttefirmaer i Spanien, som er medlem af UTS (Unique Total Service), som skal leve op til de højeste internationale standarder indenfor flytning. Med deres topmoderne, luftaffjedrede, specialbyggede ”Euro 5” flyttebiler, flytter de møbler for bl.a. danskere, svenskere og nordmænd flere gange om måneden i Skandinavien. Forretningsstrategien er at opfylde alle kvalitetskrav og samtidig have en fornuftig pris. Scan Transport slækker ikke på kvaliteten for at gå ned i pris, til gengæld er kunden sikret en professionel flytning.
Når indboet skal flyttes, er det med egne uddannede flyttefolk, der gerne hjælper med ned- og indpakning efter behov. Ved større flytninger besøger de gerne kunden for at vurdere volumen af flyttegodset og give et præcist tilbud. Flyttefirmaets målsætning er at give kunderne ro i maven, når de skal flytte.
Kontakt Scan Transport for et uforpligtende tilbud på www.scantransport.dk pr. tlf. +34 952467065 eller se mere om firmaet på www.facebook.com/scantransportnordic.

Mæglerfirma med stor erfaring på kysten
Zodiaco er et finsk, veletableret og velkvalificeret mæglerfirma på Costa del Sol med kontor i Los Boliches, tæt ved Fuengirolas feriaplads. Vi har været på kysten i 13 år og arbejdet sammen med mange nationaliteter, først og fremmst med skandinaver og naturligvis også med spanske kunder samt andre europærer. Vores mangeårige erfaring har givet os et godt kendskab til, hvad skandinaviske kunder efterspørger samt hvilken standard de er vandt til, også når det kommer til service. Vores motto er altid at arbejde så godt, at kunderne bliver mere end tilfredse.
Vi gør alt fra start til slut, uden ekstra omkostninger.
Vi byder alle kunder velkomne på kontoret, eller ring/send en e-mail till mig Sirpa Jokinen.
Zodiaco. Calle Frascuelo 2, Los Boliches, 296 40 Fuengirola. Tel/Fax: +34 952 58 11 66, mob: +34 610 702 743. www.zodiacohouses.com.

Transport mellem Skandinavien og Spanien
Hver fjerde time døgnet rundt – året rundt – ruller en fyldt lastbil fra Vejen mod Spanien, og lige så mange sættevognstoge er på vej den anden vej.
På 12 år har direktørerne Michael Pagh og Flemming Jørgensen opbygget Niels Pagh Logistics A/S i Vejen til en sværvægter med hensyn til lastbiltransporter til og fra Spanien, og nu har en ny ordre fra Jysk Sengetøjslager skubbet endnu mere til udviklingen.
”Vi har netop fået kørslen fra Jysk fra deres centrallager i Homberg ved Kassel og til det spanske marked. Det beskæftiger 7-10 lastbiler”, siger Michael Pagh.
”Aftalen med Jysk, hvor vi leverer varerne til Jysks 30 spanske butikker, er et meget positivt skub for os i den positive retning. Vores ekspertise med Spanien er i høj grad bygget op om vores evne til at opfange signaler fra kunder og markeder”, tilføjer Flemming Jørgensen.
Læs mere om Niels Pagh Logistics A/S på http://www.npldk.com/.

Cyclo Abogados
Cyclo Abogados & Asesores i Fuengirola centrum påSolkysten har mere end 15 års erfaring indenfor jura og regnskab for virksomheder og privatpersoner. Vort professionelle team taler dansk, svensk, norsk, engelsk og spansk og giver dig information og vejledning på dit egetsprog.

Arbejdsområder:

  • Juridisk afdeling: Forundersøgelser og overdragelse af fast ejendom, selskabsret, kontrakter, arv og skifte samt udarbejdelse af testamenter.
  • Skatterådgivning: Årsopgørelser residenter/ikke-residenter, etablering af virksomheder, bogholderi og skattedeklarationer.
  • Seguridad Social/arbejdsret: Ansættelseskontrakter, lønregnskaber og vejledning i ansættelsesforhold generelt.
  • Support udlændinge: Registreringpå kommunen, Residencia/NIE-nummer, sygesikring og kontakt til offentlige myndigheder.

Vor juridiske afdeling har mange års erfaring inden for assistance ved overdragelse af fast ejendom og rådgiver vore klienter i de problemstillinger og faldgruber, der kan opstå, såvel juridiske som skattemæssige, ved handel og overdragelse af fast ejendom i Spanien.

Lena Grøn og Heidi S. Andersen, Support til Udlændinge, tel.: (+34) 952 66 50 55, www.cyclo.es.

Det er ikke bare en sofa – det er et koncept
Anders Nørgaard har allerede designet nogle af de bedst sælgende BoConcept sofasystemer, og nu tager han endnu et skridt fremad med det nye Fargo koncept. De bløde, buede proportioner og elegante detaljer, som den særprægede S-form danner ved sammenføjning af armlænet og sæderammen, giver denne klassiske sofa et feminint udtryk. Så hvad enten du leder efter en familiesofa eller en loungesofa til det moderne storbypar, så er Fargo et sikkert valg. Du kan finde Fargo hos Bo Concept, hvor også resten af Fargo-serien er repræsenteret, sammen med mange andre indretningsløsninger til dit hjem. Du finder BoConcept på Mijasvejen. Tel: 951 242 092. Malaga@boconcept.es. www.boconcept.es.

ValueBuilding – Investering med et godt afkast
Difko står bag et nyt investeringskoncept, der kaldes ValueBuilding.
”ValueBuilding er et inverteringskoncept i tyske ejendomme. A/S Difko ValueBuilding II er det andet projekt, som Difko udbyder af sin slags og det giver mulighed for at investere i aktier fra 10.500 DKK.
Ved investeringen forventes et solidt afkast på 12,6 procent om året i perioden 2012-2022, ved et salg af ejendommene i 2022. Hvis ejendommene i stedet bliver solgt allerede i år 2017, bliver afkastet på hele 18,7 procent per år,” fortæller Investeringschef Finn Blaavand. Der er mulighed for at investere i ValueBuilding projektet frem til den 28. december 2012.
Læs mere om A/S Difko ValueBuilding II på www.difko.dk.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa