Det danske magasin i Spanien
Korte nyheder juni 2012

Korte nyheder juni 2012

Mariano Rajoy maner til ro
Man kan være ganske rolig med hensyn til den spanske stats underskud. Det sagde i hvert fald Spaniens statsminister, Mariano Rajoy (PP) til journalister, da han søndag den 20. maj ankom til Chicago i USA for at deltage i et NATO-topmøde.
Regeringen har ellers netop meddelt, at statens underskud i 2011 alligevel ikke var 8,5 men 8,9 procent af bruttonationalproduktet. Fejlberegningen skyldes specielt, at regionerne Andalusien, Madrid, Valencia og Castilien Leon nu har fremlagt regnskaber for det forgangne år, der er værre end hidtil antaget. Det skyldes, at et utal af fakturaer skulle have ligget i diverse skuffer, gemt og glemt, men takket være regeringens krav om gennemsigtighed er de nu kommet frem. Og takket være det, bliver de berørte leverandører nu også betalt.
Værst var det i Madrid-regionen, hvis regnskab manglede to milliarder euro.
Statsminister Rajoy er heller ikke bekymret over EU’s beslutning om at sende revisorer fra Eurostat til Spanien for at kontrollere ændringen af statens nye beregning af underskud.
”Det er normalt, det er sket i alle EU-lande,” bemærkede han.
Planen om at redde regionerne ud af miseren er ifølge Rajoy regeringsperiodens vigtigste milepæl, og han mener, at gennemsigtighed er det fundamentale. Det endelige kendskab til regionernes faktiske situation er måske en milepæl, men selvfølgelig langt fra den eneste forhindring i løbet.
I midten af maj nedgraderede det internationale kreditvurderingsinstitut Moody’s 16 spanske bankers kreditværdighed. Ni af dem med hele tre karakterer. Samtidig har Moody’s meddelt, at man forventer yderligere nedgradering af 10 af bankerne. Det har medført øget usikkerhed blandt kunderne og på finansmarkedet. Og det har fået Frankrigs nye præsident, François Hollande, til at sige, at Spanien burde anmode om hjælp fra EU for at redde bankerne. Hollandes udtalelser er ikke faldet i god jord.
”Señor Hollande ved ikke noget om de spanske banker,” sagde Rajoy, der åbenbart ikke kan forstå, hvorfor Hollande har opfordret Spanien til at bede om hjælp.
”Han må vide noget, som vi andre ikke ved.”
Statsministeren har samtidig forklaret, at regeringen ikke lytter til vurderinger fra kreditvurderingsinstitutter som Moody’s, men kun den spanske nationalbanks indstillinger.
Rajoy og Hollande mødtes for første gang under NATO-topmødet I Chicago. De to mødtes igen den 23. maj, da Rajoy besøgte Paris, inden han fortsatte til Bruxelles og EU-topmødet senere samme dag.. Her mødte Rajoy også den tyske kansler, Angela Merkel.

Tidligere borgmester anholdt i korruptionssag
Tidligere borgmester for Izquierda Unida i Casares og byrådmand for Relaciones Institucional y Vivienda, Juan Sánchez, blev i midten af maj anholdt mistænkt for hvidvaskning af penge og svindel i forbindelse med opførelsen af urbanisationen Majestic.
Guardia Civil har i en længere periode undersøgt den tidligere borgmesters aktiviteter i samarbejde med Policía Local, antikorruptionsanklageren og skattevæsnet. Det var et resultat af disse undersøgelser, der førte til anholdelsen. Udover Juan Sánchez er tre andre også blevet anholdt i sagen. Kilder bekræfter dog, at der i alt er tale om otte anholdelser heriblandt Juan Sánches’ hustru, samt Anne C. fra Majestic Group, der menes, at have relationer til den Østeuropæiske mafia og en advokat fra Estepona.
Domstolen i Estepona, der siden 2010 har mistænkt den tidligere borgmester for ikke at have rent mel i posen, beordrede samme dag som anholdelsen en undersøgelse af Rådhuset i Casares samt på Majestic Groups’ hovedsæde og den tidligere borgmesters hjem, i alt blev 11 ejendomme undersøgt. Derudover blev 165 bankkonti blokeret, og 236 personlige ejendele og 19 biler blev beslaglagt.
De sidste seks år er hele 10 borgmestre i Málaga-provinsen blev tiltalt for korruption. For små otte måneder siden blev Antonio María Marín Lara fra PSOE, tidligere borgmester i Ronda, anholdt for korruption. Men det hele startede i 2005, hvor deb daværende borgmester i Manilva, Pedro Tirado fra partiet PDEm, blev anholdt for at have modtaget bestikkelse. Herefter fulgte den mest omfattende korruptionsskandale, Malaya-sagen, i 2006, hvor 95 personer i Marbella er tiltalt for korruption, herunder den daværende borgmestre Julián Muñóz fra partiet GIL og hans efterfølger borgmester Marisol Yagüe fra Grupo Mixto. I januar 2007 stod borgmesteren i Alhaurín El Grande, Juan Martín Serón fra PP, for tur, og i juni 2008 blev borgmesteren i Estepona, Antonio Barrientos fra PSOE, anholdt.
I februar 2009 kom turen til landsbyen Alcaucín, hvor borgmester José Manuel Martín Alba fra PSOE blev arresteret. I denne sag fandt politiet blandt andet 160.000 euro gemt under borgmesterens madras. I oktober 2009 faldt borgmester Cristóbal Torreblanca fra PSOE i Almogía i nettet, og sidst men ikke mindst borgmesteren i Villanueva de la Concepción, Ernesto Silva fra Foro Andaluz, blev anholdt for korruption i juli 2010.


Stole og borde væk fra fortove og pladser

Málaga kommune tillader nu ikke længere, at barer og restauranter stiller borde og stole på fortove, gader og pladser uden at have tilladelse hertil. I første omgang håndhæves reglen over for 16 restauranter og cafeer, men i nærmeste fremtid vil yderligere 80 blive påbudt at fjerne sig fra fortove, stræder og pladser. Hvis restauranterne og barerne ikke retter sig efter påbuddet, vil kommunen sørge for at borde og stole bliver fjernet, samt fratage restauranterne og barerne den tilladelse mange af dem har til at benytte en del af fortovet eller gaden.
Politiet er allerede mødt op hos 16 restauranter og barer i centrum, El Palo og Teatinos med ordre om at fjerne borde og stole fra de offentlige områder med det samme. Hvis restauranterne og barerne ignorer påbuddet, vil en lastbil komme og hente restauranternes ejendele, hvorefter regningen sendes til den pågældende synder. Desuden vil der blive udstedt bøder på helt op til 3.000 euro. Seks restauranter har allerede fjernet borde og stole, men brokker sig samtidigt over, at den nye regel kommer til at gå ud over deres indtjening. I sommerperioden udgør kunderne, der sidder udenfor, nemlig en meget stor andel af indtægterne.
Ifølge Ignacio López fra Promoción Empresarial y Empleo er der tale om ganske få restauranter og barer, der ikke overholder de gældende regler. Han mener, at tallet er så lille som fem procent, men at disse så til gengæld overtræder reglerne groft. Grunden til det nye tiltag fra kommunen er de mange klager fra andre erhvervsdrivende og beboere i området, der ofte ikke kan komme ind i deres butikker og boliger. I et tilfælde kunne en ambulance ikke komme frem, da gaden den skulle igennem var fyldt med borde og stole.


Dansk eksportfremstød på messer i Barcelona og Madrid
Det Danske Handelskontor i Barcelona arrangerede sammen med Eksportforeningen for første gang en dansk fællesstand på den nyligt afholdte messe for fødevareteknologi, Bta./Hispack. På fællesstanden på den internationale messe deltog fem danske virksomheder: Nilfisk, Cabinplant, DSI, Airvention og Vikan. De fem deltagere har været meget tilfredse med deres deltagelse på den danske fællestand: ” Vi er meget tilfreds med resultaterne fra Bta. messen, der har overgået vores forventninger, og alt har været perfekt organiseret på standen”, siger Nazaret Diaz, Marketing ansvarlig for Nilfisk. Messen, som afholdes hvert tredje år, havde mere end 40.000 besøgende fra hele verden, og udstillere fra 93 forskellige lande, blandt andet Brasilien, Mexico, og Chile.
Få dage efter var danske virksomheder igen at finde på messen GENERA i Madrid, den største energimesse i Spanien. Det var 15. gang, at messen blev afholdt. Messen omhandlede vedvarende energi, energieffektivitet og intelligent energi.
Ambassaden i Spanien og Export Promotion Denmark stod bag en dansk fællesstand på messen, hvor i alt 13 danske virksomheder var repræsenterede. De danske deltagere var: Aalborg Engineering, Danfoss Heating Systems, Danish Xergy Technology, Danstoker, Dexawave, EC Power, Justsen Energiteknik, Mark & Wedell, LIN-KA, Nordjysk Bioenergi, SPX Flow Technology Iberia, Weiss og Zeteco Energy.


Lorenzo på vej mod mesterskabet efter sejr i Le Mans
På en regnvåd Le Mans-bane var Jorge Lorenzo i en klasse for sig, da spanieren i overlegen stil cruisede sig til en suveræn sejr søndag den 20. maj. Lorenzo bragte allerede i første omgang sin Yamaha i førerposition og havde hele to sekunders forspring efter en intensiv og aggressivt kørt indledende runde. Herefter formåede han at holde koncentrationen på det glatte føre og var aldrig rigtig truet af konkurrenterne. Kampen om andenpladsen var anderledes spændende, da australske Casey Stoner (Honda) og italienske Valentino Rossi (Ducati) helt indtil sidste omgang udkæmpede en drabelig mand mod mand-dyst, der endeligt faldt ud til Rossis fordel. Resultatet betød, at Jorge Lorenzo overtog førstepladsen fra Casey Stoner i det samlede regnskab, mens spanske Dani Pedrosa, der startede i pole position og sluttede på fjerdepladsen, endte som nummer tre.
I Moto2-klassen var der omvendt dårlige spanske nyheder, da Marc Márquez tabte sin samlede føring efter et styrt på 10. omgang, der sendte ham ud af løbet. Thomas Lüthi fra Schweiz sluttede i stedet på førstepladsen i Le Mans.


Madrids bøsse-pingviner bliver forældre
To bøsse-pingviner i Madrids zoologiske have, Faunia, skal nu være forældre.
De to pingviner, Inca og Rayas, forelskede sig for seks måneder siden. I den tid har de ikke veget fra hinandens side, og ifølge dyrepasserne i haven ønsker de blot at blive forældre.
Derfor har man nu ladet pingvinerne adoptere et æg, som de skiftes til at ruge, og som om nogle uger gerne skulle resultere i en pingvinunge, der får to fædre.
De kommende forældre siges at være meget lykkelige.
Se et videoklip med pingvinerne og et interview med én af dyrepasserne i den zoologiske have her.


Kryds i kalenderen: International Festival i Mijas
Den 8., 9. og 10. juni afholder Mijas Pueblo igen International Festival. Over 20 lande deltager, og der vil være stande med mad, drikkevarer, musik og andre specialiteter fra alle verdenshjørner. Arrangementet kommer til at foregå i forskellige dele af byen opdelt i zoner (blå, rød og grøn). Man kan komme fra et sted til et andet med bl.a. et minitog, der kører både lørdag og søndag.
På byens tre scener vil der alle dage være folklore, underholdning og musik. Desuden kan man i byens gader opleve colombiansk karneval, flamenco-show samt optog fra Bolivia, Senegal, Venezuela og Mexico.
Programmet for fredag står bl.a. på show fra Senegal og keltisk musik.
Lørdag byder på Riverdance med ”Lord of the Dance”, latinamerikansk show med brasilianske dansere, akrobater og cubansk salsa.
Søndag byder på musik af Rat Pack samt indisk Bollywood-show.
For mere information se www.mijas.es.


Andalusien ledet af PSOE/IU-regering
Valget til den andalusiske lokalregering, Junta de Andalucía, stod den 25. marts, men først den 3. maj blev José Antonio Griñán fra socialistiske PSOE genvalgt til formand, hvilket i teorien er for yderligere fire år.
Ved afstemningen i det lokale parlament stemte PSOE’s egne 47 og 11 af venstrefløjsgruppen IU’s 12 parlamentsmedlemmer for.
De to partier var før afstemningen blevet enige om at danne en koalitionsregering, der officielt trådte til den 7. maj. Det er første gang i historien, at Andalusien får en koalitionsregering. PSOE har alene ledet den sydspanske region, siden området fik status af autonom region for 30 år siden – i 19 af disse med Griñáns forgænger, Manuel Chaves, ved roret.
Det er en ganske unik situation i dagens Spanien, som er domineret af konservative PP både i centralregeringen, i de øvrige regioner og i kommunerne, men PP i Andalusien, der ved valget i marts fik flest stemmer, nok til 50 mandater, fortsætter her i opposition og med Javier Arenas i spidsen.
IU (Izquierda Unida) har fået ansvaret for infrastruktur (inklusive bolig) og handel (inklusive turisme), ligesom partiets formand, Diego Valderas, er blevet udnævnt til viceformand for juntaen, mens PSOE-medlemmer varetager de øvrige departementer.

Her er nogle af de tungeste opgaver, som venter den nye lokalregering:
PSOE/IU-regeringens største opgave bliver at bekæmpe arbejdsløsheden. 1,3 millioner arbejdsdygtige andalusiere er uden arbejde, hvilket svarer til godt 33 procent, den højeste i hele Spanien.
PSOE er samtidig tynget er ERE-skandalen. 647 millioner euro var i det forgangne årti øremærket projektet ERE, der skulle hjælpe kriseramte virksomheder, så de kunne mindske arbejdsstyrken ved at tilbyde medarbejdere en form for førtidspension. Men det tyder på, at de ansvarlige politikere i stedet har beordret en stor del af pengene udbetalt til familiemedlemmer, partimedlemmer, venner og bekendte.
Regionen skal ifølge centralregeringens seneste plan spare 2,7 milliarder euro på årets budget, der ligger på 32 milliarder euro, hvormed det bliver en udfordring at finde penge til investeringer i bl.a. infrastruktur, som PSOE mener, er vejen ud af krisen.


Juntaen tilbagebeholder statens betalinger til Marbella
Kommunen i Marbella har to millioner euro mindre på kontoen end beregnet, skriver La Opinión de Málaga.
Junta de Andalucía har nemlig konfiskeret pengene, der er statens bidrag til kommunen; det månedlige bidrag, Participación de los Ingresos del Estado (PIE), som udbetales i henhold til antallet af indbyggere, der er skrevet i mandtal.
Marbella skylder regionen 100 millioner euro fra 2006, et lån der blev tildelt for, at kommunen kunne klare sig efter sammenbruddet i forbindelse med bl.a. Malaya-skandalen, hvori lokale politikere havde tømt kommunekassen. Ifølge en afbetalingsordning skulle kommunen tilbage 1,8 millioner euro hver tredje måned, men betalingen den 20. marts var udeblevet.
Men, mener byens borgmester, Ángeles Muñoz (PP), Junta de Andalucía skylder kommunen 9,5 millioner euro i bidrag i anden forbindelse, og hun havde derfor bedt den lokale regering om at modregne betalingen i marts. Hun fik aldrig noget svar på sin henvendelse, med det resultat, at kommunekassen nu er tom, og at der ikke er penge til at betale alle de ca. 3.400 ansattes næste lønninger.
”I stedet for at svare og forhandle med os, besluttede de at beholde Marbellas penge og dermed true denne administrations muligheder for at fungere med en fuldstændig uansvarlig aktion,” beklager Muñoz.
Hun har nu bedt den nyligt genvalgte formand for lokalregeringen, José Antonio Griñán, om et møde.

Arbejdsløsheden faldt i Andalusien i april
Ifølge INEM var der i april måned 7.571 færre arbejdsløse i Andalusien set i forhold til måneden før. Procentvis drejer det sig kun om et faldt på 0,72 procent, og antallet af arbejdsløse i regionen ligger nu på 1.049.573, et tal der er 12,6 procent højere end april måned sidste år.
Den faldende arbejdsløshed giver dog optimisme før sommeren, specielt fordi Andalusien er den region i Spanien, der har oplevet det største fald i arbejdsløsheden. Håbet er, at sommerens turisme vil have samme positive effekt. Faldet tilskrives Påskeugen, hvor efterspørgslen på arbejdskraft steg specielt inden for servicesektoren.

Mijas kommune sparer 160.000 euro ved genbrug af affald
I året første kvartal er mængden af affald i Mijas kommune faldet med 535 ton set i forhold til samme periode sidste år.
De mange kampagner for at få borgerne i kommunen til at genbruge i stedet for bare at smide ud, ser nu endelig ud til at vise sin effekt. Talsmand for kommunen, Mario Bravo, fortæller, at mængden af organisk affald er faldet betydeligt, og at det betyder en besparelse på 158.838 euro set i forhold til samme periode sidste år.
Besparelsen har dog også med det faktum at gøre, at kommunen siden oktober sidste år har afleveret sit affald hos Mancomunidad de Municipios de la Costa del Sol Occidental i Casares, efter man lukkede faciliteterne i Entrerríos. I Casares er behandlingen af affaldet billigere, tidligere kostede det 52 euro per ton, men prisen i Casares er kun 39 euro per ton. Flere kampagner er på vej, denne gang rettet mod restauranter og barer, for at få dem til også at anvende genbrugscontainerne.

Anholdt for at tilbyde fiktive jobs
En mand, der udgav sig for at være forretningsmand, er blevet anholdt for at tilbyde fiktive jobs over internettet. Via forskellige jobdatabaser annoncerede han jobs i udlandet, blandt andet i Danmark. Efter adskillige henvendelser til Guardía Civil og Mosos d’Esquadra fra personer, der havde søgt stillingerne for senere at finde ud af, at de slet ikke eksisterede, blev bagmanden anholdt i Estepona. Ved at udnytte den store arbejdsløshed og den spanske befolknings desperate situation blev ansøgerne lovet jobs i blandt andet byggebranchen i Frankrig, Holland og Danmark. Ansøgerne skulle betale 200 euro for at få alle papirer og kontrakten i orden inden afrejse.
Den anholdte gav sig desuden ud for at være advokat og tilbød immigranter at behandle deres papirer for en net sum af 200 euro, hvorefter de ikke hørte mere fra ham.
Den anholdte er en 39-årig mand fra Barcelona, der havde tilholdssted i Estepona.

Tusinder marcherer på Arbejdernes dag i protester mod nedskæringer og arbejdskraftreformer
Tusindvis af mennesker demonstrerede tirsdag den 1. maj på gaderne overalt i Spanien. Den største protest fandt sted i Madrid, hvor fagforeningerne vurderede, at 100.000 demonstranter var mødt op for at protestere mod regeringens (PP) omfattende nedskæringer og arbejdskraftreformer.
”Der er så mange grunde til at protestere, hvor vil du have mig til at begynde?” sagde en studerende fra Madrid, og fortsatte: ” Følelsen af vrede blandt spanierne vokser i takt med arbejdsløsheden og de stadig mere dystre sociale og økonomiske udsigter.”
I Barcelona anslog fagforeninger at også 100.000 var mødt op, mens de lokale myndigheder satte antallet af demonstranter til 15.000. Omkring 80 demonstrationer fandt sted i omkring 60 spanske byer.

Det bliver nemmere at få dansk i udlandet
Efter indførelsen af det biometriske pas den 1. januar 2012 er det blevet mere besværligt at få udstedt pas, hvis man er bosat i udlandet. Derfor arbejder Udenrigsministeriet på at gøre det nemmere – blandt andet ved hjælp af et mobilt paskontor.
De nye biometriske pas med fingeraftryk har gjort det svære for udenlandsdanskere at få udstedt et dansk pas. Udenrigsministeriet er derfor i gang med at undersøge mulighederne for at lade konsulater og ambassader, der ikke har biometrisk udstyr, udstede nødpas og forlænge eksisterende pas.
I Sydspanien hvor der bor mange danskere vil dansk ambassadepersonale regelmæssigt komme på besøg. I den forbindelse vil de medbringe særligt udstyr til at tage fingeraftryk og billeder, samt modtage pasansøgninger. Nærmere informationer kan fås på konsulatet i Málaga eller på udenrigsministeriets hjemmeside www.um.dk i sektionen ”pas og visum”.


Oprydningen i banksektoren fortsætter
For anden gang inden for bare tre måneder har den spanske regering vedtaget en plan, der skal bidrage til oprydning i banksektoren.
Det første dekret, der blev vedtaget i februar, drejede sig om det mest problematiske område, nemlig de mange boliger og byggegrunde, som bankerne brænder inde med efter at have beslaglagt dem, skriver El País.
Pengeinstitutternes udestående i form af ubetalte boliglån anslås at være på omkring 184 milliarder euro. Man ved det dog ikke med sikkerhed, eftersom flere pengeinstitutter mistænkes for at have udstyret låntagere med nye lån, som de måske aldrig bliver i stand til at betale, men på denne måde figurerer de ikke som restance, og det er blandt andet dette fænomen, som regeringen vil til livs.
Værst står det til i Bankia, der anslås at have usikre lån på godt 31 milliarder euro, og som derfor blev nationaliseret i den forgangne uge. Banken opstod i juni 2010 som resultatet af en fusion mellem Bancaja og Caja Madrid.
Nu er bankerne så blevet beordret til at fjerne disse kun teoretisk sunde lån fra deres regnskaber, hvor de altså er med til at forvrænge billedet, og at overføre konfiskerede ejendomme til mæglere, der i løbet af året vil blive kreeret til netop dette formål.
Procentdelen af lån, der anses som ’sunde’, er samtidig hævet fra syv til 30 procent, hvilket økonomiminister Luis de Guindos anslår, vil koste banksektoren mellem 28 og 30 milliarder euro.
Pengeinstitutterne har en måned til at rydde op i regnskaberne og fremlægge deres planer for, hvordan de fremover vil imødekomme de nye spilleregler.
”Uden vished om bankernes solvens vil den økonomiske genrejsning blive langt sværere,” forklarede De Guindos, der sammen med vicestatsminister Soraya Sáenz de Santamaría fremlagde den nye reform. De forklarede desuden, at der skal foretages uafhængige vurderinger af lån og aktiver i bankerne, noget som EU har bedt om.
Tvivlen omkring pengeinstitutternes solvens er én af de største årsager til frygten for, at også Spanien vil få brug for en hjælpepakke fra EU.

 

Britisk prins ikke velkommen
Spaniens udenrigsministerium har sendt en klage til den britiske regering for at give udtryk for ’utilfredshed og ubehag’ over den britiske prins Edwards og hans hustru, Sophie Rhys-Jones, forestående besøg.
Parret forventes at komme til den britiske enklave fra den 11. til den 13. juni som en del i dronning Elizabeth II’s 60 års jubilæum.
Men Spanien lægger stadig krav på Gibraltar. Også den nuværende regering har krævet, at den britiske regering indgår forhandlinger om klippehalvøens fremtid, hvilket den britiske modpart dog som forventet har nægtet.

 

Kryds i kalenderen: Kunstfestival, IV Festival Internacional de Arte, i Marbella
Kunstfestivalen Festival Internacional de Arte er blevet et fast indslag på Marbellas kulturelle kalender.
Omkring 80 forskellige artister fra 25 forskellige lande konverterer i fire dage Marbella til et farverigt skue. Der vil være telte med udstillinger af malerier, fotografier og skulpturer, ligesom der vil være koncerter og gadeteater samt mulighed for at smage kunstnerisk gastronomi i The Gourmet Corner.
Festivalen afholdes i år fra den 21. – 24. juni.
Læs mere på www.artemarbella.com.

Málaga CF skriver historie
Søndag den 13. maj bød på historisk fodbold på La Rosaleda, hvor Málaga CF med en sejr på 1-0 over Sporting de Gijón sikrede sig en fjerdeplads i La Liga, og dermed en af de eftertragtede pladser i Champions League 2012/2013. Drømmen gik i opfyldelse, da Rondón i det 49. minut scorede kampens eneste mål på et hovedstød.
Anderledes så det ud for Villareal, der mødte Europa League mestrene Atlético Madrid. Villareal, der var afhængige af resultaterne i de andre bundopgør, kom bagud på et mål af Falcao, og tabte kampen 0-1. Med uafgjort mellem Rayo Vallecano og Granada ville Villareal dog stadig være sikret en plads i La Liga i den kommende sæson, men i det 91. minut scorede Rayo Vallecano, hvormed de selv sikrede sig en fortsat plads mellem det bedste hold, mens Villareal pludseligt stod til at rykke ned i 2. division. Efter mere end 10 år i La Liga og flere deltagelser i Champions League kom nyheden som et stort chok for de mange Villareal-fans og spillere og trænere kunne ikke holde gråden tilbage.
Mestrene Real Madrid besejrede Mallorca med 4-1, og går dermed hen i historien med flest point i en sæson, nemlig hele 100 point og 121 mål, hvoraf Cristiano Ronaldo har stået for hele 46, kun overgået af Barcelonas Messi, der nåede de 50 mål.

Sæsonen 2011/2012 sluttede således:
1. Real Madrid 100 point (Champions League)
2. Barcelona 91 point (champions League)
3. Valencia 61 point (Champions League)
4. Málaga CF 58 point (Kvalifikation Champions League)
5. Atlético Madrid 56 point (Europa League)
6. Levante 55 point (Europa League)

Og nedrykkerne blev:
18. Villareal 41 point
19. Sporting de Gijón 37 point
20. Racing Santander 27 point

Ambassaden bag udstilling om københavnsk cykelkultur
Den danske ambassade i Madrid lancerede i weekenden 12. og 13. maj udstillingen ”Copenhague, Ciudad Ciclista” i Metro Retiro. Fremvisningen havde til formål at give madrilenerne et indblik i den københavnske cykelkultur og i de mange fordele, der er forbundet med cyklisme. I den danske hovedstads centrum tegner cyklerne sig for hele 30 % af den samlede trafik, og det er et imponerende højt tal sammenlignet med andre storbyer. Med udstillingen håber ambassaden, at københavnernes cykelentusiasme vil smitte af på Madrids indbyggere, der i så fald kan se frem til den større fleksibilitet, den økonomiske besparelse samt det øgede miljøhensyn, der blandt hører til cyklens fordel.
Udover udstillingen deltog ambassaden også i lørdagens fejring af Europadagen, der foregik i Retiro-parken.

Fakta om cyklisme i København:

  • Der bliver hver dag cyklet 1,21 mio. km i København – svarende til 30 gange rundt om jorden.
  • Forholdet mellem antal cykler og antal mennesker er 1:1.
  • 84 % procent har adgang til en cykel, 68 % bruger den mindst en gang om ugen.
  • 96 % af skolebørnene har en cykel, 55 % cykler ofte til skole.

Arbejdsløshed stiger fortsat i Málaga-provinsen
Den seneste undersøgelse fra EPA (Encuesta de Población Activa) anslår, at provinsens arbejdsløshedstal i marts måned lå på omkring 275.000, det vil sige, at mere end 250 mistede deres job hver dag.
Tallet er det højeste nogensinde i Málaga-provinsens historie og giver sig til udtryk i en arbejdsløshed på 34,6 procent, en af de højeste procenter i Spanien, kun overgået af Cadiz (36,37 %) og Almería (35,28 %). Den lokale arbejdsløshedsprocent ligger 10,17 procentpoint højere end det nationale gennemsnit, og 1,44 point over gennemsnittet for Andalusien.


Kinesiske investorer kan give Costa del Sols boligmarked et løft

Eksperter er enige om, at Kina er en gylden mulighed for at hjælpe med at reducere Costa del Sols lager af usolgte ejendomme.
Costa del Sols ejendomsmarked har 14.000 usælgelige nye ejendomme, der forgæves søger en køber; samtidigt findes der flere tusinde kilometer væk et land, Kina, med 300 millioner mulige investorer, der kunne være en løsning på situationen. Bygherrer og ejendomseksperter ser nu Kina som en gylden mulighed for at genoplive hussalget, specielt som følge af den seneste udvikling, hvor flere virksomheder og privatpersoner er begyndt at vise interesse for at købe deres andet hjem på Costa del Sol.
Ifølge INEM er der omkring 6.000 kinesiske borgere registreret i Málaga-provinsen, det er næsten en fordobling siden 2006. Kineserne betragtes som perfekte kunder blandt andet på grund af deres høje arbejdsmoral og anses som pålidelige betalere.
Direktøren for IPE (Instituto de Práctica Empresarial), José Antonio Pérez, går endda så langt som til at antyde, at den kinesiske befolkning “kunne være en hjørnesten til genopretningen af økonomien”. I mellemtiden har præsidenten for Federación Andaluza de Urbanizadores y Turismo Residencial, Ricardo Arranz, tilføjet, at der er tale om et nyt marked, som ikke bør ignoreres. Kineserne er meget interesserede i Europa og Spanien, og de har meget stor købekraft. Der er allerede etableret kontakt med mange velhavende asiater, der overvejer at købe alt fra huse til hoteller. Kineserne er som mange andre på udkig efter en mulighed for at købe til en god pris.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.