Det danske magasin i Spanien
Aloha Hill Club: Luksus du har råd til

Spaniens økonomiske krise har sparket boligpriserne helt i bund. Både investoren og livsnyderen på udkig efter en god value for money-bolig har derfor muligheder nok for at gøre et kup. En af de bedste findes i Aloha Hill Club.
”Hmm, Ferrari eller Lamborghini,” tænker jeg, mens jeg ruller op ad bakken mod Aloha Hill Club. Jeg har netop set et eksemplar af hver af de imponerende maskiner, og nu har min hjerne startet en heftig diskussion med sig selv om, hvilken der er at foretrække. Mødet med de to luksusbiler er bestemt ikke usædvanligt i dette område – snarere tværtimod. Marbella og Puerto Banús er, som bekendt, et af Europas absolut største mål for jetsettere og var for bare et nogle år siden udenfor økonomisk rækkevidde for den gennemsnitlige danske families pengepung. Men tiderne er i den grad skiftet, og en finanskrise, der er gået særlig hårdt udover Spanien, har banket boligpriserne helt i bund. Det betyder selvfølgelig, at man nu kan få meget mere bolig for sine danske kroner, og et af de bedste eksempler på det finder man i netop Marbella, hjemby for Aloha Hill Club.

Enorme prisnedslag
Jeg bliver modtaget af danske Morten Remo, en af Aloha Hill Clubs tre ejere. For godt et år siden overtog de stedet fra den tidligere indehaver, et spansk pengeinstitut, og siden har de arbejdet projektet tættere og tættere mod mål. Men det har været en langsommelig proces. Allerede i 2004 blev boligerne udbudt af den oprindelige bygherre, og dengang blev godt 90 % af dem solgt – til en pris 20-25 % højere end de kan erhverves for i dag, hvilket siger lidt om, hvor meget man nu får for pengene i Aloha Hill Club. Handlerne måtte dog gå tilbage, da lejlighederne ikke stod klar som lovet. Det sker dog ikke denne gang, lover Morten Remo.
”Vi har købt det færdigt af banken, så det er den, der står for byggeriet. Selve boligbyggeriet står klart, så nu mangler bare ting som veje, have og restaurant,” fortæller Remo, der er bankuddannet og har været involveret i ejendomsbranchen som projektudvikler og rådgiver i mere end 20 år. Hans partnere, henholdsvis en østriger og endnu en dansker, arbejder begge i London som direktører hos henholdsvis investeringsbanken Goldman Sachs og i et såkaldt family office hos en rigmand. Det er derfor folk, der kan kende en god forretning, når de ser en.
”Markedet var efterhånden nået så langt ned, at vi i Aloha Hill Club så en fantastisk investering. Det bliver svært som boligsøgende at finde bedre muligheder, hvis man sammenholder pris, kvalitet, beliggenhed og finansieringsmuligheder,” vurderer Morten Remo, der sammen med sine samarbejdspartnere tilbyder Aloha Hill Club-boliger til godt 50 % af prisen, i forhold til da markedet toppede i 06/07. Således kan en 90 m2 stor lejlighed i dag erhverves for 241.000 euro – for fem år siden var prisen 550.000 euro!
Det er i det hele taget noget usædvanligt at se et boligbyggeri i denne størrelsesorden, der rent faktisk bliver bygget aktivt på. Der står i øjeblikket op mod en million nybyggede boliger ledige i Spanien, og dertil kommer et hav af halvfærdige byggerier på standby. Alligevel tror Morten Remo på, at de rigtige investeringer er vejen ud af krisen.
”Med Aloha Hill Club viser vi, at vi tør skyde penge i et stort ejendomsprojekt selv i de her dystre tider. Markedet er stadig ikke optimalt, men vi tror på, at det er investeringer som Aloha Hill Club, der kan være med til at sætte hjulene i gang igen,” siger danskeren, der med boligsatsningen står bag et af de største byggeprojekter på Costa del Sol i lange tider.

Femstjernet service er målsætningen
Vi træder som det første ind i et stort rum i udkanten af Aloha Hill Club. Her er det meningen, at security-kontor, et lille supermarked, mødelokalet og en mere end almindeligt hjælpsom reception skal have til huse. Receptionen vil nemlig udover almindelig god service også tilbyde concierge service, som blandt andet gør det muligt at få koncert-, teater- eller green fee-bestillinger helt gratis, ligesom man kan få køleskabet fyldt op, klargjort lejligheden eller lejet en kok, sekretær, eller hvad man nu kunne ønske sig for at gøre ferien så komfortabel som muligt.
”Vi har forsøgt at lave et koncept, som man kender det fra et femstjernet hotelressort. Du skal have mulighed for at lave så lidt som muligt på din ferie, og derfor tilbyder vi at klare en masse af de ting, du måske gerne vil slippe for, så du kan koncentrere dig fuldstændig om at holde ferie,” fortæller Morten Remo.

Kvalitetsmøbler til kvalitetslejligheder
Få ting i Aloha Hill Clubs lejligheder er standard, så der findes et væld af forskellige, unikke boligsammensætninger. Nogle har privat pool, andre jacuzzi, nogle har pejs, mens andre igen har en ekstraordinært stor terrasse. Fælles for alle er dog kvalitetshvidevarer fra Bosch, en terrasse med fantastisk udsigt – fra næsten alle kan man se til Gibraltar og Marokko – ligesom det ikke lader sig fornægte, at en af de oprindelige ejendomsudviklere var svensk. Der er nemlig højt til loftet, og modsat klassisk spansk boligbyggeri er det glimrende lydisoleret.
Møbleringen er naturligvis valgfri, men det vil være muligt at købe en komplet sølv, guld eller deluxe møbelpakke fra danske Interior Direct, som er en del Lars Larsen fra Jysk Sengetøjslagers forretningsimperium.
”Interior Direct kan med Lars Larsen-koncernen i ryggen udnytte stordriftsfordelene og derfor lave møbelpakker i rigtig god kvalitet til rimelige priser. De er særligt sammensat til Aloha Hill Clubs lejligheder, og flere af møblerne er specialdesignede til disse pakker – du kan simpelthen ikke få dem i butikken,” fortæller Morten Remo, der også ser andre grunde til at investere i en boligpakke. ”Ønsker man at udleje sin bolig nogle uger om året, så er det altså en fordel at have møbler, der passer til lejligheden og henvender sig til et bredt publikum, og det får du med de her pakker.”
Netop muligheden for udlejning forventer Remo, at en stor del af køberne vil benytte sig af, og her vil der være masser af penge at hente. Faktisk forventer han, at 14-17 ugers udlejning om året vil være nok til at dække udgifterne på lejligheden. Desuden behøver man ikke løfte en finger for at få sin lejlighed udlejet. Det klarer den bredt favnende reception også.

Stor målgruppe
Hele mit besøg på Aloha Hill Club er præget af en behagelig atmosfære. Det er rart at gå rundt mellem de små fontæner og beundre de maurisk inspirerede bygningsdetaljer. Lejlighederne er vidt forskellige, men alle giver de mulighed for at nyde det rolige område med en fantastisk udsigt. Hvis du bare vil være dig selv, er der rigeligt plads til det, ligesom den tilhørende restaurant og de mange fællesområder gør det muligt at komme de øvrige beboere ved.
Aloha Hill Club appellerer til et bredt publikum – lige fra pensionisten og golfentusiasten til børnefamilien. Der er plads til 37 vejgodkendte buggyer, hvilket vil sige, at du praktisk talt kan køre fra din hoveddør til hul et på en af de omkringliggende kvalitetsgolfbaner. Til børnene findes et indendørs legeområde med masser af aktiviteter til børn i forskellige aldre – selvfølgelig i et lydisoleret rum, så larmen ikke forstyrrer folk på tennis-, padelbanen eller ved en af de to udendørs eller den indendørs pool.
Aloha Hill Club forventes endelig at stå færdigt her i foråret, men allerede nu er de juridiske forhold gået i orden, så de første handler kan i princippet gå igennem, hvornår det skal være.
”Vi har startet salget nu og tilbyder, indtil tilkørselsvejene er helt færdige engang i marts, nogle attraktive introduktionsrabatter, som man kan ringe til os og høre nærmere om,” slutter Morten Remo, der ikke kan love, at priserne forbliver så lave, som de er nu, hvis efterspørgslen bliver så stor som forventet.
Har du lyst til at vide mere om Aloha Hill Club, kan du besøge hjemmesiden www.alohahillclubmarbella.com. Er du interesseret i at se lejlighederne med egne øjne eller høre om de attraktive introduktionstilbud, kan du kontakte Intrinsic Property på +34 952 828 443.

Hvad er Aloha Hill Club:
Aloha Hill Club er et eksklusivt, 28.000 m2 stort boligområde med 140 lejligheder fordelt på ni boligblokke. De findes med to eller tre soveværelser samt i duplex penthouses og størrelserne varierer fra 90 m2 til 139 m2 (terrasser ikke medregnet) og i prisniveauet 241.000 euro til 728.200 euro. Fællesudgifter er fra 250 euro om måneden og inkluderer medlemskab af Aloha Hill Club, som giver en række yderligere fordele. Finansieringsmulighederne er i øvrigt ganske gode for skandinaviske købere, da Nykredit tilbyder yderst attraktive vilkår.
Klubben ligger i et roligt, naturskønt område med få minutter til Marbellas mest berømte golfbaner, Los Naranjos, Las Brisas (har tidligere afholdt Spanish Open og Verdensmesterskabet i golf) og Aloha Golf Club (vært for flere European Tour events), og havnen Puerto Banús.

Som lejer eller ejer i Aloha Hill Club har du blandt andet adgang til:

 • Tre swimming pools – to udendørs og en indendørs
 • Sauna og fitnesscenter
 • Poolbar og -restaurant
 • Tennis- og padelbaner
 • Golf putting green
 • Indendørs legeland
 • Undergrundsparkering
 • Købmand
 • WI-FI-forbindelse
 • Satellit-tv
 • Og meget, meget mere

Der vil desuden være mulighed for at leje sin egen vinkælder.

Af Andreas Müller, andreas@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.