Det danske magasin i Spanien
Shoptalk januar 2012

Ny præventiv vaccine mod sandflueinfektion

Dyrlægeklinikken Pet Vet Kamu i Fuengirola kan nu tilbyde en helt ny vaccine mod leishmaniasis (sandflueinfektion). Efter 10 års forskning og kliniske prøver har medicinfirmaet Virbac fremstillet en vaccine, der er meget effektiv mod sandflueinfektionen. Vaccinen gives tre gange med tre ugers mellemrum. Hunde fra seks måneder og opefter kan få den nye vaccine.
„Leishmaniasis er en alvorlig parasitsygdom, der spredes af sandfluer og som kan føre til døden. Når en hund bliver bidt af en smittebærende sandflue, føres parasitten ind i hundens krop og svækker dens immunsystem“, fortæller dyrlæge Susanne Kamu.
Sygdommens inkubationstid strækker sig fra et par måneder op til flere år, men Susanne advarer, at sygdommen kan blive kronisk, hvis den ikke behandles. De første symptomer på smitte er forandringer på huden ved munden og øjenlågene. Hunden begynder også at miste pels rundt om øjnene. Efterhånden vil andre symptomer som afmagring, feber, hævede lymfekirtler, kronisk diarre, halten, stive bevægelser, ondt i kroppen samt urinforgiftning og nyresvigt forekomme.
Selvom en hund er smittet, findes der gode behandlsmetoder, men det bedste er selvfølgelig altid at forebygge. For at finde ud af om en hund er smittet med Leishmaniasis, tjekker man antistofferne i hundens blod, lymfevæv eller knoglemarv. „Sygdommen er meget almindelig i Middelhavsområdet, og flere tusinde hunde dør hvert år af den“, siger Susanne.
Dyrlægeklinikken Pet Vet Kamu har som en af de få i Europa en heltidsansat hundeterapeut Anna Frick. Hun besvarer spørgsmål og hjælper med at løse de adfærdsproblemre, en hund kan have. For tidsbestilling ring 952 667 333 eller besøg Annas hundskole.

For yderligere information om dyrlægeklinikken Per Vet Kamu se www.petvetkamu.com eller ring 952 667 333.

________________________________________________________________________________________________________________________

Spanskundervisning og gastronomi i ét

Comunica er klar med et super tilbud til alle, der ønsker at forbedre deres spanske sprogkundskaber og udvide deres smagshorisont. Sprogcenteret tilbyder nemlig en hyggelig eftermiddag spækket med lækre spanske tapas suppleret af kokkens kommentarer til tilberedningen og baggrunden for retterne. Dertil vil Comunicas undervisere gennemgå vendinger og ord, der gør dig bedre klædt på til dit næste restaurantbesøg i Spanien. Idéen med sprogundervisning ‘væk fra tavlen’ er imidlertid ikke helt ny for den veletablerede virksomhed.
”Vi har før haft vores undervisere med eleverne rundt on location – altså, når de eksempelvis var ude at handle – og det har fungeret rigtig godt. Så det prøver vi nu igen,” fortæller Tina Julsgaard, ejer og daglig leder af Comunica. Hun håber, at anordningen både vil tiltrække folk, der ønsker at forbedre deres sprogkundskaber, men også de madglade, der er på jagt efter en kulinarisk oplevelse i topklasse.
”Maden på Restaurant Girol er virkelig, virkelig god. Ren gourmet. Og der vil i forbindelse med de forskellige retter være mulighed for at stille kokken spørgsmål, så mon ikke alle kan lære noget den dag?,” spørger Tina og lover samtidig, at deltagerne i hvert fald vil lære forskellen mellem jamón serrano og jamón iberico, som mange har en tendens til at forvikle.
Arrangementet foregår den 13. februar kl. 13 på Restaurant Girol i Fuengirola. Det koster 40 euro at deltage, og tilmelding skal ske ved henvendelse til kontakt@comunica.dk. Loftet ligger på 30 deltagere og sidste chance for tilmelding er ultimo i januar. Du kan se menuen og læse mere om arrangementet på www.comunica.dk.

_________________________________________________________________________________________________________________________

Udvid din smagshorisont hos Birdie Vinos

Birdie Vinos skyder året i gang med en nyhed, der bør vække interesse hos enhver, der har bare en smule interesse for vin. Jeanett Lorentzen og resten af holdet tilbyder nemlig gratis vinsmagning første og tredje torsdag i hver måned mellem 16:30 og 19:00 begyndende torsdag den 5. januar. På menukortet vil der være cirka seks vine, som enten kan være nyheder, tilbud eller andet, der fortjener lidt ekstra opmærksomhed. Målet med det fornemme tilbud er først og fremmest at give nye og gamle kunder mulighed for at smage forretningens nationale og internationale vine, men også at fortsætte en gammel tradition.
”Vi ved jo, at mange har benyttet denne mulighed hos La Cuenta Vinos (som nu er lukket, red.) gennem årene løb, og det behov ønsker vi i fremtiden at dække. Så vi byder nye og gamle kunder velkomne i vores butik og håber, at I vil bakke op om initiativet ved at kigge forbi,” siger Birdie Vinos’ ejer Jeanett Lorentzen.

Du finder Birdie Vinos i Urbanización El Lagarejo”, Calle Higuera s/n) ved Mijas-vejen eller på telefon 952 46 20 74.

_________________________________________________________________________________________________________________________

Lad solen varme din tegnebog

To dage før parlamentsvalget den 20. november 2011 blev en ny lov vedtaget, som kan vise sig at være guld værd for alle boligejere og mindre virksomheder. Loven gør det nemlig muligt at investere i solceller, koble sig på offentligt net og sælge den eventuelt overskydende elektricitet på dette fælles marked. Omvendt er det også muligt at købe el fra nettet, når man ikke selv producerer nok. Det er endnu ikke afklaret, hvordan prispolitiken og procedurerne konkret kommer til at forløbe, men der er ingen tvivl om, at der potentielt er en pæn gevinst at hente.

Hos Técnicas Maro følger man udviklingen omkring den stadig relativt nye lov tæt. Her er man hele tiden fuldt opdateret på seneste nyt, så har du allerede nu fattet interesse for mulighederne, er du velkommen til at kontakte virksomheden på e-mail-adressen info@tecnicasmaro.com eller på
telefon 952 52 95 38.

____________________________________________________________________________________________________________________________

Grønt fokuseret dansk entreprenørvirksomhed melder sig på Kysten

Spanske boliger er notorisk kendte for den til tider elendige isolering. Det koster både økonomien og miljøet dyrt, men det skal være slut nu. I hvert fald hvis det står til mændene bag Insulate Now, entreprenørerne Steen Skovgaard og John Allan Patheier. Efter at have drevet succesfuld virksomhed i Danmark har de nu valgt at søge udenfor landets grænser, og valget er faldet på Spanien, da Steen som boligejer på Kysten på egen krop har mærket behovet for en bedre isolering.
”Der er faktisk ikke nogen grund til ikke at investere i isolering af sin bolig. Energipriserne går kun én vej, og det er op, og hvem ved, hvad de er steget til på fem eller 10 år. Så det er svært at finde argumenter mod at isolere bedre,” siger Steen Skovgaard, der understreger, at der kan være rigtig mange penge at spare.
Insulate Now tilbyder udover isolering alt indenfor tømrer-, murer-, maler-, el- og vvsarbejde og vil med glæde give dig et tilbud på telefon 692 614 644. Du kan også beskrive det projekt, du ønsker at få lavet, direkte og modtage et tilbud på http://www.insulatenow.es/index.php/the-joomla-community

__________________________________________________________________________________________________________________________

Indsamling til El Refugio del Burrito

Til julemarkedet i Centro Idea lørdag den 10. december blev der overrakt 727 euro til dyreorganisationen for æsler El Refugio del Burrito. Pengene blev samlet ind ved salg af te og kaffe, kager og sandwiches, der kunne købes ved det fem meter lange kagebord samt ved lotteri, hvor der blev solgt omtrent 100 lotterisedler. Folkene bag indsamlingen kom fra Danmark, Rusland og Frankrig.

__________________________________________________________________________________________________________________________

Scan Transport leverer kildevand til dit arrangement

Er du vært ved en vandretur, en golfturnering eller noget helt tredje, så har du helt sikkert rigelig med planlægning at tænke på. Nu får du måske én hovedpine mindre, for Scan Transport tilbyder som noget helt nyt at stille vand til rådighed ved udvalgte nordiske arrangementer.
Du kan kontakte Scan Transport på info@scantransport.com eller tlf. 952 46 70 65 for at høre mere om muligheden for at få vand sponsoreret til lige netop dit projekt. Du kan også se billeder, video og meget mere om flyttefirmaet og dets arrangementer på www.scantransport.dk eller på virksomhedens facebookside www.facebook.com/scantransportnordic.
På første billede ses Scan Transports specialproducerede vandflasker. Det andet afslører to norske golflandsholdsspillere efter sejren på Atalaya Golf, som bedømt på smilene er ualmindeligt godt tilfredse med vandets smag. I baggrunden ses i øvrigt Britt fra Scan Transport.

_________________________________________________________________________________________________________________________

Sommerskole 2012 på Herlufsholm.

Herlufshol indbyder til en sommerskole, som er fuld af sjove, lærerige og spændende oplevelser. Der bliver masser af indholdsrige aktiviteter både til de kreative og til de fysisk aktive, lover skolen. Udover den daglige danskundervisning tilbydes et meget spændende og varieret fritidsprogram. Eleverne får bl.a. mulighed for at dygtiggøre sig, efter egne ønsker og behov, inden for forskellige aktiviteter i skolens pragtfulde og unikke omgivelser. Sommerskolen henvender sig til drenge og piger i alderen 13-15 år, som fortrinsvis er bosiddende i udlandet, og som har lyst til at få én på opleveren. Der bliver rig mulighed til at fordybe sig i noget, der er spændende og udfordrende – og muligheden for at skabe nye sociale netværk med andre unge danskere fra hele verden er tilstede.
Programmet for sommerskolen kan læses på www.herlufsholm.dk/Dansk/Sommerskole og eventuelle spørgsmål kan rettes til Rektor Klaus Eusebius Jakobsen – Tlf.: +45 5575 3500 eller email: eusebius@herlufsholm.dk

Herlufsholm Skole, der er Danmarks største kostskole, er en enhedsskole fra 6. klasse til 3. g. Vi tilbyder den internationale grundskole IGCSE (8-10 kl.), den internationale studentereksamen IB og en sommerskole.
Skolen har 625 elever, heraf 275 kostelever.
Skolen har et meget varieret fritidsprogram, medlem af Duke of Edinburgh
International Award. Deltager i MUN samt Global Member of Round Square.
Skolen har fastboende lærere på elevgårdene til at sikre trygge rammer for eleverne. Herlufsholm har et højt fagligt niveau, og målet er at udvikle den enkelte elevs potentiale såvel fagligt, personligt som socialt.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.