Det danske magasin i Spanien
Nyt design, nye hjemmesider og andre friske nyheder fra Norrbom Marketing

Nyt design, nye hjemmesider og andre friske nyheder fra Norrbom Marketing

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

3.879.000 magasiner har Norrbom Marketing udgivet, siden det 20 år gamle reklamebureau i 1991 udvidede aktiviteterne til også at inkludere bladudgivelser.

Norrbom Marketing er min arbejdsplads. Om det er sommer, efterår, vinter eller vår, er der altid gang i et eller andet nyt projekt – et ekstra krydderi til en i forvejen farverig dag på kontoret. I år har vi brugt sommeren på at skabe helt nye hjemmesider til vores magasiner, og på at give selve magasinerne et større format og nyt design.
Det er Helle Espensen og Martin Norrbom, der driver Norrbom Marketing, og som bekendt udgiver den udgave af La Danesa, som nu holdes i hånden. Vi publicerer også Det Norske Magasinet, det svenske blad En Sueco samt e-magasinet Scandinavia.
Bladudgivelse var imidlertid ikke hovedbeskæftigelsen, da firmaet startede for godt 20 år siden, men derimod grafisk design.
”Vi startede Norrbom Marketing op fra bunden. Vi havde en PC med fire skrifttyper, en skrivemaskine og en skalpel. Året var 1989, og for den tid var dette udstyr egentlig slet ikke var så dårligt,” fortæller Martin Norrbom. Med disse tre apparater og en bunke energi, kastede han og Helle sig ud i reklamebranchen på Costa del Sol.
Det var økonomisk set en dårlig tid, men alligevel spirede danske og andre skandinaviske virksomheder op langs kysten, og blandt disse fandt det nyopstartede firma sin niche. ”Vores eksistensberettigelse har fra starten været, at vi kunne tilbyde den skandinaviske stil, det skandinaviske design og de sprog, som kunderne efterspurgte,” fortæller Helle.
”Vi har altid været full service marketingbureau. Vores forcer er grafiske løsninger, og det er alt fra visitkort til privatpersoner til brochurer, skilte, store plakater og produktion af kataloger til store, internationale virksomheder. Vi har brugt mange ressourcer på maskineri, der kan fremstille digitalt print, hvilket er ideelt og meget rentabelt for små oplæg,” tillægger Martin, der i den daglige arbejdsgang er ansvarlig for den grafiske afdeling.

Fra reklamebureau til bladudgiver
”Vi startede med at udgive det engelsksprogede magasin InSight, ligesom vi gennem årene har produceret flere magasiner for andre udgivere. I 1991 henvendte den danske forening DSS sig. De ville gerne have os til at stå for driften af foreningsbladet, eftersom de fandt det svært både at drive forening og agere i den hårde bladbranche. Vi producerede DSS-bladet, indtil vi i 2002 konverterede det til vort eget magasin, som blev døbt La Danesa,” forklarer Helle.
Inden da havde man bevæget sig ud på det norske marked og lancerede Det Norske Magasinet i 2001. Fire år senere udvidedes aktiviteterne til Costa Blanca med Magasinet Dansk, der senere tog navneforandring til Magasinet Scandinavia for at i mødekomme nordmænd og svenskeres ønske om at få et magasin af høj kvalitet også på deres kyst. Efter godt og vel tre år ændredes Scandinavia til et moderne e-magasin.
Det når aldrig at blive trivielt hos Norrbom Marketing, og ind imellem førnævnte har man således udgivet en række boligguider, kaldet Guide til Boligkøb i Spanien, og for at sikre, at ingen gav sig til at hvile på laurbærrene, besluttede Helle og Martin i 2006 at starte med et svensk månedsmagasin. Det blev døbt En Sueco, og med dette foreløbig sidste skud, dækker Norrbom Marketings blade hele det skandinaviske marked i Spanien.

1.840 tons blades design
Gennem årene har magasinerne fået flere ansigtsløftninger, men nu er tiden igen kommet til at give de tre trykte blade, inklusive denne udgave af La Danesa, ikke blot nyt et look, men også et større format.
Det samme gælder magasinernes hjemmesider. ”De har nu et frisk og tidssvarende design, der, tør jeg påstå, kan måle sig med store, internationale mediers hjemmesider,” vover Martin.
Norrbom Marketing har gennem årene høstet en hel del erfaring i bladverdenen, da firmaet i alt har udgivet 3.879.000 magasiner.
”Og det vel at mærke vore egne, og med en gennemsnitsvægt på 450 g svarer det til knapt 2.000 tons blade,” siger Helle, der er chefredaktør for de fire magasiner.

Nyhedsformidler i et andet land
De fire magasiners læserskare er på omkring 100.000 skandinaver, dertil kommer de læsere, der enten befinder sig her i Spanien, i hjemlandet eller et helt tredje sted, og som læser magasinerne på hjemmesiderne.
Læserne sætter deres lid til La Danesa som formidler af spanske nyheder og andet læsestof med en spansk vinkel.
”De danske medier har meget lidt fokus på Spanien, mange af vore læsere taler ikke tilstrækkeligt spansk til at kunne følge med i de spanske nyheder, og andre har ganske enkelt ikke tid til at følge med i dagspressen, og det er her, vi kommer ind i billedet, det er her, vore magasiner har deres primære eksistensberettigelse. Vi føler, at vores vigtigste mission er, at læserne forstår det land, de lever i, og det er egentlig et stort ansvar. Derudover skal vi dække bredt, så hver udgave indeholder noget af de fleste læseres forskellige interesser,” forklarer Helle, som fortsætter: ”Det betyder, at vi ikke bare kopierer artikler og information, men at vore medarbejdere i redaktionen skal være rigtig godt indsatte i landets forhold, de skal kende kulturen og politikken, og også gerne vide noget om rejsemål, spansk mad m.v.”
Denne branche adskiller sig fra andre på mange forskellige måder, mener de begge. Det er ikke som f.eks. en tøjforretning eller en bilforhandler, hvor man køber varer ind for en kommende sæson næsten et år i forvejen, men en branche, hvor tingene ændrer sig fra dag til dag.
”Vi planlægger en udgave en måned i forvejen, men ofte ender bladets indhold med at være noget helt andet, end det vi havde tænkt os. Man skal kunne snuppe en stor portion uvished, da man ikke ved, hvad der venter én, når man går på job om morgenen. Og det er netop det, der gør det så spændende og alsidigt. Dynamikken betyder, at vi må arbejde meget struktureret og koncentreret omkring deadline, men det skal også være en fest at være en del af teamet i Norrbom Marketing,” slutter Helle.


Gratis rubrikannoncer
Rubrikannoncer vil fremover være gratis for privatpersoner i både La Danesa, Det Norske Magasinet, En Sueco og e-magasinet Scandinavia. Så ønsker man at indrykke en rubrikannonce i La Danesa for at sælge et klaver, en paraplyklapvogn, en stribe DVD’er, eller søger man en brugt cykel, et spisebord eller måske et nyt job, går man bare ind på www.ladanesa.com, klikker på Rubrikannoncer og følger forklaringerne her fra.
(Kommercielle annoncer koster stadig 0,60 euros pr. ord.)


De fire magasiners hjemmesider
Rundt regnet lægges 100.000 ord hver måned på hvert magasin magasins hjemmeside. De havde i 2008 gennemsnitligt 250.000 læsere hver. I årets første halvdel steg det månedlige antal besøgende med ca. 25 procent, så håbet er, at antallet af besøgende vil nå op på 375.000 besøgende per site.
Denne stigning skyldes dels de mange nyheder og artikler, og så det nye design, der også er mere brugervenligt og inkluderer interaktive sider som f.eks. et læsergalleri, hvor læserne er velkomne til at lægge egne billeder på.
Kig forbi:
La Danesa: www.ladanesa.com
Det Norske Magasinet: www.norskemagasinet.com
En Sueco: www.ensueco.com
E-magasinet Scandinavia: www.scandinavia-costablanca.com
– og selvfølgelig: www.norrbom.com
 

Af Jette Christiansen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa