Det danske magasin i Spanien
Yderst velbevarede romerske bade fundet i Cádiz

Yderst velbevarede romerske bade fundet i Cádiz

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

I to tusind år har de populære klitter ved Cabo de Trafalgar på Cádiz-kysten skjult en ufattelig skat – nemlig romerske termiske bade. Fundet har en struktur, der måler næsten fire meter i højden, såvel som både vinduer og døre, og har mildt sagt overrasket både arkæologerne ved University of Cádiz såvel som de mange strandbesøgende. “Det er en usædvanligt velbevaret struktur for den iberiske halvø og det vestlige Middelhav generelt, hvor romerske bade generelt er i dårligere stand,” forklarer Darío Bernal, professor i arkæologi ved University of Cádiz. Det har vist sig, at det termiske kompleks har et hulsystem i gulve og vægge, hvor varm luft fra en ovn varmer badene. Professor Bernals formodning er, at de termiske bade blev brugt til både hygiejniske formål og til glæde i fritiden, og at de blev brugt af arbejdere og fiskere i området. Fundet er en del af et forskningsprojekt i El Cabo de Trafalgar og Caños de Meca kaldet “Arqueostra”, hvor arkæologer studerer oprindelsen til den hydrokultur, som romerne opfandt i Andalusien og Marokko.

Arkæologer har tidligere fundet både væksthuse og bade, sandsynligvis fra en tid før det nye fund, og nu håber de at finde flere rester af fiskeindustri, da de med det nye fund mener, at der kan være mere at finde i området end tidligere antaget

“Hvis der var termiske bade, er der sandsynligvis flere bygninger skjult her, som vi håber vil være i stand til at undersøge i de kommende måneder,” siger Darío Bernal.

(Kilde: La Vanguardia)

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa