Det danske magasin i Spanien
To millioner vacciner til Spanien i denne uge

To millioner vacciner til Spanien i denne uge

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

I mandags ramte den første million vacciner Spanien – og torsdag ankom yderligere en millioner af de tiltrængte vacciner. Det er den hidtil største mængde vacciner, der distribueres til Spanien. De store mængder sætter liv i ambitionerne om at landet for nu for alvor kan indlede den så omtalte massevaccinering af befolkningen.

Af de nyligt ankomne vacciner udgør den ene halvdel vacciner fra Pfizer og Moderna, mens den sidste halvdel er fra Astrazeneca. Det betyder, at man allerede efter påske kan begynde at vaccinere borgere i alderen 56-65 år med Astrazeneca vaccinen, mens man fra midten af april kan tage fat på borgere i alderen 70-79 år, som vaccineres med vaccinerne fra Pfizer og Moderna. Indtil da færdiggør man vaccineringen af borgere over 80 år. 

Spanien håber at modtage vacciner til at kunne vaccinere 15 millioner borgere i løbet af dette kvartal, hvilket vil være et vigtigt skridt i bestræbelserne på at få vaccineret 70 procent af den voksne befolkning inden sommeren går på hæld. 70 procent af Spaniens voksne befolkning svarer til cirka 27,5 millioner borgerer.

(Kilde: El País)

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa