Det danske magasin i Spanien
Stor usikkerhed om Unicajas fremtid

Stor usikkerhed om Unicajas fremtid

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Banken Unicaja klarer sig fint. Det er derimod basketballholdets (Unicaja) fremtid, der pludselig hænger i en tynd tråd. Bankens fusion med Liber Bank gør Unicaja til landets femte største. Men det betyder ikke større budgetter for byens basketballhold – tværtimod. Fusionen betyder derimod en markant omlægning af fondens ”Fundación Unicaja” midler. 

Og det er netop denne fond, der de sidste årtier har bidraget med en stor del af sponsoratet til Málagas basketballhold. Da alt gik bedst, i sæsonen 2006/07, havde Unicaja et årsbudget på 18,5 millioner euro, som banken og  dennes fond sammen dækkede. 

Over årene er budgettet faldet til 11 millioner og i år, grundet pandemien, til 9,5 millioner – hvoraf de 3,5 millioner kommer fra fonden. Disse 3,5 millioner euro bortfalder nu ved udgangen af sæsonen og skaber stor usikkerhed om førsteholdets og klubbens fremtid i helhed. Alle i og omkring klubben håber på en løsning mens byens borgmester, Francisco de la Torre, opfordrer andre virksomheder til at tage over.

(Kilde: Diario SUR)   

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa