Det danske magasin i Spanien
Støjende spanske byer

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Det kan være svært at finde fred og ro i storbyerne Spanien, men hvis du vil opleve livet i en spansk by uden at miste hørelsen, har WHO udarbejdet en liste over de mest støjende og støjsvage byer i landet.

Hvis du ikke vidste det allerede, er Spanien det mest støjende land på planeten sammen med Japan. De to lande har skiftet topplacering i løbet af det sidste årti og kæmpet om, hvem der kan være den mest øredøvende for sine borgere.

Omkring ni millioner mennesker i Spanien udsættes for støjniveauer over 65 decibel, altså det maksimale anbefalede niveau fra WHO.

Trafik er angiveligt ansvarlig for 80 procent af støjforureningen i Spanien.

Om de resterende 20 procent kan tilskrives folk på barterrasser, der råber indtil de tidlige morgentimer, eller ældre naboer, der ser deres tv-serier på maxvolumen, ved vi simpelthen ikke.

Men støj “forårsager stress, søvnproblemer, indblanding i kognitive processer og kan endda føre til hjerte-kar-og åndedrætssygdomme”, som det spanske NGO Ecologistas en Acción påpeger.

Interessant nok er den spanske hovedstad, Madrid, den 37. mest støjende by i Spanien ifølge WHO-data, der rangerer, hvor meget af befolkningen der er udsat for skadeligt støjniveau.

Den mest øredøvende by i Spanien er faktisk Vigo i den nordvestlige del af landet, hvor op til 71 procent af de 290.000 indbyggere i denne galiciske by udsættes for alt for meget støj, især om natten.

Gironés, regionen der er hjemsted for den smukke middelalderlige by Girona, kom på andenpladsen efterfulgt af sin catalanske storebror Barcelona med 45 og 46 procent af befolkningen udsat for for meget støj.

Hvorfor Madrid er så langt nede på listen kan synes svært at forstå, da den spanske hovedstad virkelig er et livligt sted fuld af restauranter, klubber og selvfølgelig trafik (mindre i centrum siden Madrids nylige trafikrestriktioner).

Málaga indtager 13. pladsen på listen.

(Kilde: TheLocal.es)

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa