Det danske magasin i Spanien
Pas på! Øget kriminalitet under Corona-pandemien

Pas på! Øget kriminalitet under Corona-pandemien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

En af følgevirkningerne af COVID er øget kriminalitet. FNs agentur for narkotika og kriminalitet (UNODC) har undersøgt pandemiens indvirkning på drab, røveri, narkotikahandel og tyveri. Selvom den kortsigtede effekt har været en reduktion i mere end 50% af kriminaliteten i næsten alle lande, har den langsigtede effekt efter den globale økonomiske krise generelt været stigende kriminalitet. 

Som i alle tider med økonomisk afmatning vil arbejdsløsheden være særlig hård for sårbare befolkningsgrupper. De, der allerede har begrænsede muligheder for økonomisk stabilitet, føler ekstra pres, der kan føre til øget kriminalitet. Derudover er der risiko for plyndring og optøjer, hvis folk er stærkt økonomisk berørt og utilfredse med myndighedernes reaktion på krisen. 

De langsigtede virkninger af Corona med lukkede virksomheder og efterfølgende afskedigelser og tab af indkomst har ført til øgede forbrydelser med berigelseskriminalitet, især på steder, hvor det sociale velfærdsnetværk ikke tilstrækkeligt kan sikre folks levebrød. 

Ifølge spanske kilder er vold i hjemmet steget kraftigt siden pandemien begyndte. På samme måde har narkohandlere langs kysten oplevet et stærkt opsving, især i det sydlige Spanien. Andre forbrydelser, som man bør være opmærksom på, er internetbedrageri, identitetstyveri og mindre forbrydelser som f.eks. taske- og lommetyverier. Man opfordres til at være forsigtig, især når man bruger bankmaskiner og kreditkort. 

Kilder: FN’s kontor for narkotika og kriminalitet Hoy.es

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa