Det danske magasin i Spanien
Chief 1 klar til at indtage DET DANSKE HUS

Chief 1 klar til at indtage DET DANSKE HUS

Der venter en akustisk og intim aften fredag den 8. september, hvor alle følelser og energier bliver sat i spil, fra eftertænksom melankoli til varm og indlevende energi fra en kunstner der igennem 38 år har sat dybe spor i dansk musik og kulturliv. Chief 1 og bandet glæder til at underholde os her i Spanien.

Lars Pedersen, der er bedre kendt under Chief 1, er en dansk sanger, sangskriver, musikproducer, DJ, rapper, manager og artist. Hans far, Jan Pedersen, var trommeslager i det populære 60’er rock ‘n’ roll-band, The Clifters, og opvæksten i Tårnby på Amager var præget af masser af popmusikalske inspirationer.

Chief 1 understreger, at det vigtigste for ham og bandet er, at folk får en underholdende aften – en god  oplevelse med hjem:
“Min far sagde altid til mig, ‘det vigtigste er at publikum føler sig godt underholdt’ og hans ord er vigtig for mig, hver gang jeg går på scenen.”
 “Min far var vild med Cliff Richards og Elvis, som var fra hans ungdom. The Beatles var for nymodens til ham. Jeg elskede dem alle, men jeg var også vild med Gasolin’, som alle de andre i skolen hørte. Jeg var aldrig i tvivl om hvad jeg skulle, når jeg blev voksen.”
 “I skolen kom en af vores lærere en dag ind og spurgte os, hvad vi gerne ville, når vi blev voksne. En ville være advokat, og en af pigerne ville gerne være stewardesse, og da læreren nåede ned til mig, der sad med min cola og min frikadelle, som jeg havde købt i frikvarteret, svarede jeg: Jeg vil være musiker.”

Det var Lars’s fem år ældre bror der for alvor satte ham i gang med musikken. I starten af 80’erne tog hans bror til USA på et udvekslingsophold og sendte kassettebånd med blandt andet Run DMC hjem til Lars, og Lars faldt pladask for hip-hop. Specielt den udtryksfulde kultur.
Breakdance, graffiti, DJ- og MC-miljøet formede Lars’ ungdom og hans musikalske karriere begyndte af forme sig. Han levede og åndede for hip-hop, der dengang var meget ukendt for dansk mainstream, og Lars fandt på sit helt eget særegne kunstnernavn – nemlig: Chief 1.

I 1987 dannede Chief 1 ‘Rockers By Choice’ sammen med sin bror, Master Phoze, MC Pete og MC Swan.
“Vi øvede på Amager og indspillede en masse demoer på engelsk, som blev afvist af alle pladeselskaberne. Men det førte til koncerter på punk- og rockklubber som Barbue i Huset i Magstræde og Sorte Hest på Vesterbro. På det tidspunkt var punken blevet stueren, og jeg tror, at punkerne savnede noget oprør. De elskede vores energi og gik helt amok og stage­divede, mens vi spillede. Og succesen udeblev ikke – “Rockers By Choice” blev landskendt.

Succesen fik en høj pris for Chief 1

I flere år ignorererede Chief 1 sig selv og fyldte sit liv med arbejde, så han ikke skulle konfronteres med sine inderste følelser.
“Jeg arbejdede rigtig meget på det tidspunkt. Måske var det fordi, at jeg følte sådan en tomhed, når jeg var færdig med en session, fordi jeg skulle ud af den boble og tilbage til virkeligheden, hvor jeg ikke var så glad. Så røg jeg ned i et hul,” fortæller han og fortsætter:
” I 2016 fik jeg en dyb depression. Jeg gik fra min hustru, som jeg havde været sammen med i 22 år, og jeg forlod pladeselskabet som jeg havde sammen med Remee. Min største frygt var, at jeg havde mistet lysten til at lave musik, for hvis jeg ikke havde den, hvad levede jeg så for? Der var perioder, hvor jeg tænkte, at det hele kunne være lige meget. Heldigvis havde jeg min da syvårige søn, som gjorde, at jeg ikke gav slip.
“Jeg faldt ned i et mørkt hul og udviklede en depression. Jeg anede ikke, hvad jeg skulle putte i det hul, men der var tomhed. Det var som om, at jeg var blevet indhentet af, at jeg ignorerede mig selv i så mange år. Så måtte jeg bare sætte mig ned og holde timeout.”

Sønnen og musikken blev redningen

I en alder af 47 år stod det musikalske multitalent i sit livs krise uden at vide, hvordan han skulle komme tilbage til livet. Sønnen, der nu var blevet 10 år Vitus havde en afgørende betydning.
“Vitus var mit eneste lyspunkt i livet på det tidspunkt og han var den afgørende betydning for at jeg kom tilbage til livet. Glæden ved at være sammen med ham betød alt for mig i min krise.”
“Jeg gik til psykolog og tog lykkepiller, men intet af det virkede. Jeg havde læst, at man skulle huske at gøre noget godt for sig selv, så en aften i studiet skrev jeg en sang kun til mig. Den hedder ‘Man skal dø lidt, før man finder vej’, og jeg skrev den på 20 minutter. Bagefter satte jeg mig og sang for første gang i mit liv. Da jeg var færdig, lagde jeg mig til at sove:”
“Næste morgen, da jeg hørte nummeret igen, kunne jeg mærke, at der kom en ny lille lysstråle ind i mit liv. Den dag skrev jeg et nyt nummer mere, og før jeg havde set mig om, havde jeg skrevet 3-4 sange, som til at starte med kun var for mine egne ører. Men der gik ikke længe, før jeg tænkte, at der måske var andre, som kunne relatere til det, jeg gik igennem.”
“I 2017 udgav jeg mit første album, ‘Slip’. Pludselig var jeg på soloturné for første gang i en alder af 48 år. I starten kom der ikke mange til koncerterne, men en dag blev jeg ringet op og spurgt, om jeg ville være med i ‘Toppen af Poppen’. Først troede jeg, at det var telefonfis, men ikke længe efter sad jeg ved et bord sammen med Kwamie Liv, Teitur, Medina, Anders Blichfeldt, Cæcilie Norby og Carl Emil Petersen. En stemme inde i mit hoved fortalte mig, at jeg ikke hørte til som sanger i det selskab. Men da jeg gik op til mikrofonen, overraskede jeg alt og alle.”

Herefter er Chief 1 igen blevet en vigtig del at den danske musikunderholdning og han glæder sig til at spille for første gang i Spanien, når han den 8. september går på scenen i DET DANSKE HUS.
“Vi glæder os alle til at underholde her i Spanien. Jeg har fornyeligt købt en lejlighed i Torremolinos og jeg elsker at være her på Solkysten og jeg håber, at vi kan lave mange spændende arrangementer sammen med DET DANSKE HUS.”

FAKTA:

CHIEF 1  Lars Pedersen, født 1970.Var med til at danne og udgive fem album med rapgruppen Rockers By Choice. Har produceret for navne som Ace of Base, Basim, Bryan Rice, Danseorkestret, Danser med Drenge, Danny Kool, Dodo & The Dodos, Christian Brøns, Gnags, Humleridderne, Lars H.U.G., L.I.G.A, Love Shop, Kim Larsen, Michael Learns To Rock, Smokie, Anne Dorte Michelsen, Nik & Jay, Sanne Salomonsen, Shu-bi-dua, Thomas Blachman, Outlandish, Michael Falch, Johnny Madsen og Flemming ‘Bamse’ Jørgensen. Var i 2016 medkomponist på Ricky Martins verdenshit ‘Vente pa’ ca’, der gik nummer et i 24 lande og er streamet en halv milliard gange. Udgav i 2017 soloalbummet ‘Slip’ og fik i 2021 sit hidtil største solo-hit med ‘Alt er godt’ i samarbejde med Thomas Buttenschøn. Har som sangskriver vundet Dansk Melodi Grand Prix fire gange. Når gruppen Reddi 14. maj repræsenterer Danmark ved det internationale Eurovision-grandprix i Italien, er det med sangen ‘The Show’, som Lars ‘Chief 1’ Pedersen har været med til at skrive.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.