Det danske magasin i Spanien
Bliv racerkører for en dag

Bliv racerkører for en dag

Vil du mærke vinden i håret, tage kurverne som Hamilton og derefter stå på podiet med vinderpokalen i hånden? Ja, nu skal vi ikke ligefrem ud og køre Formel 1. Vi vælger noget, der er mere tilgængeligt for alle, og som passer lige godt, om du vil sidde bag rattet, have en stille dag med familien eller konkurrere mod venner og kolleger. Vi skal på karting!

Andalusiens største

Der er masser af gokartbaner i forskellige størrelser og gokarts med forskellige motorstørrelser, men jeg tog afsted med venner til Andalusiens største gokartbane-KartCenter Campillos, naturligvis i Campillos, lidt over en times kørsel inde i landet fra Málaga i nærheden af ​​Teba. Faktisk ser man Teba fra banen.

På KartCenter Campillos kører både professionelle og amatører. Sidst jeg var her var der konkurrencer, som var underholdende at se, men det var ikke derfor jeg var der – på det tidspunkt var det min 8-årige datter, der kørte på centrets juniorbane.

Legedag for voksne

Men nu er det tid for os voksne at lege!

Vi har forudbestilt banen med de hurtigste tilgængelige gokarts. Der er to: KC (minimum 14 år, 270cc, op til 85 km / t) og KC + (minimum 16 år, 390cc, op til 95km / t). Det har endda en gokart – KC Max (minimum 18 år, 125cc, op til 105 km / t). Disse er specielle racer-gokarts, der kan bestilles individuelt. Vi er 6 personer, der vil køre, og vi har valgt Gran Premio -pakken, hvor prisen per person er 75 euro. Dette inkluderer KC + karts, 10 minutters træningsløb, 10 minutters kvalifikation og 15 minutters løb, samt prisuddeling. (For flere muligheder og aktuelle priser, se webstedet herunder)

Gennemgang og træning

Da vi ankommer, bliver vi budt velkommen på centrets racerbane, i rummet lige under tribunen. Atmosfæren er i top, selv med lidt nerver – og det er en del af det, selvom det bare er for sjov. Og for dem, der aldrig taber, er dette selvfølgelig blodig alvorligt. Vi får en grundig gennemgang med forklaring om sikkerhed og hvordan gokarten fungerer. Vi tildeles hårnet og hjelme, mens dem, der har deres egen hjelm, kan bruge disse, hvis de er godkendte motorcykelhjelme.

Så er det tid til vores 10 minutters træning. Det må siges, at gokarts ikke er de største køretøjer. Jeg har ikke selv noget problem med at komme ned i den med mine 169 cm, men to i vores gruppe er næsten to meter høje, og de er lidt klemt med knæene trukket op mod hagen. Men det stopper dem naturligvis ikke. Vi ruller langsomt ud på banen, hvor det nu handler om at lære banen at kende såvel som svingene og de lige strækninger. For dem, der ikke har prøvet det før, som mig selv, handler det meget om at lære banen at kende. Bare bid dine tænder sammen. Det er ikke svært at køre gokarten, men jeg er glad for, at vi har 10 minutters træning. Jeg ser ikke mig selv som et konkurrencemenneske, men det er stadig irriterende, når nogen suser forbi en! Og endnu værre, hvis du kan lugte græs …

Efter prøverunderne er det er tid til at strække benene. Vi finder en sodavandsmaskine, mens vi taler taktik, og vi mindre erfarne får nogle tips fra de andre.

Lysten til at konkurrere tændes

Minutterne går hurtigt, og det er tid til kvalifikationsrunden – nu er det vigtigt at få en god position i løbet. Jeg indser, at jeg ikke er i spidsen, men jeg vil også teste nogle af de tips, jeg fik i pausen. Faktisk lægger jeg ikke mærke til de andre, undtagen når vi kommer tæt på, fordi jeg er så fokuseret på at gøre mit bedste.

Og jeg er også fokuseret på at køre mit bedste, når løbet starter. Hvis jeg før træningen så det som mest for sjov, så er konkurrenceånden tændt i mig nu. Vi starter en efter en, og mens jeg venter på, at det er min tur til at trykke på speederen, mærker jeg adrenalinet. Det er virkelig sjovt! Jeg føler, at jeg tager kurverne bedre, tør give mere gas på de lige strækninger og endda formår at køre forbi en eller to. Og så viftes det sort-hvide ternede flag og løbet er slut.

Der var ingen medaljeplacering for mig, ikke denne gang, men jeg har haft det sjovt og ville elske at gøre det igen!

Sjov racedag

Den eneste café der findes på KartCenter Campillos er lukket denne dag. Et godt alternativ efter løbet er at tage til Teba sammen for noget godt at spise og en kold drink. Vi vælger i stedet at besøge en af ​​restauranterne ved El Chorro, fordi vi har venner på besøg fra udlandet. Så er det perfekt at afslutte vores meget underholdende racerdag med en kold øl med udsigt over de fantastiske søer.

Tag en dag på racerbanen

Udover at kunne udfordre venner og bekendte, som mine venner og jeg gjorde, kan KartCenter Campillos tilbyde events for både enkeltpersoner, grupper og virksomheder, for eksempel som en teambuilding-øvelse. Bare ring og hør, hvad de kan arrangere, og glæd dig til en sjov dag bag rattet!

Se mere på https://kartingcampillos.com/

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.