Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Hvilken bank bør jeg vælge?

Når det kommer til boligkøb, er det nødvendigt at oprettet en spansk bankkonto, hvorfra betalingen af løbende udgifter til boligen (el, vand, kommunale afgifter etc.) sker automatisk. Valget af bank sker ofte på anbefaling af en advokat, mægler eller en bekendt. Det er vigtigt, at du vælger en bank, som kan tilbyde den service, du har brug for, at den har et bankkontor i nærheden af hvor du bor og at kommunikationen fungerer – også pr. telefon og mail. I dag har de fleste banker information og internetbank på flere sprog, og de fleste bankfilialer i turistområder og i større byer her flersprogligt og i visse tilfælde skandinavisk personale.

Hvordan åbner jeg en bankkonto?

Det bedste er at åbne en bankkonto på stedet, men for mange opstår behovet, når de befinder sig i deres hjemland. En del banker er villige til at åbne kontoen på distance med visse restriktioner. Reglerne kan variere fra den ene filial til den anden.
Nødvendig dokumentation og information for ikke-residente privatpersoner er pas, bopælsadresse, bevis for indkomst samt kontaktoplysninger. Du bør præsentere en dokumentation, som kan verificere bopælsadresse og din primære indtægtskilde, f.eks. en lønseddel. For at købe bolig i Spanien kræves det, at du har et spansk id-nummer, et såkaldt NIE-nummer, hvilket banken gerne registrerer, når du har modtaget det. Du behøver dette nummer, hvis du er skattepligtig i Spanien.

Hvilken type af bankkonto og services tilbydes?

De fleste banker tilbyder specielle kontoer til ikke-residente kunder, som inkluderer størstedelen af de services, du har behov for, til en fast kontoafgift. Det, som normalt indgår, er netbank, bankkort, hævning i bankautomater samt overførsler til og fra kontoen med visse begrænsninger. Forvent ikke nogen rente på servicekontoen. Hvis større beløb kommer til at ligge i banken i længere tid, kan du bede om information om fordelagtig placering. Banken kan også studere muligheden for at hypotekslån, tilbyde boligforsikring mm. Købsbeløbet plejer at blive betalt via bankcheck udstedt fra din personlige konto eller din advokats kundekonto, afhængig af om du kommer til at være til stede eller ej, når overtagelsen sker. Du bør undersøge gebyret for bankchecks.

Husk!

Særligt i begyndelsen skal du kontrollere, at alle automatiske girokort debitteres kontoen, som de skal.

Før regelmæssigt kontrol med saldoen for at undgå unødige bekymringer på grund af ubetalte regninger. Et tips: Efter det første år kan du beregne den omtrentlige årlige omkostning for boligen og have kontrol med, at de lidt større afgifter debitteres.


Bizum – overfør penge med din mobiltelefon

Af Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com

”Overfører du ikke bare til mig på Bizum,” er noget, som høres oftere og oftere mellem venner og bekendte. I dag tilbyder langt de fleste banker Bizum, som gør hverdagen lettere, da du ikke længere er afhængig af kontanter til for eksempel at dele regningen, når du er ude til middag en aften med venner. Med Bizum er det let at overføre penge på blot nogle sekunder med blot et par tryk på mobilen, og stadig flere butikker bruger også betalingsappen.

Med mobiltelefonen koblet til din spanske bank kan du nemt hente denne app-udvidelse, der er ligesom Mobile Pay, som vi kender fra Danmark. Men Spanien, og måske især Costa del Sol, er jo et kontanternes land, og denne mulighed har derfor været lidt længere tid om at blomstre frem, men spanierne har taget rigtig godt imod denne nye betalingsform, som er koblet op til din bankkonto og dit telefonnummer.

Siden lanceringen i 2016 har Bizum fået mere end en million brugere, som har udført mere end 20 millioner operationer. De seneste måneder er antallet af brugere vokset med godt 60.000 om måneden, hvoraf de fleste brugere er BBVA-kunder. Faktisk står BBVA for næsten en fjerdedel af brugerbasen, hvilket ikke er helt tilfældigt:
”BBVA har fra starten støttet op om og troet på dette initiativ, og derfor er vi i dag flest brugere på Bizum,” udtaler direktøren for betalingsmetoder og digital overgang i BBVA España, Antonio Macías.

På nuværende tidspunkt er det kun muligt at foretage overførsler brugerne imellem samt betale for online køb – planen er dog, at det også skal være muligt for fysiske butikker at modtage betaling via Bizum.

Sådan fungerer det

Bizum er en teknologisk platform og hver bank har derfor deres egen Bizum-app. Rent praktisk har dette ingen betydning, da funktionerne er de samme for brugerne, som frit kan overføre og opkræve uanset bank.

Bizum kræver de samme login-oplysninger, som du bruger for at tilgå din online bank, dvs. enten kode eller fingeraftryk. Du tilmelder dig via dit mobilnummer, som bekræftes på vanlig SMS.

Antallet af overførsler og det maksimale beløb veksler lidt fra bank til bank. For eksempel kan BBVAs kunder overføre fra 50 cent til 500 euro pr. transaktion, dog maks. 1200 euro om dagen med en grænse på 5000 euro om måneden.

Der findes andre betalingsapps, men ingen har så godt fat i det spanske marked som Bizum, der er en glimrende løsning, når man skal foretage betaling mellem venner og familie eller andre, hvis nummer du allerede har i din telefon, og ikke gider kaste dig ud i en bank- eller PayPal-overførsel.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa