Det danske magasin i Spanien
Andalusisk offensiv på World Travel Market · Iberia køber Air Europa · Nyt MercaCentro på vej i Fuengirola

Andalusisk offensiv på World Travel Market · Iberia køber Air Europa · Nyt MercaCentro på vej i Fuengirola

Andalusisk offensiv på World Travel Market

Det er verdens tredje største rejsemesse – og den vigtigste af alle for den spanske turisme. Hver tredje turist i Andalusien kommer fra Storbritannien og ovenpå Thomas Cooks nylige konkurs og det forestående Brexit, har både Málaga by, Costa del Sols turistråd og Junta de Andalucía i år sat alle sejl til for at gøre en god figur i ugens World Travel Market (WTM) i London. Junta de Andalucías stand er med 500 kvadratmeter den største nogensinde og Málaga er som den eneste by på messen præsenteret under eget navn. Hundredvis af politikere, turoperatører og andre fra branchen har agendaen for ugen fyldt med forretningsmøder i den andalusiske stand. I alt udstiller 180 lande på messen, som i alt samler 50.000 fagfolk, 9.000 rejsearrangører, 5.000 udstillere og 3.000 journalister.

 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Iberia køber Air Europa

air europa 
Handlen er stor – og usædvanlig, men over weekenden faldt en gigantisk handel mellem de to største spanske flyselskaber på plads. Iberia køber Air Europa for præcis én milliard euro. Med købet ønsker IAG-gruppen, som ejer Iberia, Vueling og British Airways, primært at styrke sin position på de transatlantiske flyvninger, hvor Air Europa længe har stået stærkt. Air Europa er historien om den spanske iværksætter Juan José Hidalgo fra Salamanca, som for 40 år siden etablerede et rejsebureau i Madrid. Han har aldrig været bange for at prøve kræfter med de store, og tilsvarende har han altid været god til at finde den fornødne kapital til at få sine projekter på skinner. Aktiemajoriteten har han dog altid holdt på familiens hænder. Med 66 fly i flåden og 11,8 millioner passagerer sidste år sælger han nu sit livsværk.
 
 
 
 
 {loadposition google_native}
 
 
 

Nyt MercaCentro på vej i Fuengirola

mercacentro fuengirola 
Efter flere års debat, uvished og administrativt arbejde har Fuengirolas borgmester, Ana Mula, netop præsenteret planerne for markedshallen, Mercacentro, som ligger lige ved byens togstation. Byrådet har vedtaget et projekt, som betyder, at det nuværende marked allerede næste år skal nedrives. I stedet skal et nyt moderne ”epicentro” med åbne, lyse arealer opføres. ”Centret skal give plads til nye erhverv og restaurationer og give Fuengirola et plus, som vil gavne hele byens næringsliv,” udtalte Ana Mula under præsentationen. ”Fuengirola er en by i udvikling, og sådan vil det være mange år fremover. Tiden er løbet fra det nuværende Mercacentro, som længe har været præget af tomme lokaler og få besøgende,” slutter hun.
 
 

Juleskov oplyser julen i Málaga

julelys2019
I dag, onsdag, påbegyndes monteringen af julebelysningen på Calle Larios i Málaga, gågaden som gennem året er blevet kendt langt ud over landets grænser for sin specielle julebelysning. Temaet i år er ’el Bosque de la Navidad’ (juleskoven), og det bliver en skov med sole, engle og smukke efterårsfarvede blade. Totalt består juleskoven af 22 buer (12,8 m høje) med 730.000 lyspærer langs med Calle Larios, alt sammen leveret af Iluminiciones Ximénez, Córdoba-virksomheden som også har stået for tidligere års belysning. Indvielsen af Juleskoven sker den 29. november og lysene vil være tændt indtil 5. januar. I løbet af denne periode vil der være lys- og musikshow tre gange pr. aften, nærmere bestemt kl. 18.30, 20.00 og 21.30. Musikken der bliver spillet er: All I want for Christmas is you af Mariah Carey, Jingle bell rock af Hillary Duff, En Navidad af Javián, Alex, David Bustamante og Academia OT med Rosana samt Never Back Down (Battlecry) indspillet med Sofia Session med orkester og kor.

Foruden Calle Larios dekoreres yderligere 76 gader i Málagas bymidte. Den totale udgift til dekorationerne løber op i 806.000 euro, hvoraf 532.000 euro går til dekorationerne på Calle Larios. At have julebelysningen tændt i 40 dage løber op i 1500 euro.
 
 
 
{loadposition google}
 
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.