Det danske magasin i Spanien
Bizum – overfør penge med din mobiltelefon

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
”Overfører du ikke bare til mig på Bizum,” sagde en veninde til mig forleden, da jeg ville betale hende et mindre beløb. ”Alle spanske banker har det,” sagde hun opmuntrende, og jeg måtte straks i gang med at finde ud af, hvordan denne betalingsmulighed fungerede. På min netbanks-app figurerede der ganske rigtigt et lille ikon med det ejendommelige navn Bizum. Ved at klikke på ikonet kom jeg direkte til download-muligheden for denne app-udvidelse og mens den downloadede, fik jeg straks en bekræftelseskode på SMS. På under et minut havde jeg downloadet appen og betalt min veninde, som fik en SMS med bekræftelse derpå i det øjeblik, pengene havde forladt min bankkonto og var gået ind på hendes – et spørgsmål om sekunder.
Danske besøgende på Costa del Sol tager det for givet, at man lige kan Mobile Pay’e penge frem og tilbage mellem hinanden, men Spanien, og måske især Costa del Sol, er jo et kontanternes land, og denne mulighed har derfor været lidt længere tid om at blomstre frem, men spanierne har taget rigtig godt imod denne nye betalingsform, som er koblet op til din bankkonto og dit telefonnummer.
Siden lanceringen i 2016 har Bizum fået mere end en million brugere, som har udført mere end 20 millioner operationer. De seneste måneder er antallet af brugere vokset med godt 60.000 om måneden, hvoraf de fleste brugere er BBVA-kunder. Faktisk står BBVA for næsten en fjerdedel af brugerbasen, hvilket ikke er helt tilfældigt:
”BBVA har fra starten støttet op om og troet på dette initiativ, og derfor er vi i dag flest brugere på Bizum,” udtaler direktøren for betalingsmetoder og digital overgang i BBVA España, Antonio Macías.
På nuværende tidspunkt er det kun muligt at foretage overførsler brugerne imellem samt betale for online køb – planen er dog, at det også skal være muligt for fysiske butikker at modtage betaling via Bizum.
Sådan fungerer det
Bizum er en teknologisk platform og hver bank har derfor deres egen Bizum-app. Rent praktisk har dette ingen betydning, da funktionerne er de samme for brugerne, som frit kan overføre og opkræve uanset bank.
Bizum kræver de samme login-oplysninger, som du bruger for at tilgå din online bank, dvs. enten kode eller fingeraftryk. Du tilmelder dig via dit mobilnummer, som bekræftes på vanlig SMS.
Antallet af overførsler og det maksimale beløb veksler lidt fra bank til bank. For eksempel kan BVVAs kunder overføre fra 50 cent til 500 euro pr. transaktion, dog maks. 1200 euro om dagen med en grænse på 5000 euro om måneden.
Der findes andre betalingsapps, men ingen har så godt fat i det spanske marked som Bizum, der er en glimrende løsning, når man skal foretage betaling mellem venner og familie eller andre, hvis nummer du allerede har i din telefon, og ikke gider kaste dig ud i en bank- eller PayPal-overførsel.
Bizum er en 100 % spansk tjeneste, som så dagens lys i 2016. På nuværende tidspunkt er der 22 spanske banker, som tilbyder Bizum til deres kunder, hvilket dækker 96 % af bankkunderne.
Udover BBVA er udgør de tilknyttede banker: CaixaBank, Santander, Banco Sabadell, Bankia, Kutxabank, Caja Rural, Unicaja, Ibercaja, Grupo Cooperativo Cajamar, Abanca, Bankinter, Liberbank, Laboral Kutxa, Evo Banco, Eurocaja Rural, Caja de Ingenieros, Mediolanum, Cajalmendralejo, Caja Sur, Deutsche Bank, Imagine Bank og Openbank.
Af Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa