Det danske magasin i Spanien
Verdens bedste IKEA · Fængslede catalanske politikere sultestrejker · Borgen slår alle rekorder i Spanien · Varm jul forude

Verdens bedste IKEA · Fængslede catalanske politikere sultestrejker · Borgen slår alle rekorder i Spanien · Varm jul forude

Verdens bedste IKEA ligger i Málaga

IKEA har i dag 422 varehuse fordelt over 50 lande. Men den bedste IKEA er den, der ligger i Málaga. Det har en intern jury i den verdensomspændende koncern netop besluttet. 48 IKEA-varehuse fra 46 lande kæmpede om at blive den bedste IKEA, men målt på kunde- og medarbejdertilfredshed samt økonomisk vækst, var der ingen, der kunne hamle op med IKEA i Málaga. Varehuset åbnede her i 2007, og siden da er det strømmet til med glade kunder fra store dele af Andalusien.

 
 
 
{loadposition google_nativeLD}
 
 
 
 

Fængslede catalanske politikere sultestrejker

Fire af de fængslede catalanske politikere, der stod bag det ulovlige uafhængighedsvalg i oktober sidste år, er gået i sultestrejke. Det sker i protest forud for deres retssag, som er sat til januar. Ingen af de varetægtsfængslede catalanske politikere mener, de har en retfærdig og objektiv rettergang foran sig. Derfor har fire af dem nu indledt en sultestrejke. Sultestrejken viser tydeligt, at den forholdsvis nye spanske statsminister, Pedro Sánchez, på ingen måde har formået at forbedre det anstrengte forhold til den catalanske regionalregering. Hans længe ventede møder med regionalregeringen trækker i langdrag, mens hans justitsminister garanterer de fængslede catalanske politikere en fair rettergang. Det sker samtidig med, at den catalanske leder, Quim Torra, i sympati med sine fængslede kollegaer fremover hverken vil servere vådt eller tørt til officielle begivenheder i det catalanske parlament.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Borgen slår alle rekorder i Spanien

Den politiske dramaserie Borgen er ikke kun populær i Danmark og det øvrige Skandinavien. Serien er blevet så populær i Spanien, at den nu hører til blandt de mest sete programmer på Canal+. Derfor præsenterer den spanske betalingskanal fra d. 10. januar anden sæson af den populære serie. Tidligere har serierne Broen og Forbrydelsen høstet stor succes på samme kanal, men Borgen slår alle seertal.
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 
 

Varm jul forude

Efterårs- og vintervejret er i år stærkt omskifteligt. Oktober blev den mest regnfulde oktober måned i ti år. Regn og blæst satte også sit præg på november, mens starten på december har været overraskende blid. I hele første uge af julemåneden har både natte- og dagstemperaturerne i hele Spanien ligget tre til seks grader højere end de normale gennemsnitstemperaturer for december.
Og hele weekenden bærer præg af sol og varme i Málaga-provinsen. I følge meteorologerne fortsætter det noget tid endnu. De forudser nemlig en julemåned med masser af sol og milde temperaturer.
 
 
{loadposition google_nativeLD}
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.