Det danske magasin i Spanien
Kæmpe taxa-strejke i Málaga – Marbella-borgmester hænger i tynd tråd – Smølferne forlader Júzcar

Kæmpe taxa-strejke i Málaga - Marbella-borgmester hænger i tynd tråd - Smølferne forlader Júzcar

Kæmpe taxa-strejke i Málaga

Det vælter med folk i lufthavnen og der syder af fest i Málaga, som er midt i den årlige byfest. Men hverken turister eller de festglade gæster i Málaga kunne få en taxa hjem. Byens taxachauffører gik nemlig natten mellem lørdag og søndag i samlet strejke, da observatører blandt vognmændene i Málaga bemærkede flere Cabify vogne på feriapladsen. Cabify er en direkte konkurrent til taxachaufførerne, men er ikke velkomne i byen, da de ikke betaler samme licens som de traditionelle taxaer. Kommunen har længe forsøgt at minimere antallet af Cabify vogne i byen og har altid beskyttet taxachaufførernes interesser, men kommunen kan ikke forhindre Cabify vogne fra andre byer at tage turen til Málaga for at arbejde under byfesten. Efter sigende er det mellem 35 og 70 Cabify vogne, som har taget turen til Málaga.
Strejken har allerede haft kedelige konsekvenser med tusindvis af turister, der lander meget sent i lufthavnen eller på Málagas centrale banegård, og som ikke kan komme frem til deres indkvartering og må overnatte i lufthavnen eller på banegården.

OPDATERING: Torsdag morgen, efter fire dages strejke, blev taxachaufførerne enige om at genoptage arbejdet.

Marbella-borgmester hænger i tynd tråd

José Bernals (PSOE) tid som borgmester i Marbella kan meget vel synge på sidste vers. Hans støtteparti Opción Sampedreña (OSP) har nemlig indgået forhandlinger med Partido Popular om at præsentere et mistillidsvotum til den siddende borgmester for derefter at indgå ny regering. Efter det sidste kommunalvalg i 2015 kunne PSOE sammen med OSP og Podemos og IU, der nu er slået sammen, samle 14 mandater, som præcis er nok til at samle flertal i byrådet. Men nu er OSP og deres to mandater blevet trætte af samarbejdet, fordi de mener, José Bernal lytter for meget til venstrefløjen. Præsenterer PP og OSP et mistillidsvotum, bliver Ángeles Muñoz atter borgmester i Marbella. Hun sad på posten fra 2007 til 2015.

Smølferne forlader Júzcar

Den blå landsby kan sagtens forblive blå, men smølferne har pakket kufferterne og forlader i denne uge Júzcar, med mindre der sker et lille mirakel i forhandlingerne mellem kommunen, amtsrådet og virksomheden, som har rettigheden over de populære smølfer. Den lille landsby, som ligger nord for Estepona, fik for nogle år siden sin lille plet på verdenskortet, da man valgte at optage en smølfefilm i byen. Derfor blev de hvide landsbyhuse malet blå. Det gav Júzcar en masse opmærksomhed og turisme, så derfor forblev husene blå, præcis som de mange statuer, legepladser og andre smølfe-ting forblev i byen, efter optagelserne var overstået. Men nu vil firmaet med ophavsrettighederne have tolv procent af den omsætning ”smølfe-turismen” giver og det har kommunen ikke accepteret. Derfor er Málagas amtsråd gået ind i sagen, da rådet går med planer om at investere 300.000 euro i en helt ny smølfe-park lige uden for landsbyen.
Af La Danesa SS

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.