Det danske magasin i Spanien
Catalanerne fortsætter uafhængighedsprocessen

Catalanerne fortsætter uafhængighedsprocessen

WEB Catalansk-parlement
Det catalanske parlament fortsætter ufortrødent arbejdet med at skabe en ny uafhængig stat. Først på ugen vedtog et flertal i parlamentet et dekret, som inden for 30 dage skal sikre udarbejdelse af en ny grundlov og de nye retningslinjer for Cataloniens skatte- og Seguridad Social-system. Dekretet blev vedtaget med 72 stemmer for og 63 imod. Som ventet fik koalitionen Junts pel Sí med støtte fra partiet CUP skabt det fornødne flertal trods stor modstand fra Ciudadanos, PSOE og PP. Statsleder Mariano Rajoy har de sidste par uger sikret sig bred politisk opbakning til at igangsætte alle nødvendige tiltag for at stoppe den catalanske uafhængighedsproces. Centralregeringen har flere muligheder og kunne blandt andet opløse det catalanske parlament og dermed selv tage styringen med Catalonien. Rajoy har flere gang udtalt, at han ikke håber det bliver nødvendigt at tage drastiske midler i brug.
 
 
Ønsker du at læse flere nyheder, så tilmeld dig vores nyhedsbrev, der sendes ud til vores læsere hver fredag formiddag. Tilmeld dig ved at klikke på banneret nedenfor.
 
LD Tilmed-nyhedsbrev 1140x180

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.