Det danske magasin i Spanien
Korte nyheder oktober 2014

Korte nyheder oktober 2014

El-Corte-Inglés-1
Ny mand i spidsen for El Corte Inglés bliver den 39-årige Dimas Gimeno. Han største udfordring bliver at få varehuset etableret på det europæiske marked.
 
Farvel til Mr. El Corte Inglés
Den 14. september tog spansk erhvervsliv afsked med direktøren og frontfiguren i varehuskæden El Corte Inglés. Isidoro Álvarez blev 79 år og døde af åndedrætsbesvær. Han var i offentligheden en beskeden og diskret personlighed, men højt værdsat i spansk og europæisk erhvervsliv. Isidoro Álvarez dedikerede sit liv til El Corte Inglés, hvor han startede helt fra bunden som bare 18-årig. Derfra arbejdede han sig op i hierarkiet, indtil han i 1989 kunne kalde sig direktør. Med Isidoro Álvarez i spidsen blev El Corte Inglés for alvor en stor og landskendt forretning. Varehuset ekspanderede til hele Spanien, og man udvidede flere steder med nye varehuse bl.a. i Málaga-provinsen, hvor man gik fra ét til fire varehuse. I ’95 opkøbte Isidoro Álvarez konkurrenten, Galerías Preciados, som var gået i betalingsstandsning, og derefter var det ikke til at opdrive en større spansk by uden mindst én afdeling af El Corte Inglés. I 2001 åbnede varehuset sin første afdeling i Portugal, og det var i samme periode, hvor Isidoro Álvarez udvidede varehuset med bl.a. supermarkedskæderne Hipercor og Supercor, rejsebureauet Viajes El Corte Inglés og tøjkæden Sfera. Sidste tiltag fra varehuschefens side var at få El Corte Inglés udbredt i Europa. Ikke fysisk, men via internethandel. I dag har varehuset således en markant e-handel med England, Irland og Holland.
El Corte Inglés har i dag 208 varehuse, beskæftiger 93.300 personer og præsenterede i 2013 et overskud på 174 mio. euro.
 
 
ley-del-aborto-Gallardon-C
Det spekuleres i, at loven er blevet droppet pga. regeringsvalget næste år, da abortloven var yderst upopulær i mange kredse – også inden for PP.
 
Omdiskuteret abortlov kastet ud med badevandet
Spanske kvinder kan igen ånde lettet op efter, at Mariano Rajoy foreløbigt har droppet implementeringen af den nye abortlov. Udmeldingen kommer som noget af en overraskelse, da justitsminister Alberto Ruiz-Gallardón så sent som i juli måned forsikrede, at abortloven ville blive godkendt inden sommerens udgang. Hele projektet blev sat i søen den 20. december 2013, hvor den første forhåndsgodkendelse blev gennemført af ministerrådet. Loven, hvis den var blevet gennemført, ville have været den mest restriktive abortlov siden Franco-tiden. Den overgik selv loven fra 1985, da man her i det mindste tillod aborter, hvis fosteret var misdannet.
Siden det kom frem, at PP havde planer om at indføre abortloven, har den konservative regering mødt stor modstand og kritik fra både ud- og indland. Også inde for partiets egne rækker har den delt vandene, og manglen på konsensus er hovedårsagen til, at projektet nu er blevet parkeret.
 
 
Voldssag
Bliver hollænderen frikendt, kan det koste Fuengirola Kommune en lang næse og en kæmpe erstatning.
 
Voldssag mod hollænder genåbnes
Siden 2003 har en hollandsk mand siddet fængslet for at have overfaldet og seksuelt misbrugt tre kvinder. Retten i Fuengirola gav ham 15 års fængsel i en meget omstridt retssag med usikkert bevismateriale og vidneudsagn. Retten har nu besluttet at genåbne sagen, efter det er kommet frem, at hollænderens DNA ikke stemte med de prøver, man tog på et af de tre ofre. Og fra engelsk politi har man nu fået oplysninger, der fortæller, at DNA-prøverne fra det første offer stemmer overens med en britisk statsborger, som i 2005 blev dømt for seksuelt overfald og drab på en pige i England. Hollænderens advokat Silverio García Sierra fortæller, at de fingeraftryk, man fandt i et af ofrenes bil, heller ikke passer med hans klients. Han peger på sjusk i politiets og byrettens arbejde og kræver sin klient frikendt, nu hvor han har afsonet 11 af de 15 års fængsel, han blev idømt.
 
 
shutterstock 117392746strand-fuengirola1
Fuengirola var den første kommune, som tilbage i halvfemserne installerede lys på strandene.
 
En lysende idé forbedrer Fuengirolas kyststrækning
En investering på mere end 180.000 euro skal reducere omkostningerne på belysningen på Fuengirolas strande og skabe en mere bæredygtig løsning. De gamle lyspærer bliver snart skiftet ud med LED-lys (lysdioder), hvis energiforbrug er en del mindre end de tilsvarende glødelamper. Desuden har lysdioderne en meget længere levetid, der, hvis korrekt installeret, kan lyse konstant i årevis uden, at den mister sin gnist. Det nye tiltag fra kommunen er en del af et projekt kaldet “el Plan de Homogeneización”, som skal være med til at sætte fokus på Fuengirolas kyst som et unikt område, hvor der er orden og rent.
“Vi ønsker at være forgangsby og har designet en plan, der muliggør en sammenkobling af alle elementerne, som findes på byens strande,” fortæller Ana Mula, ansvarlig for strand- og byområderne i kommunen.
Homogeniseringsplanen har således til formål at integrere de naturlige elementer med de services, som findes på strandene. Derfor har man blandt andet også installeret nye afdelinger for førstehjælp, livreddere, politiet og udkigstårnene samt forbedret badefaciliteterne.
 
 
Legetøj
Stor glæde for små penge.
 
Legetøj og køkkenmaskiner for en 10’er
Mi Gran Ilusión (mit store ønske) er navnet på en succeshistorie i Málaga. Iværksætteren Jorge Rosado har fået stor succes på et ganske simpelt koncept. Han sælger legetøj og køkkenmaskiner til en enhedspris på ti euro. Ved udgangen af 2008 havde Jorge Rosado store problemer som grossist af legetøj og køkkenmaskiner, for hans kunder, primært detailhandel, kunne ikke betale ham pga. krisen. Derfor besluttede han at åbne sin egen butik med sine egne varer. Og det er blevet en forrygende succes. Mi Gran Ilusión har i dag 27 butikker, primært i Andalusien, og vil i 2015 åbne i både Madrid og Barcelona. “Vi sælger kun mærkevarer og med samme garanti, som hvis man køber i andre butikker. Forskellen her er blot, at vores varer kun koster det halve, fordi vi køber stort ind, og smiler hvis vi får en avance på ti procent,” forklarer iværksætteren.
 
 
Artur-Mas
Artur Mas vil have sit uafhængighedsvalg, men har en plan B klar, hvis det ikke kan lade sig gøre.
 
Artur Mas truer nu med lokalvalg
Den catalanske regionalregering med Artur Mas i spidsen truer nu med at udskrive regionalvalg i Catalonien, hvis ikke centralregeringen i Madrid accepterer det catalanske uafhængighedsvalg den 9. november. Valget går imod den spanske grundlov, og derfor kan og vil centralregeringen ikke give grønt lys for uafhængighedsvalget. Ved at udskrive regionalvalg håber Artur Mas at sikre de catalanske nationalistpartier en stor valgsejr, for den vej rundt at kunne vise sin utilfredshed med centralregeringen i Madrid. I Catalonien er de to stærke partier i dag nationalistpartierne CiU og ERC, mens PSOE og PP er i klart mindretal.
Den spanske statsminister, Mariano Rajoy, har tidligere forsikret, at regeringen er forberedt på det værste og har kørt det tunge skyts i stilling for at forhindre, at den catalanske regionalregering gennemfører uafhængighedsvalget. “Valget er ulovligt, for det går imod vores grundlov. Spanien kan ikke opdeles uden, at alle spaniere bliver spurgt,” siger Rajoy. Han vil ikke tøve med at stille Cataloniens leder Artur Mas for en domstol, hvis han åbner valgstederne og dermed bryder Grundloven. Den spanske statsminister ser ingen grund til at tage sorgerne på forskud, men understreger, at myndighederne er forberedt. I det tilfælde, at den catalanske regionalregering vælger at gennemføre valget, har centralregeringen ret til at indsætte nationalpolitiet og i sidste instans militæret for ved fysisk magt at lukke valgstederne og aflyse valget.
 
 
nb1
Nicklas Bendtner – på ny i vigør på fodboldbanen.
 
Bendtner på storskærm ved stort arrangement
“Store sportsbegivenheder kan selvfølgelig ses hjemme med Box-TV. Men der er ikke noget som den fælles oplevelse, hvor vi alle jubler, sukker og ærgrer os sammen.
Derfor bør de ses på storskærme ved offentlige arrangementer. Det bliver de i Danmark på store pladser og også på Costa del Sol, hvor Club Danés og La Peña de Dinamarca viser den vigtige EM-kvalifikationskamp mellem Albanien og Danmark i restaurant Casa Danesa lørdag den 11. oktober.
En kamp med et ekstra spændings-incitament, efter Albanien besejrede Portugal, og Danmark slog Armenien i de første gruppe-kampe. Og med 26-årige Nicklas Bendtner på ny i landskampdresset som målmager er der langt op til megen spænding. Albanien er stærke hjemme i Tirana.”
Ordene kommer fra formanden for La Peña de Dinamarca, Morten Møller, der oplyser, at storskærmsarrangementet falder i forlængelse af den store firma- og familiedag, fodbold-cuppen Danish Open, på tennisbanerne ved Casa Danesa. Der står boldaktiviterne på hele dagen fra kl. 09.00 med restauranten åben.
Efter præmieoverrækkelsen er der dækket op til EM-fodbold kl. 19.30 med velkomst-cava og middag.
Tilmelding og betaling hertil hos Thomas i Casa Danesa på tlf. 952 47 51 51 og mail: restaurant@casadanesa.dk
Pris: 20 euro.
Oplæg ved den tidligere landsholdsanfører og rekordholder, Henning Munk Jensen, der også fungerer som dommer i Danish Open.
Alle er hjertelig velkomne hele dagen.
 
 
IMG 9517
Holbæk-klassen fotograferet under rundvisningen i museet på stadion.
 
Danske talenter besigtiget af Málaga CF
“En uforglemmelig dag for os og de unge”. Således beskriver de to tidligere danske divisionsspillere, Morten Rutkjær og Morten Hamn, der står i spidsen for et af de mest ambitiøse fodbold akademier i Danmark, Holbæk Sportsakademi, dagen, som formanden for La Peña de Dinamarca, Morten Møller, arrangerede for dem i Málaga CF.
Der var følgende hovedpunkter:
Javi Gracias træning af klubbens La Liga-spillere (normalt en lukket forestilling).
En omfattende rundvisning på Estadio La Rosaleda med ophold på grønsværen og et afsluttende pressemøde.
Og om aftenen en match mod Málaga CFs bedste U16-mandskab på anlægget i El Viso.
Den lige og spændende kamp blev vundet af Málaga med 2-1 og vakte bevågenhed hos topfolkene i fodboldakademiet i Málaga CF, Manuel Casanova og den tidligere La Liga-keeper Arnau.
De besigtigede de danske talenter og blev ganske imponerede.
“Málaga CF er fantastisk gæstfrie, når unge fodboldspillere fra Danmark kommer til byen. Jeg har også unge spillere til prøvetræning i klubben i ny og næ. De får en oplevelse for livet, som det også var tilfældet med de 23 unge mennesker fra Holbæk”, fortæller Morten Møller. “Måske en af dem en dag trækker i Málaga-trøjen”.
For den praktiske del af Holbæk-truppens tredages arrangementet på Costa del Sol stod Evergreen Sport i Sotogrande.
Holbæk Sportsakademis tidligere træningsophold gik til Antalya i Tyrkiet, Sevilla i Spanien samt Verona og Milano i Italien.
 
 
OECD
Spanien har i dag en reduceret moms på bl.a. dagligvarer, medicin og fundamentale serviceydelser, som OECD mener, bør sættes op.
 
OECD’s budskab til Spanien: Op med momsen – ned med Seguridad Social-ydelsen
I den nyeste rapport fra OECD er rådet til den spanske regering klart: sæt momsen op på de varer, som i dag har en særlig lav moms. Og nedsæt Seguridad Social-ydelsen for de lavestlønnede. Den vej rundt mener OECD, at Spanien vil få flere penge i statskassen og samtidig motivere virksomheder til at ansætte nye medarbejdere på en lav indslusningsløn. OECD ser den store offentlige gæld og den høje arbejdsløshed som Spaniens to største problemer for at komme ud af krisen. OECD skønner, at landet i indeværende år vil opnå en vækst på 1,2 procent mod 1,6 procent næste år. Arbejdsløsheden vil inden årets udgang falde til 24,6 procent og i 2015 til yderligere 23,6 procent. “Det bliver en lang og sej kamp for Spanien,” formuleres det i rapporten.
 
 
El-Niño
Filmen er baseret på Mounir Remachs liv som narkokurer.
 
Film om narkotikaimporten mellem Marokko og Spanien en kæmpe succes
Over 600.000 biografgængere har siden premieren den 27. august set filmen “El Niño”. Filmen er en uhyggelig, men virkelig, historie om en massiv narkotikaimport mellem Marokko, Gibraltar og Cádiz-kysten, der betegnes som værende porten for importen af narkotika til hele Europa. Filmen fokuserer på konflikten mellem Marokkos narkokarteller, kurererne, bestikkelse og det spanske politis arbejde i kampen mod de forbudte stoffer. Meget tyder på, at filmen bliver årets mest sete spanske biograffilm.
 
 
Enrique-Botin
Botín var et finansielt geni og en hårdtarbejdende mand, derfor fik han så stor succes.
 
Banco Santanders direktør Emilio Botín er død
Om natten den 10. september døde præsidenten for Spaniens største bank Banco Santander meget pludseligt. Emilio Botín blev 79 år. Han var en af Spaniens og Europas mest respekterede og indflydelsesrige mænd i den finansielle verden.
Emilio Botín overtog Banco Santander efter sin far i 1986. Dengang var banken en lille provinsbank i den nordspanske by, Santander. Med Emilio Botín ved roret blev banken den største i Spanien og en af de helt store spillere i det øvrige Europa og Sydamerika. Emilio Botíns private fond er i fuld gang med opførelsen af et stort og ambitiøst kulturcenter i Santander. Det var Emilio Botíns gave til sin by. Centret indvies til december.
 
 
nyhed-fungi torvehal
Mercacentro blev indviet i 1985.
 
Fuengirolas markedshal skal totalrenoveres
Tiden er løbet fra den gamle markedshal “Mercacentro”. Derfor har byrådet i Fuengirola godkendt en plan som vil ændre markedshallen totalt. Mercacentro administreres i dag af kommunen, og hver enkelt selvstændig er ansvarlig for driften og vedligeholdelsen af sin butik. I underetagen er der i dag detailhandel og på første sal findes grønthandlere, slagtere, barer, mm. Mercacentro har dog længe haft store problemer med besøgstallet, præcis som alle andre markedshaller, og næsten halvdelene af lokalerne står i dag tomme. Publikum søger til supermarkederne og indkøbscentrene. I storbyer som Madrid og Barcelona har man med succes ændret konceptet for de gamle markedshaller ved bl.a. at modernisere facaderne og tilføje gastronomi på højt niveau. Nu forsøger Fuengirola at gøre kunsten efter. Det betyder, at kun et stærkt firma fremover vil stå for konceptudvikling og driften, men bygningen forbliver kommunens. “Mercacentro bliver nyt, lyst og anderledes. Et privat firma har præsenteret et ambitiøst projekt til fem mio. euro, som vil gøre Mercacentro til en gastronomisk og indkøbsrig oase midt i byen,” siger Fuengirolas borgmester, Esperanza Oña, i en pressemeddelelse, hvori hun også erkender, at kommunen ikke selv har haft økonomisk mulighed for at forny den gamle markedshal. Der er ikke sat en dato for, hvornår ombygningen vil begynde.
 
 
shutterstock 30893488 jpgsalgMarbella
Marbella er igen på ret kurs efter flere år med nedgang og omfattende korruptionsskandaler.
 
Bedste sommer i Marbella i ti år
Ikke siden 2004 har Marbella oplevet så stor økonomisk vækst som denne sommer.
Både inden for hotel- og detailbranchen har man meldt om store opsving, og i juli og august blev der registreret en forøgelse i salget på hele ti procent i gennemsnit sammenlignet med 2013. Og alle indikatorer tyder på fortsat vækst, udtaler byrådsmedlem og formand for Salg, Industri og Offentlig Anlæg i Marbella Kommune, José Eduardo Díaz.
Specielt væksten inden for hotelsektoren vækker opmærksomhed, pointerer Díaz.
“Vi taler om rekordtal med en forøgelse på mellem 3 – 20 procent i juli og mellem 10 – 20 procent i august sammenlignet med sidste år.”
Flere steder har også de mindre forretninger mærket effekten af de mange købeglade gæster, og i Puerto Banús blev der registreret en vækst på tre procent i juli og hele 20 procent i august.
Det øgede salg har også betydet et fald i arbejdsløsheden, og 1061 personer er kommet i beskæftigelse, fortæller José Eduardo Díaz, der roser indsatsen fra virksomhedsejerne og opfordrer dem til at bibeholde antallet af arbejdspladser de kommende måneder.
 
 
Bilsalg
Volkswagen, Opel og Seat er de tre bedst sælgende bilmærker i Spanien i år.
 
Salget af biler er stigende
Alt tyder på, at indeværende år bliver et godt salgsår for bilbranchen i Spanien. Siden 2008 er bilsalget ellers faldet år for år, men i 2014 er der i årets første otte måneder blevet solgt 583.663 biler mod 501.260 sidste år. Det er en stigning på 16,4 procent. Også i august måned, som altid er årets dårligste salgsmåned, er bilsalget på landsplan steget med 13,7 procent. Det er den stigende forbrugertillid og regeringens tilskudsordning “Plan Pive”, der er de to væsentligste faktorer bag stigningen. De fleste bilmodeller er således billigere i dag end i 2007. Tilskudsordningen forsætter til og med 2015, så indtil da forventer bilbranchen et fortsat stigende bilsalg.
 
 
nyhed-pujol
Jordi Pujol var Cataloniens stærke mand op igennem 80’erne og 90’erne.
 
Andorra bryder bankhemmeligheden i Pujol-sagen
Fyrstedømmet Andorra har udmeldt, at de vil samarbejde med de spanske myndigheder og udlevere information om Jordi Pujols indestående i banken Banca Privada de Andorra. For ganske få måneder siden kom det frem, at Jordi Pujol igennem 34 år har skjult ca. 4 mio. euro fra det spanske skattevæsen. Ved at offentliggøre Pujols indestående i Banca Privada de Andorra ser banken og myndighederne i Andorra mellem fingrene med Pujols trusler om at sagsøge banken for ulovligt at udlevere oplysninger om private kunder. Jordi Pujol er forhenværende præsident for Generalitat i Catalonien, og han er kommet ud i et gevaldigt stormvejr, efter at de spanske myndigheder og pressen har afsløret, hans skatteunddragelse. Han er under stærk mistanke for at havde tilegnet og skjult store summer i flere skattely.
 
 
Museum
Muelle Uno bliver en unik beliggenhed for det nye museum.
 
Centro Pompidou’s Málaga-afdeling præsenteres i Paris
Om ti måneder skal det første Centro Pompidou museum uden for Frankrig stå klart i Málaga. Málagas borgmester, Francisco de la Torre, rejste tidligere på ugen til Paris for at deltage i den officielle offentliggørelse af nyheden. Centro Pompidou får en fin placering i Málagas nye havn, Muelle Uno, hvor klargørelsen af det nye museum er i fuld gang. Málaga kommune satser voldsomt på at forbedre byens kulturelle tilbud yderligere. Sammen med Picasso museet, Carmen Thyssen museet og det kommende museum for “Bellas Artes del Siglo 19”, forventes Centro Pompidou at blive byens bedst besøgte museum. Málaga har i dag 28 museer og 70 procent af byens turister kommer via de kulturelle tilbud.
 
 
shutterstock 30893488 jpg-tørke
Selvom det hydrologiske år officielt først endte i slutningen af september, forventes det ikke, at den ene måned får betydning for de nuværende resultater.
 
Tørreste år i Málaga-provinsen siden 94’/95′
For anden gang i historien må borgerne i Málaga-provinsen grave meget dybt for at finde vand. Det hydrologiske år 2013-2014 slutter den 30. september, og det tegner til at blive det tørreste siden midthalvfemserne. Vandreserverne, som blev fyldt godt op i år 2011-2012, der på grund af en fornuftig håndtering stadig indeholder 70 procent af deres kapacitet, fungerer således som redningsvest for de tørstende mennesker, dyr og planter i de sydspanske hjem. Ronda og Alpandeire er de steder, hvor regnskyerne har været mest gavmilde og har efterladt ca. 462 liter vand pr. m2. Det er dog stadig et godt stykke fra gennemsnittet, der normalt ligger på 624 liter vand pr. m2. Fuengirola og Estepona er derimod de to byer, hvor der er faldet mindst regn. Her når gennemsnittet for år 13’/ 14′ kun op på henholdsvis 197,6 liter og 279,6 liter pr. m2. Og størstedelen af nedbøren faldt i disse byer i januar (40,2 procent) og april (38,1procent). Selvom nedbørsmængden i Málaga-provinsen i år ligger langt fra rekordåret 89’/90′, hvor man nåede op på hele 1.112,5 liter pr. m2, så er der håb forude. Ifølge Hidrosur (informationscenter for vandtilstanden i Andalusien) forventes det nemlig, at november vil bringe store mængder nedbør med sig.
 
 
shutterstock 84464659
Bycykel-systemet tæller allerede over 17.000 registrerede brugere, og antallet øges dag for dag. Registreringen sker gennem EMT’s hjemmeside: www.emtmalaga.es.
 
Málaga igangsætter fase nummer to af “projekt-cykel”
Siden den såkaldte sparkecykel blev opfundet i 1817, er der sket meget, og det populære pedalkøretøjet er i dag allemandseje – dog forholdsvis i Nordeuropa. Men det skal ændres nu, lyder det fra Ayuntamiento de Málaga. Her har man nemlig en klar vision om at udbrede cyklen og ikke mindst at udvide vejnettet med flere cykelstier. For godt et år siden, igangsatte man første del af “projekt-cykel”, hvor 20 bycykel-installationer blev placeret forskellige steder i den sydspanske storby. Som beboer i Málaga kan man således med sit EMT-transportkort, som også bruges til busserne, også låne en bycykel. Og det projekt har vist sig at være gået over alt forventning. Derfor planlægger Ayuntamiento de Málaga nu at udvide systemet til flere områder i byen. Men først skal der anlægges flere cykelstier, så de tohjulede borgere kan bevæge sig sikkert rundt i trafikken. Politikerne i Málaga har derfor afsat en million euro, som skal bruges til at forlænge de 30 kilometer cykelsti, der allerede findes i byen. Senest er der eksempelvis blevet anlagt cykelsti fra enden af Paseo Marítimo og ud mod El Palo. Og her planlægges det blandt andet, at der skal anlægges endnu strækning på 17 kilometer, som skal forbinde El Palo, Teatinos og Cruz del Humilladero.
 
 
shutterstock 172511669
156 andalusiske virksomheder står for eksporten til Rusland.
 
Andalusien mister næsten 38 millioner euro i eksport til Rusland
Den sydspanske region er et af de steder, hvor den russiske embargo rammer hårdt. I 2013 eksporterede Andalusien fødevarer til Rusland for ca. 75 millioner euro, og selvom Rusland ligger på 17. pladsen af lande, som importerer flest andalusiske råvarer, så har det en betydelig effekt. Det drejer sig primært om produkter som grønt, frugt, oliven, olivenolie og kød, og da Andalusiens økonomi i høj grad er baseret på primærfødevare som disse, skaber det et huld i budgettet. I følge La Agencia Andaluza de Promoción Exterior-Extenda, dependiente de la Consejería de Economía, Innovación, Ciencia y Empleo (eksportråd under Ministeriet for Økonomi, Innovation, Videnskab og Arbejde) viser de seneste tal, at regionen mister godt 37,5 millioner euro i 2014 på Ruslands importstop. Junta de Andalucía beder dog om producenternes tålmodighed og henviser til, at EU er ved at færdiggøre detaljerne i en plan over, hvilke midler man vil tage i brug for at kompensere for landmændenes tab. Og her forsikre hun, at Junta de Andalucía ikke vil tøve med at bede om flere midler, hvis det skulle blive nødvendigt. (Kilde: Diariosur.es)
 
 
Turisme-Malaga
Alcazaba og det romerske teater er to attraktioner blandt mange i Málaga.
 
Málaga by populær som aldrig før
Flere og flere turister lægger vejen forbi Málagas bymidte. I årets første syv måneder er turismen steget med ni procent i forhold til sidste år. Tallene kommer fra Spansk Statistik INEM og kommunens turistråd. På landsplan er det kun Madrid der med 11 procent har en større fremgang i turismen. “Det er primært udlændinge, der søger til byen, og de kommer jævnt fordelt over hele året. Det er ikke blot en god sommer, der ligger bag de flotte tal,” siger Julio Andrade, som i byrådet er ansvarlig for turismen. Málaga Kommune lagde i slutningen af 90’erne en langsigtet plan for at få gang i turismen. Byen satser voldsomt på kultur- og erhvervsturisme, og ikke “sol og strand”-konceptet som der er masser af langs hele Costa del Sol.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.